chevron_right
Monitorul oficial local

CONSILIUL LOCAL A APROBAT O SERIE DE DOCUMENTE STRATEGICE

Onkormanyzati Ules1

În cadrul şedinţei ordinare din luna iunie a consiliului local al municipiului Miercurea Ciuc au fost aprobate mai multe documente strategice, printre care se numără planul de mobilitate durabilă şi strategia de dezvoltare urbană. Totodată s-a făcut un pas important pentru funcţionarea coordonată a bazelor sportive şi de recreere. 

Printre cele mai importante hotărâri adoptate se numără Planul de mobilitate urbană durabilă şi Strategia integrată de dezvoltare urbană pentru Miercurea-Ciuc şi localităţile limitrofe.  Cele două documente stabilesc de fapt cursul dezvoltărilor care vor avea loc în următorii zece ani,  acestea fiind de fapt documente de bază pentru atragerea de fonduri externe.

În cadrul şedinţei amintite s-a adoptat şi structura de personal pentu „Sport és Rekreatív” SRL, aceasta fiind un pas important pentru asigurarea funcţionării companiei municipale, care va administra infrastructura sportivă şi de agrement al oraşului. Societatea cu răspundere limitată va prelua din 1 august administrarea Arenei „Erőss Zsolt”, a mofetelor de la Harghita-Băi şi a sălii de sport al Colegiului Naţional „Márton Áron”, iar de la 1 septembrie va administra şi piscina „Csíki Csobbanó”. După cum a declarat primarul Korodi Attila, această reorganizare va asigura o gestiune transparentă şi eficientă pentru bazele sportive ale oraşului.

De asemenea, a fost decisă soarta unor investiţii mai mici, dar foarte importante la nivel local. Printre altele, a fost aprobată documentaţia pentru renovarea parcării din Piaţa Gál Sándor (care nu include încă zona din jurul statuii), astfel încât prima parte a proiectului să poată fi scoasă la licitaţie. De asemenea, a fost luată o decizie cu privire la clădirea staţiei de pompieri din Harghita-Băi, care va găzdui şi sediul Asociaţiei „Hargitafürdőért”, un cabinet medical de familie şi o toaletă publică. Prin această decizie se poate începe proiectarea tehnică pentru renovarea imobilului. A fost adoptată o hotărâre privind renovarea părţii carosabile în cazul unor porţiuni de străzi, lucrările fiind finanţate prin programul Anghel Saligny. Este vorba de secţiunile pietruite de pe străzile Kós Károly, Sâncrăieni şi Iancu de Hunedoara, care vor fi acoperite cu asfalt.

De asemenea, a fost luată o decizie importantă cu privire la achiziţionarea de terenuri de către municipalitate: primăria va cumpăra terenuri pentru locuinţe sociale – se are în vedere achiziţionarea mai multor parţele de teren pe care o organizaţie caritabilă va construi cinci locuinţe sociale.

Tot în cadrul şedinţei de astăzi a fost aprobată a finanţare de 150.000 de lei pentru susţinerea Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc.

Onkormanyzati Ules1