chevron_right
Monitorul oficial local

STRADA HARGHITA DEVINE ȘANTIER

Hargita0

Municipiului Miercurea-Ciuc și compania locală ING Service SRL au semnat contractul de execuție privind reabilitarea străzii Harghita. Strada principală a zonei industriale de vest va fi modernizată cu cofinanțare europeană. Părțile vor încerca să pună la punct acele elementele din planurile tehnice care sunt dezavantajoase pentru antreprenori, în limitele stabilite de lege. Perioada de construcție este de 10 luni.

 

Reabilitarea străzii Harghita este parte a proiectelor de mobilitate finanțate prin Programul Operațional Regional. Procesul de realizare a ajuns la o etapă importantă: Municipiul Miercurea-Ciuc și compania locală ING Service SRL, câștigătoarea procedurii de achiziție publică, au semnat contractul de construcție. Astfel că în curând va putea începe reabilitarea tronsonului de la ieșirea din vestul orașului până la pasajul feroviar aflat în construcție.

Tronsonul cu o lungime de 1370 m va avea 2 x 2 benzi pentru traficul auto, respectiv o pistă pentru bicicliști și trotuare pe ambele părți. Drumul va avea trei intersecții majore: un sens giratoriu pe strada Zorilor și în apropierea pasajului peste calea ferată, precum și o intersecție „T” pe strada Poienii.

La sfârșitul lunii februarie, antreprenorii din zona industrială au adresat o petiție actualei administrații al orașului. În acest document și-au  exprimat nemulțumirea față de planurile de execuție adoptată de conducerea anterioară al orașului.

„Nu vor fi modificări spectaculoase,  dar căutăm soluții pentru problemele de trafic care ar dezavantaja operatorii economici. Acestea vor consta în principal în modificări la nivelul marcajelor: de exemplu, nu vor exista benzi pentru autobuze, și nici separatoare pe axul drumului. Gestionarea rațională a traficului greu este un aspect important, la fel ca și gestionarea pistelor pentru bicicliști. Suntem deosebit de mulțumiți de faptul că un antreprenor local a câștigat licitația pentru realizarea proiectului. Astfel avem mai multe șanse să aplicăm soluțiile potrivite și să ne înțelegem cu antreprenorul lucrărilor în privința necesității acestora” – a declarat primarul Korodi Attila în cadrul conferinței de presă organizată astăzi.

Contractul de execuție, semnat de către viceprimarul Bors Béla și Buzogány Károly, directorul general al ING Service SRL, are o valoare de 18,93 milioane de lei. Uniunea Europeană și guvernul contribuie la proiect cu un total de 7,19 milioane de lei, în timp ce municipalitatea va asigura restul costurilor din bugetul propriu. Perioada de construcție este de 10 luni, dar aceasta nu include sistările forțate (de exemplu, în timpul iernii).

 

Hargita0