chevron_right
Monitorul oficial local

TRIMAGINARIUM 2.0

expoziție
calendar
Galeria de Artă al Consiliului Județean Harghita
Esemenyek 2023 Mg Trimaginarium

Prima ediție a expoziției TRIMAGINARIUM a fost vernisată acum patru ani în hotelul DoubleTree by Hilton din Cluj-Napoca. Cu prilejul acestei aniversări, gruparea formată din artiștii László Hajnalka, Szabó András și Szentes Zágon organizează o nouă ediție a acesteia, de data aceasta în Miercurea Ciuc. Continuând tradiția primei ediții, expoziția intitulată TRIMAGINARIUM 2.0 propune o întâlnire alor trei viziuni și tehnici artistice unice și complet diferite unele de altele.

László Hajnalka grafician născut și bazat în Miercurea Ciuc, fondatoare și coordonatoare al studioului de grafică Chromatt. În cadrul expoziției prezintă o serie de portrete cu o abordare minimalistă a graficii digitale, îmbogățite prin utilizarea unor elemente absurde.

Szabó András artist liber profesionist născut la Târgu Mureș și bazat în Cluj-Napoca. Lucrările lui oferă o tehnică unică de gravură prin care realizează diferite imagini hiperrealiste: roboți, portrete, peisaje fantastice; interioare sau figuri de porțelan care evocă estetica epocii comuniste.

Szentes Zágon grafician, fotograf, originar din Miercurea Ciuc, bazat în Cluj-Napoca. În cadrul expoziției prezintă picturi acrilice vibrante, care propun o reinterpretare a simbolurilor, figurilor și memento-urilor culturale cunoscute.

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 23 martie, 2023 (joi), la ora 18:00, în sala de expoziții a Galeriei de Artă al Consiliului Județean Harghita. Cuvintele de deschidere vor fi susținute de Horváth Benji și Mărcuțiu-Rácz Dóra, poeți și redactori ai rubricii de artă a revistei culturale Helikon.

Organizatori: Consiliul Județean Harghita, Centrul Cultural Județean Harghita, Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita.

Expoziția poate fi vizitată pâna la 1 mai 2023.

Mai multe detalii
Esemenyek 2023 Mg Trimaginarium