chevron_right
Monitorul oficial local

MODERNIZARE EDUCAȚIONALĂ ÎN MIERCUREA-CIUC: DOTAREA UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT

Fejlec 01

Municipiul Miercurea-Ciuc, în calitate de beneficiar, a semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului intitulat „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din Miercurea-Ciuc”, cod proiect: F-PNRR-Dotari-2023-5850. Perioada de implementare a proiectului este între 27.07.2023-31.12.2024.  

Grădinițele, școlile gimnaziale și tehnologice din Miercurea-Ciuc, în total 18 instituții de învățământ, precum și CSS Miercurea-Ciuc și Palatul Copiilor, vor beneficia de noi dotări, având un impact semnificativ asupra procesului educațional și creșterii calității învățământului.  

Principalele aspecte ale proiectului sunt:  

  • 442 de săli de clasă vor primi mobilier nou, asigurând un mediu de învățare confortabil și modern pentru elevi și profesori.
  • 436 de săli de clasă vor fi dotate cu echipamente IT, contribuind la digitalizarea procesului educațional și stimulând dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor.
  • 18 săli de clasă cu profilul de științe ale naturii (dintre care 9 vor primi echipamente digitale), 14 laboratoare de informatică și 21 de laboratoare pentru alte discipline vor primi noi dotări, oferind o bază solidă pentru învățare interactivă.
  • 18 săli psihopedagogice și 14 săli de sport vor fi dotate cu echipamente noi, sprijinind dezvoltarea fizică și emoțională a elevilor, precum și serviciile de consiliere și sprijin psihologic.
  • Patru ateliere școlare vocaționale vor fi echipate cu utilaje și echipamente moderne, oferind elevilor oportunitatea de a dezvolta abilități practice și aptitudini profesionale.

Proiectul este gestionat de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) în numele și pentru Ministerul Educației, finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), Componenta C15 Educație.  

Valoare totală a proiectului este de 26.720.787,97 RON, inclusiv TVA prin finanțare 100% nerambursabilă.

 

Comunicat de presă