chevron_right
Monitorul oficial local

CREȘTEREA SIGURANȚEI PUBLICE, SUBIECT PERMANENT

Fk Dinamo

Implementarea sistemului de supraveghere video, extinderea și modernizarea rețelei de iluminat public, și creșterea numărului de polițiști locali – aceștea sunt cei trei piloni principali pentru creșterea siguranței publice, potrivit primarului Korodi Attila. Edilul a rezumat evoluțiile în aceste trei domenii cu ocazia meciului de baraj FK Csíkszereda – Dinamo București care se va discuta luni, fiind un risc de securitate mai mare decât de obicei.

 

Echipa de fotbal a orașului nostru se află în fața unui meci important: luni seara joacă un meci de baraj cu Dinamo București. Miza este un loc în Superligă. În condițiile în care echipa din capitală a promis anterior că va mobiliza mii de fani în deplasare, ne putem aștepta la un eveniment sportiv cu care Miercurea-Ciuc nu este obișnuit. În acest context, Korodi Attila a susținut o conferință de presă pe tema siguranței publice. La eveniment a participat și Ábrahám Előd-Lajos, consilier municipal și președinte al Comisiei sociale și sportive, care i-a asigurat pe toți, că organizatorii vor crea un mediu sigur pentru public, atât pentru fanii echipei locale cât și pentru cei care vor sosi din deplasare. La cererea FK Csíkszereda, Primăria Miercurea-Ciuc, în calitate de partener, a eliberat parcarea de la Arena Erőss Zsolt, unde la prânz a început construcția zonei fanilor dinamoviști.

„Astăzi este o bună ocazie de a vorbi despre două lucruri: despre măsurile de securitate pentru meciul din această seară și despre ce se va întâmpla mâine, poimâine, în anii următori. Pentru că echipele noastre sunt capabile să facă Miercurea-Ciuc cât mai cunoscut în lumea sportului, este important să privim creșterea siguranței publice ca pe un subiect strategic” – a declarat primarul Korodi Attila.

După cum a explicat primarul, extinderea rețelei de iluminat public, finanțată din bugetul propriu al primăriei, este deja o dezvoltare pentru viitor. Cu un buget de 750 de mii de lei, în zece locații va fi construită o rețea complet nouă, cu 48 de stâlpi, corpuri de iluminat, becuri, cabluri – prima locație va fi parcul din fața Patinoarului Lajos Vákár. Printre locații se numără strada Eroilor , strada Tanorok, străzi din Șumuleu-Ciuc. În plus, aproape 5 milioane de lei sunt disponibile din Administrația Fondului pentru Mediu pentru înlocuirea celor 2.456 de becuri de tip vechi folosite în prezent cu corpuri de iluminat ecologice. Acest proiect se află în faza de licitație și, pe termen lung, ar putea reduce consumul anual actual de 1150 de megawați la 315 megawați. 

În viitor, 193 de camere de supraveghere vor fi instalate în 130 de locuri de-a lungul străzilor și intersecțiilor aglomerate din oraș. Proiectul finanțat de UE, în valoare de aproape 8,5 milioane de lei, se află în prezent în faza de studiu de fezabilitate.

În plus, consolidarea poliției locale este unul dintre pilonii care vor contribui la îmbunătățirea siguranței publice. În prezent, în Miercurea-Ciuc sunt cinci polițiști locali, dar odată cu reorganizarea  instituției din aprilie, este posibilă dublarea numărului actual prin scoaterea la concurs a cinci posturi.

„Suntem încrezători că fair-play-ul va prevala în această seară pe teren , în tribune și în zona suporterilor” – a declarat Korodi Attila.

Barajul FK Csíkszereda – Dinamo București începe la ora 20.00. Să încurajăm împreună echipa FK Csíkszereda!

Fk Dinamo