chevron_right
Monitorul oficial local

ZILELE MUNICIPIULUI MIERCUREA-CIUC: ADUCEM VIAȚĂ ÎN FIECARE COLȚ AL ORAȘULUI!

Ro Cover 2024 Csv

Pe lângă programele obișnuite, ediția din acest an a festivalului Zilele Miercurea-Ciuc aduce și noutăți. Sărbătoarea orașului, care va avea loc în primul weekend din august, nu va fi lipsită de concertul de deschidere al Orchestrei de Cameră Ciuc, Festivalul Cartofului, Festivalul de Ritm Dob-Ban. În acest an, pe lângă Curtea Vinului, se va deschide și o Curte pentru Tineret. Programul de patru zile include evenimente sportive, spectacole de teatru, jocuri de societate și proiecții de desene animate. Seara, pe scena mare din Piața Libertății vor concerta, printre alții Smiley și Krypton.

 

Seria de evenimente începe miercuri cu un turneu de fotbal al autorităților locale pe terenul sintetic din strada Stadionului. Joi după-amiază, Biblioteca Județeană „Kájoni János” va găzdui un program de lectură de nuvele contemporane și terapie prin bibliotecă, iar de la ora 20:00, concertul orchestrei de cameră va deschide seria de evenimente culturale la Biserica Sfântul Augustin. Dirijorul serii va fi Ménesi Gergely, din Budapesta. Intrarea la concert este gratuită!

Evenimentele Zilelor Miercurea-Ciuc se desfășoară în șase locații principale, dar și în alte peste zece locații. Concertele în aer liber vor avea loc pe scena mare din Piața Libertății, unde vineri, de la ora 19:00, va urca pe scenă trupa locală Majd Kiderül, urmată la ora 20:30 de 4S Street, iar seara de vineri se va încheia cu concertul lui Smiley de la ora 22:00. Sâmbătă, de la ora 18:30, trupa Slágerebbje va încânta publicul cu un show variat și dinamic. Krypton, trupa care a contribuit semnificativ la nașterea și dezvoltarea genului rock în România, va concerta de la ora 20:00, iar la ora 21:30, trupa maghiară Intim Torna Illegál va încheia ziua de sâmbătă cu un concert antrenant. Fanii trupei îi pot întâlni pe membrii acesteia sâmbătă, la ora 16:30, pe scena din parcul central. Prima trupă care va concerta duminică, de la ora 18:30, va fi trupa locală Dirty Job, urmată de Takáts Tamás Blues Band, care va combina cele mai bune tradiții ale blues-ului american și rock-ului maghiar în melodiile sale, de la ora 19:30. Ultimii artiști care vor urca pe scenă în cadrul Zilelor Miercurea-Ciuc vor fi Kökény Attila și Rakonczai Viktor.

Parcul central va găzdui anul acesta numeroase evenimente. Vineri, echipa Hellowuud va organiza ateliere de lucru pentru copii și adulți. Datorită KUBUK, pe tot parcursul weekendului se vor putea încerca diverse jocuri de societate pentru toate vârstele. Duminică, organizațiile civice vor fi prezente. Evenimentul principal din parc va fi Festivalul Cartofului de sâmbătă. Festivitatea de premiere a Festivalului Cartofului va începe la ora 16:00.

Duminică, de la ora 12:00, în parc va avea loc concertul trupei Mesehetes pentru cei mici, iar de la ora 16:00, timp de aproape cinci ore, melodiile de calitate și musicalurile vor fi în prim-plan în cadrul programului „Pe aripile melodiilor”.

Curtea Vinului va fi amenajată anul acesta în Zengő tér. Pe parcursul celor trei zile, pe lângă degustarea de vinuri excelente și produse ale fermierilor secui, muzica bună va fi asigurată vineri de duo-ul Koszika, sâmbătă de trupa Ségercz Ferenc Trio și invitații săi, iar duminică de Rebi și Bori, precum și de tineri muzicieni de jazz. În același timp, Curtea de Vinuri va găzdui și lansarea cărții Mâncarea franciscanilor.

Locul preferat al tinerilor în timpul zilelor orașului va fi cu siguranță Curtea pentru Tineret. Echipa Cloud Youth Festival va organiza vineri și sâmbătă, printre altele, turnee de ping-pong, beerpong și FIFA, ateliere de pictură pe tricouri, workshopuri de henna, ateliere de bijuterii și seri de quiz pentru generația Z. Iar seara vor fi petreceri în compania unor DJ renumiți.

Curtea și împrejurimile Cetății Mikó vor oferi de asemenea numeroase programe interesante. Aici se va desfășura vineri și sâmbătă cel de-al 17-lea Festival Internațional de Ritm Dob-Ban, vineri se va deschide cea mai nouă expoziție de artă intitulată „Szárhegy 50”, iar sâmbătă, parcarea cetății va fi populată de mașini de epocă.

Nu vor lipsi nici evenimentele sportive. Prima zi – miercuri, 31 iulie, ora 12:00 – va începe cu turneul de fotbal al autorităților locale pe terenul sintetic din strada Stadion, la care vor participa echipele autorităților locale din regiune. Vineri, 2 august, de la ora 15:00, va începe competiția de înot amator la bazinul de înot Csíki Csobbanó, iar de la ora 16:00 până duminică după-amiază, la sediul Transylvanian Tennis & Squash Club din Toplița-Ciuc, se vor desfășura competiții de tenis, squash și floorball.

Sâmbătă, de la ora 8:30, terenul de sport al al Școlii Gimnaziale „József Attila” va găzdui un turneu de streetball, iar de la ora 9:00, în parcul central va avea loc o competiție de biatlon cu puști laser, de la ora 10:00 va fi un turneu de tenis de masă la adresa strada Hargita nr. 70, iar de la ora 12:00, Bowling Club 300 fi gazda unui un turneu de bowling pentru tineri.

Ro Cover 2024 Csv