chevron_right
Monitorul oficial local

Aprindere lumânări de Advent

Advent Crăciun religie liturgie
calendar
Parcul central
Gyertyagyujtas Fb Cover

Ascultându-ne unii pe alții, să așteptăm împreună Lumina și în acest an! Îi invităm pe tinerii și vârstnicii din orașul nostru să ni se alăture în sărbătoarea iubirii: să ne întâlnim la bradul de Crăciun din parcul central, înconjurați de lumini festive, să ne adunăm în jurul coroanei de Advent și să împărtășim bucuria.

În prima duminică de Adventul, 3 decembrie, la ora 17:00 preotul paroh din Jigodin, Sebestyén Ottó, va ține o predică, iar elevii din clasele 9–12 de la Liceul de Arte „Nagy István” vor cânta și ne vor oferi o atmosferă de sărbătoare adevărată.

În cea de-a doua duminică (10 decembrie) Corul Bisericii Franciscane din Șumuleu-Ciuc va oferi slujba muzicală, iar părintele Urbán Erik va împărtăși gândurile sale festive.

În cea de-a treia duminică (17 decembrie), cuvintele pastorului unitarian Solymosi Alpár și Corului „Csicsergők” al Școlii Gimnaziale „József Attila” vor creea această duminică a bucuriei și mai spirituală.

Deoarece ultima duminică de Adventul cade pe 24 decembrie, aprinderea celei de-a patra lumânare din seria evenimentelor festive de advent va avea loc cu o zi mai devreme, sâmbătă, 23 decembrie. Cu această ocazie meditația parohulului asistent al parohiei Sfânta Cruce, Küsmödi Csongor-Ignác și cântecele formației Psallite vor contribui la crearea atmosferei festive.

Mai multe detalii
Gyertyagyujtas Fb Cover