chevron_right
Monitorul oficial local

AM DESCHIS AUTOGARA!

Busz01

Luni dimineața, serviciile locale, regionale și de lung parcurs au început să plece și să sosească de la autogara din Miercurea-Ciuc, care a fost renovată. Munca din ultimii doi ani a dat roade, dar serviciile se vor extinde în curând.

 

Primul autobuz urban a ieșit din autogara reabilitată în această dimineață, la ora 6.10. Autobuzele urbane pleacă de pe șase stații, iar autobuzele care deservesc satele din jur și cursele de lung parcurs (județene și internaționale) pleacă de pe alte opt peroane.

„În sfârșit, autogara noastră primește călătorii într-un mediu demn de transportul civilizat. În deceniile viitoare va continua să fie un punct central pentru transportul local și de lung parcurs, legând Miercurea-Ciuc de regiune, de județ, de țară și de Europa. Sper că, alături de copiii care călătoresc gratuit de doi ani, adulții vor începe și ei să utilizeze în număr tot mai mare serviciile” – a declarat primarul Korodi Attila.

„Rețelele de utilități subterane au fost modernizate, suprafețele de circulație au fost acoperite cu beton în loc de asfalt pentru a răspunde cerințelor de schimbare climatică, clădirea a fost complet renovată în interior și exterior, am instalat un sistem de panouri solare pe acoperiș, am montat 18 camere de supraveghere (și vom extinde rețeaua). Aceasta este prima clădire din Miercurea-Ciuc cu înveliș din tablă corten, toaletele funcționează și ca toalete publice, iar după îndeplinirea condițiilor contractuale necesare, va fi disponibil și un sistem de închiriere de biciclete - o altă noutate pentru orașul nostru. Am plantat 50 de arbori în zonele verzi. Mai târziu va fi deschisă și un bufet” - a precizat viceprimarul Bors Béla. El a adăugat că în curând strada vecină Uzina Electrică va primi un nou strat de asfalt și va fi amenajat un trotuar de-a lungul gardului autogării.

Fiecare dintre cele 14 peroane are un ecran care afișează ora de plecare a următoarei curse de la acea stație, precum și programul zilnic. Câteva ecrane suplimentare oferă informații despre întregul program al gării.

„Ghișeul nostru de bilete și parcarea noastră de autobuze s-au mutat în această nouă locație. Deocamdată autobuzele vor folosi în continuare și vechiul punct de plecare, dar în curând programul nostru se va modifica” - a declarat Demény Attila, directorul general al Csíki Trans SRL, care operează autogara.

Le reamintim celor interesați că în clădirea autogării se află și serviciul de clienți al sistemului de parcare cu plată.

Călătorie plăcută!

Busz01