chevron_right
Monitorul oficial local

NE ÎNSCRIEM ÎN PROGRAMUL „RABLA LOCAL”!

Roncsauto

Conform hotărârii luate astăzi de către consiliului municipal, Miercurea-Ciuc candidează pentru finanțările programului privind casarea autovehiculelor uzate (rabla locală). În cazul aprobării finanțării 500 de mașini mai vechi de 15 ani vor fi casate, pentru fiecare acordându-se un tichet de 3000 de lei. În același timp, consiliul a aplicat și pentru 54 de insule de colectare inteligentă a deșeurilor.

 

În cadrul ședinței extraordinare organizată în această dimineață, consilierii au luat decizii în cazul unor subiecte importante.

Administrația pentru Fondul Mediu a publicat ghidul de aplicare programului privind casarea autovehiculelor uzate (rabla locală).Programul permite autorităților locale să finanțeze eliminarea treptată a 500 de mașini mai vechi de 15 ani. Apelul de depunere a cererilor va fi deschis mâine. În cazul unei decizii pozitive, va fi semnat un contract între AFM și municipalitate, după care proprietarii de vehicule se vor putea înregistra, indicându-și intenția de a participa. AFM va contribui cu 2400 de lei, iar municipalitatea va contribui cu încă 600 de lei din bugetul propriu pentru casarea fiecărei mașini, astfel încât proprietarii vor primi câte 3000 de lei pentru fiecare autovehicul. Condiția este respectării regulamentului: printre altele, autovehiculul trebuie să fie pe numele proprietarului de cel puțin 5 ani,  proprietarul nu trebuie să fie eligibil pentru a aplica pentru alte scheme similare (de exemplu, programul Rabla) și nu trebuie să aibă datorii publice.

Miercurea-Ciuc a semnat deja un contract de finanțare pentru achiziționarea a 50 de insule digitalizate de colectare a deșeurilor cu carduri magnetice din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Din cauza cererii mari Ministerul Mediului a redeschis apelul de proiecte, astfel că primăria va depune astăzi cereri pentru încă 54 de insule. Insulele de colectare a deșeurilor ar urma să deservească majoritatea cartierelor de blocuri din oraș.

Tot în cadrul ședinței de astăzi s-a adoptat hotărârea privind începerea reabilitării Grădiniței „Micimackó”. Lucrările ar trebui să fie finalizate până la sfârșitul anului, contractul de execuție urmând a fi semnat în scurt timp.

Roncsauto