MĂSURI ÎMPOTRIVA INUNDAȚIILOR LA MIERCUREA-CIUC: SPERĂM CĂ AM TRECUT DE PERIOADA CRITICĂ

În municipiul Miercurea-Ciuc, inundațiile au amenințat în special zonele Jigodin și Cioboteni, însă datorită efortului comun am reușit să facem față situației până în prezent. Dacă nu se vor mai înregistra cantități mari de precipitații, vom reuși să trecem peste această perioadă în care se produc inundații fără pagube majore – au precizat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Korodi Attila și viceprimarul Bors Béla.
Avertizarea de inundații s-a dovedit justificată și în Miercurea-Ciuc: din cauza cantității uriașe de precipitații, unele pâraie au ieșit din matcă și au inundat suprafețe mai mici, iar nivelul Oltului a crescut considerabil. Totuși, datorită intervențiilor preventive efectuate la timp, până acum nu s-au produs pagube semnificative.
„Aseară am mai amplasat saci de nisip în câteva puncte critice, dar, din fericire, noaptea a fost liniștită, iar cantitatea mare de apă s-a scurs controlat prin albiile pâraielor din împrejurimi. Colegii noștri au fost pe teren toată noaptea și au raportat o scădere constantă a nivelului apelor”, a declarat primarul Korodi Attila. Acesta a arătat că situația a fost îngrijorătoare la podul Harom, unde s-au constatat probleme legate de structură, dar amploarea acestora va putea fi evaluată doar după scăderea nivelului apei. Există deja planuri detaliate pentru reabilitarea podului, însă reconstrucția poate fi realizată doar cu finanțare externă. Pericolul constă și în faptul că, în cazul în care s-ar prăbuși și ar fi luat de ape, acesta ar putea să afecteze și podul din beton de la Băile Jigodin.
La rândul său, viceprimarul Bors Béla a subliniat importanța solidarității și a precizat că societățile din subordinea administrației locale, instituțiile de stat, pompierii voluntari, firmele private și locuitorii orașului au colaborat în ceea ce privește prevenirea inundațiilor. „Am făcut tot ce ne-a stat în putere, dar apa rămâne suverană!” – a afirmat acesta.
Ambii conducători ai administrației locale au evidențiat nivelul ridicat al solidarității, mai ales în situațiile în care companii private au anunțat că își oferă sprijinul voluntar pentru intervenții, cu oameni și utilaje, acolo unde acest lucru este necesar.
Pericolul mai există, dar ceea ce a fost mai greu a trecut probabil. Mulțumim tuturor pentru ajutor – și anticipat, dacă va mai fi nevoie! Să avem grijă de noi și unii de alții!
