chevron_right
Monitorul oficial local

RECENSĂMÂNT: MIERCUREA-CIUC ARE NEVOIE DE O VITEZĂ MAI MARE!

Nepszamotthon Sajtaj

După etapa de autorecenzare a recensământului naţional, în baza de date privind Miercurea Ciuc există aproape 13,5 mii de locuitori ale căror chestionare de recensământ sunt încă deschise. Din acest număr doar 1428 şi-au înregistrat datele, iar recensământul se termină în data de 15 iulie. Dacă următoarele câteva zile nu vor aduce un progres, cele trei săptămâni rămase nu vor fi suficiente pentru recenzori, ceea ce ar putea duce la date distorsionate şi, în consecinţă, la strategii bazate pe date false.

 

Miercurea-Ciuc a înregistrat rezultate excepţionale în faza de autorecenzare a recensământului, 28.202 persoane completând chestionarele online. Cu toate acestea, procesul de validare a fost finalizat în 23.306 cazuri, astfel încât 13.445 de persoane din cei 36.751 locutori estimaţi de către biroul de statistică nu şi-au înregistrat datele.

În municipiul reşedinţa de judeţ 42 de recenzori încearcă să completeze datele lipsă, dar până acum fără prea mult succes.

„Ne confruntăm cu o situaţie de neîncredere din partea locuitorilor într-o perioadă când chiar ar trebui să avem încredere unii în alţii! Instrumentele noastre administrative şi educaţionale, care sunt esenţiale pentru planificarea viitorului, ar putea fi grav afectate” - a declarat astăzi primarul Korodi Attila în cadrul unei conferinţe de presă. Edilul a precizat că, potrivit statisticilor, circa 5.000 de cetăţeni al municipiului nu au reuşit să valideze chestionarul online, motiv pentru care aceştia vor fi contactaţi de către recenzori pentru a-şi completa datele.

Primarul a explicat faptul că primăria lansează cu această ocazie o nouă campanie de conştientizare. Scopul este de a sublinia faptul că procesul de gestionare a datelor de recensământ este unul sigur şi că cetăţenii pot contacta pot solicita date la numărul de telefon 0725 591867 în cazul în care legitimaţia cu fotografie a recenzorilor nu pare credibil.

Este de menţionat faptul că informaţiile din recensământul locuinţelor nu au nicio legătură cu plata impozitelor locale şi nici nu ar trebui ca cineva să fie îngrijorat că interogatoriul este folosit pentru a găzdui refugiaţi de război ucraineni!

Să primim şi să răspundem cu bunăvoinţă recenzorilor, pentru că miza este calitatea viitorului nostru!

Nepszamotthon Sajtaj