chevron_right
Monitorul oficial local

LOCUINȚE ANL, LOCUINȚE SOCIALE, DEPOZITE PENTRU BICICLETE: SUBIECTELE ȘEDINȚEI CONSILIULUI LOCAL

Onkormanyzati Ules 0229 2

În cadrul ședinței extraordinare de astăzi, Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a aprobat planul urbanistic zonal, care pregătește construirea a două blocuri ANL. De asemenea, a fost aprobată achiziționarea a 22 de apartamente de pe aleea Șuta pentru locuințe sociale. Totodată, a fost aprobat regulamentul de utilizare a depozitelor pentru biciclete de pe aleea Octavian Goga. În următoarele 30 de zile anunțăm procesul de închiriere al acestora.

 

Miercurea-Ciuc se confruntă de mult timp cu lipsa locuințelor pentru tineri, respectiv a locuințelor sociale și de necesitate.

Consiliul Local a aprobat planul urbanistic zonal pentru 5 hectare de teren, situate în vecinătatea aleii Ciocârliei. După acest pas va urma elaborarea studiului de fezabilitate pentru construcția a două blocuri ANL în zonă.

De asemenea, s-a hotărât ca Primăria să achiziționeze 22 de apartamente în blocul de pe aleea Șuta, nr. 11. Direcția de Asistență Socială din Miercurea-Ciuc va transforma aceste apartamente în locuințe pentru familii defavorizate, care au însă venit și vor plăti chirie la municipalitate.

Aleea Octavian Goga este prima zonă rezidențială reabilitată din oraș, în care au fost amplasate depozite pentru biciclete. Mai exact, au fost construite 11 astfel de depozite, care sunt închise și acoperite. Majoritatea dintre aceste unități de depozitare deservesc 40 de apartamente, iar fiecare unitate poate găzdui 16 biciclete. Solicitarea de închiriere se face exclusiv online, iar perioada de închiriere este de 12 luni, chiria costând 50 lei/an. Apartamentele cu până la două persoane pot solicita un singur loc, iar gospodăriile cu mai mult de două persoane pot solicita maxim două spații. În viitorul apropiat vom oferi informații detaliate despre procesul de solicitare și de închiriere, nu numai în mass-media, ci și prin afișarea lor la intrările în scări.

Onkormanyzati Ules 0229 2