chevron_right
Monitorul oficial local

CULTURA, INFRASTRUCTURA PE ORDINEA DE ZI

Tanacsules2

Parcul Tineretului va purta numele lui Fodor Sándor, o galerie contemporană va înlocui unitățile comerciale de la parterul clădirii liceului de artă, urmează să fie semnat contractul de execuție pentru construirea depoului și stației de alimentare a autobuzelor cu gaz comprimat, s-a mai făcut un pas în procesul de termoreabilitare a nouă blocuri de locuințe, iar impozitele și taxele locale pentru 2024 au fost ajustate la nivelul inflației de anul trecut – acestea au fost cele mai importante hotărâri adoptate astăzi de către consiliului municipal.

 

În cadrul ședinței ordinare de astăzi, organul executiv municipal a luat decizii importante. Una dintre ele este legată de proiectele de mobilitate: valoarea proiectului privind construirea depoului și stației de alimentare a autobuzelor cu gaz comprimat a fost majorată la 47,5 milioane de lei (sumă care include și costul reabilitării stației de autobuz). Majorarea a fost efectuată cu scopul de a oferi condițiile necesare încheierii contractului de execuție.

În mod similar, cofinanțarea pentru reabilitarea termică a nouă blocuri de locuințe a fost majorată pentru a permite continuarea lucrărilor în desfășurare. Blocurile în cauză sunt: str. Revoluției din decembrie nr. 5/AB, str. Octavian Goga nr. 2/AB, 4/AB, 6/AB, 10/AB, str. Narciselor nr. 6/AB, str. Bradului nr. 11/ABCD, str. Cântarului nr. 12–14, str. Inimii nr. 12–14.

Decizii importante au fost luate și în domeniul culturii. Pe de o parte, consiliul a decis înființarea unei galerii de artă contemporană la parterul clădirii Liceului de Artă „Nagy István. Pe de altă parte a fost aprobată redenumirea Parcului Tineretului: zona verde va purta de acum înainte numele lui Fodor Sándor, scriitor născut în Miercurea-Ciuc. Primarul Korodi Attila a explicat că acesta este doar un prim pas simbolic în procesul de transformare a parcului într-un spațiu comunitar dinamic. El a mai precizat că în această locație va fi amplasată un grup de sculpturi ale artistului Sárpátki Zoltán.

Consiliul local a trebuit să adopte o hotărâre mai puțin populară: pentru a îndeplini obligațiile legale în acest sens, la fel ca toate celelalte autorități locale din țară, a indexat cu 13,8% taxele și impozitele locale pentru 2024. Valoarea indexării corespunde cu rata inflației din anul 2022.

Tanacsules2