chevron_right
Monitorul oficial local

AU PUS BAZELE UNOR DEZVOLTĂRI IMPORTANTE

Vigado Uj

S-a făcut primul pas în reabilitarea clădirii Reduta/Vigadó, reconstrucția ștrandului municipal și transformarea centralei termice de pe strada Pieței într-un centru de artă contemporană: consiliul local a aprobat astăzi studiul de fezabilitate pentru cele trei proiecte, deschizând astfel calea pentru proiectarea tehnică. A fost aprobat și un plan de urbanism zonal care pregătește crearea unei zone rezidențiale pe strada Barancs.

 

Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc s-a reunit în ședința ordinară din luna mai, în ultima zi a lunii. Dintre numeroasele puncte de pe ordinea de zi s-au evidențiat trei studii de fezabilitate: unul privind Reduta/Vigadó, altul privind fostul ștrand IPIC, iar al treilea privind centrala termică de pe strada Pieței.

În legătură cu Reduta/Vigadó, reabilitarea cuprinzătoare a clădirii monumentale impunătoare, dar acum deteriorată, de pe strada Petőfi Sándor, conform studiului, reprezintă o investiție de 25,81 milioane lei. Pentru acest scop, putem aplica pentru un sprijin de 22,35 milioane lei din Programul Regional Centru al Uniunii Europene, până pe 8 noiembrie anul acesta.

Programul menționat al Uniunii Europene asigură, de asemenea, finanțare pentru transformarea centralei termice de pe strada Pieței: pentru realizarea proiectului estimat la 20,01 milioane lei, vom aplica pentru 17,47 milioane lei.

DALI-ul Ștrandului Csobbanó a fost de asemenea aprobat.

În cadrul ședinței a fost aprobat și un plan de urbanism zonal (PUZ) inițiat dintr-o inițiativă antreprenorială, care organizează o suprafață de 6500 de metri pătrați de pe strada Barancs din zona Șumuleu. După introducerea în intravilan, se vor putea construi case de locuit sau semicolective pe această suprafață.

Vigado Uj