chevron_right
Monitorul oficial local

MIERCUREA-CIUC VA CERE FINANŢARE PENTRU ÎNCĂ DOUĂ INVESTIŢII DIN PNRR

Tanacsules 0527 Ml

În cadrul şedinţei extraordinare de astăzi, Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a hotărât să depună cerere de finanţare pentru construcţia de locuinţe pentru tineri şi piste pentru biciclişti. Pentru cele două proiecte, municipalitatea solicită aproape 11 milioane de lei din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

  

Prin intermediul PNRR-ului, care pune un accent deosebit pe combaterea schimbărilor climatice, Miercurea-Ciuc a depus deja aplicaţii pentru finanţarea mai multor investiţii, iar cele două proiecte aprobate astăzi completează lista cererilor de finanţare.

Vom solicita 8,37 milioane de lei pentru construirea a 11,1 km de piste de biciclete, cu lăţimea de 2,4 şi 1,5 metri. Construcţia de staţii de încărcare a bicicletelor electrice nu este acoperită de suma solicitată, dar oraşul va sigura fondurile necesare din bugetul propriu. 

Se va solicită, de asemenea, o finanţare nerambursabilă de 2,51 milioane de lei pentru construirea de locuinţe pentru tineri cu emisii aproape zero (nZEB), bazate pe un proiect tip. Această sumă, împreună cu o cofinanţare substanţială, va permite construirea unei clădiri cu două etaje, cu şase apartamente. Clădirea va avea şi locuri de parcare şi o staţie de încărcare electrică, şi va ocupa 541 de metri pătraţi din cei 984 de metri pătraţi de teren deţinut de municipalitate vizavi de „blocul experimantal” din Piaţa Sfântul Augustin.

Totodată consiliul a aprobat şi o modificare a bugetului pentru a permite înlocuirea scenei din lemn din curtea Cetăţii „Mikó” cu o structură metalică. În acest scop au fost aprobate 350.000 de lei.

 

Tanacsules 0527 Ml