chevron_right
Monitorul oficial local

ILUMINAT STRADAL MAI EFICIENT PENTRU SIGURANȚA PUBLICĂ

1

În ultimele cinci luni, în Miercurea-Ciuc au fost instalate 46 de noi stâlpi de iluminat și 50 de corpuri de iluminat noi. Investiția a fost făcută în primul rând pentru a îmbunătăți siguranța publică. Datorită extinderii rețelei, în valoare de aproape 470 de mii de lei, au fost aprinse luminile stradale în zone din oraș unde nu existau până acum.

În plus, întreținerea iluminatului stradal din oraș a implicat, de asemenea, modernizarea rețelei existente: iluminatul stradal a fost extins pe stâlpii existenți iar unele dintre corpurile de iluminat eliberate au fost relocate.

Rezultatele modernizării iluminatului stradal au fost prezentate ieri seară, în plină funcțiune, de către primarul Korodi Attila și viceprimarul Bors Béla în fața presei.

În timpul turului, aceștia au vizitat zona iluminată a blocurilor ANL de pe aleea Ciocârliei, iluminatul stradal de pe strada Tanorok din apropierea stadionului FK și iluminatul a două treceri de pietoni de pe strada Lunca Mare. De asemenea, au fost prezentate corpurile de iluminat instalate la intersecția străzilor Inimii și Lunca Mare, iluminatul trotuarelor de pe strada Kossuth Lajos și îmbunătățirile de pe strada Brașovului.

În ceea ce privește viitorul, primarul Korodi Attila a declarat că scopul este reorganizarea strategică a iluminatului stradal al orașului. În acest sens, a fost depusă o cerere de finanțare în valoare de 7,5 milioane de lei la Administrația Fondului de Mediu pentru modernizarea iluminatului stradal, iar pentru străzile Eroilor, Morii, Mesteacăn, Jókai Mór, Șumuleu, Tanorok este deja în derulare o procedură de achiziție publică.

1