chevron_right
Monitorul oficial local

VOM GĂZDUI O COMPETIȚIE SPARTAN ÎN MIERCUREA-CIUC!

Whatsapp Image 2024 04 23 At 14 17 43

Un alt eveniment sportiv de anvergură este pe cale să prindă rădăcini în Miercurea-Ciuc: pe 21 septembrie, în orașul nostru va fi organizată o competiție Spartan, care ne va pune pe harta mondială a acestei forme tot mai populare de exerciții fizice provocatoare. Evenimentul, care implică mii de oameni, a fost anunțat astăzi de primarul Korodi Attila și de directorul cursei, Ilyés Lóránd.

 

Spartanul, care combină alergarea de fond și cursa cu obstacole, a fost lansat în 2014 în Statele Unite ale Americii și, de atunci, a fost organizat în peste 40 de țări. În România, Ilyés Lóránd și echipa sa l-au localizat în 2018.

„Anul acesta organizăm la Miercurea-Ciuc una dintre cele trei competiții Spartan din România. Este o mare bucurie pentru adepții locali ai acestui sport, dar și pentru turism, deoarece o astfel de competiție atrage un număr mare de sportivi în orașul nostru. Mulțumim inițiatorilor pentru parteneriatul lor”, a declarat Attila Korodi în cadrul conferinței de presă de astăzi, cu ocazia anunțului oficial.

„Adulții pot alege între etapele de 5 și 10 km, în timp ce copiii pot încerca diferite distanțe, pentru diferite categorii de vârstă. Etapa de 10 km va fi și finala campionatului național, așa că vom încorona campionii la Miercurea-Ciuc. În mod tradițional, traseul este anunțat în întregime abia în ultimele zile, dar putem spune deja că traseele vor include centrul orașului, iar distanța mai lungă va include Șumuleul Mare” – a declarat directorul cursei, Ilyés Lóránd.

La Miercurea-Ciuc, o comunitate activă practică Spartanul. Aceștia au fost reprezentați la conferința de presă de Toma Albert Zsuzsanna și Ferencz Kinga. După cum au spus acestea, sportivii trec printr-o gamă largă de emoții atunci când execută un Spartan, iar acest lucru i-a format de-a lungul anilor într-o comunitate puternică. Oricine li se poate alătura pe grupul de Facebook Spartan Training Group Miercurea Ciuc / Csíkszereda, și în cadrul antrenamentelor lor de pregătire pentru competiția din septembrie.

Înscrierile sunt deja deschise: puteți cumpăra kitul de înscriere de pe ro.spartan.com, iar acolo găsiți și informațiile detaliate.

Whatsapp Image 2024 04 23 At 14 17 43