chevron_right
Monitorul oficial local

CÂINII FĂRĂ ADĂPOST: DRUMUL CĂTRE SOLUȚIE A DEVENIT MAI CLAR!

Onkormanyzatiules Zoom Ro

Consiliul local a luat decizii în ședința extraordinară de astăzi care sprijină progresul proiectului privind dezvoltarea și dotarea campusului regional, reamenajarea intrării în parcul sportiv din Szécseny și soluționarea problemei câinilor vagabonzi.

În cadrul proiectului de dezvoltare a campusului și învățământului dual, cu un buget total de aproximativ 122 de milioane de lei, se vor construi ateliere, laboratoare, diverse spații educaționale și un internat pe un teren de șapte hectare al centrului școlar din Toplița Ciuc. Pentru pregătirea terenului destinat viitoarelor construcții este indispensabilă demolarea clădirilor și construcțiilor în stare de degradare, care nu au fost folosite de mai mulți ani și care aparțin Școlii Tehnologice Venczel József. Deoarece aceste clădiri au fost utilizate în scopuri educaționale, este necesară o autorizație ministerială pentru demolare, iar aceasta este condiționată de decizia adoptată astăzi de consiliul local.

Intrarea în parcul sportiv din Szécseny necesită intervenții din punct de vedere estetic și al siguranței: este nevoie de demolarea clădirilor vechi, care au fost folosite în scopuri administrative și care găzduiau centrala termică. Expertiza tehnică a concluzionat că demolarea este singura soluție. În locul acestor clădiri vor fi amenajate locuri de parcare. Intervenția nu va afecta clădirile fostei băi Hellvig și bazinele din apropiere; pentru renovarea și operarea acestor, consiliul local caută un investitor.

În cadrul ședinței de astăzi s-a făcut un pas important în rezolvarea uneia dintre problemele critice ale orașului, problema câinilor vagabonzi. După cum se știe, consiliul local a dorit să delegheze această sarcină către Eco-Csík SRL., astfel încât serviciul să poată funcționa într-un mod cât mai rațional și eficient, dar legea privind gestionarea deșeurilor nu mai permite acest lucru. Serviciul nu poate fi gestionat în cadrul aparatului de specialitate, astfel că vom căuta, printr-o procedură de achiziție publică, o companie, asociație sau fundație care desfășoară activități de protecție a animalelor, conform statutului său, și care are contracte cu medici veterinari, în conformitate cu prevederile legale. Hotărârea privind achiziția serviciului public de gestionare a câinilor vagabonzi a fost adoptată de consiliul local, care a aprobat și studiul de fezabilitate ce conține condițiile optime pentru externalizarea acestui serviciu, caietul de sarcini, precum și regulamentul serviciului. Dacă procedura de achiziție publică se desfășoară fără probleme, în luna noiembrie vom putea încheia contractul cu prestatorul de servicii.

Onkormanyzatiules Zoom Ro