chevron_right
Monitorul oficial local

Investiții în oraș

În acest scop, Biroul de dezvoltare economică și digitalizare a elaborat o procedură în anul 2021, care permite asigurarea unui cadru instituțional pentru cooperarea dintre investitori și municipalitate.

Conform procedurii, investitorii care intenționează să creeze investiții de amploare, de peste 500.000 de euro pe teritoriul administrativ al orașului Miercurea-Ciuc și care se angajează să ofere locuri de muncă pentru locuitorii din regiune, pot încheia un parteneriat cu Municipiul Miercurea-Ciuc. 

Municipalitatea se angajează să faciliteze, în cadrul legal, administrarea rapidă, fluxul eficient de informații și să sprijine implementarea proiectului investitorului prin mijloacele legale pe care le are la dispoziție. 

În cadrul procedurii, părțile semnatare își confirmă angajamentele într-o scrisoare comună de intenție.

Până în prezent, au fost stabilite următoarele parteneriate pentru punerea în aplicare a unor investiții la scară largă: 

  • Caola Zrt.

În august 2021, a fost semnată o Declarație de intenție de colaborare între Caola Zrt., Universitatea Sapientia, Facultatea din Miercurea-Ciuc, și Municipiul Miercurea-Ciuc, prin care investitorul s-a angajat să construiască și să opereze o unitate de producție și să ofere locuri de muncă în oraș. Universitatea va contribui la realizarea investiției prin activități științifice și de formare profesională. 

Fabrica va fi construită în Miercurea-Ciuc, pe un teren de 4000 de metri pătrați, cu un spațiu de depozitare necesar de 2-3000 de metri pătrați. Inițial, investitorul se așteaptă să creeze 50-60 de noi locuri de muncă, dar intenționează să construiască o fabrică modulară care să poată fi extinsă ulterior. 

  • Controlsoft

În aprilie 2022, a fost încheiată o Declarație de intenție de colaborare între consorțiul Controlsoft, Liceul Tehnologic Székely Károly, Universitatea Sapientia, Facultatea din Miercurea-Ciuc, și Municipiul Miercurea-Ciuc, prin care investitorul s-a angajat să construiască și să opereze o hală industrială în oraș, în timp ce Liceul Tehnologic și Universitatea vor contribui la succesul proiectului prin formare profesională și activități științifice.

Investitorul va realiza o hală de producție și o clădire de birouri de 600 de metri pătrați pentru automatizarea apei în oraș, inițial cu un număr estimat de 15 angajați, urmând ca numărul acestora să crească în timp. 

  • HEINEKEN România S.A.

În iunie 2022, HEINEKEN România S.A. și  Municipiul Miercurea-Ciuc au încheiat o Declarație de intenție de colaborare. Conform acestui acord, investitorul dezvolta cu o nouă linie de umplere capacitatea fabricii din Miercurea-Ciuc. Se așteaptă ca noua linie de producție să fie operațională începând cu anul viitor și ca investiția să creeze cel puțin 20 de noi locuri de muncă.

Linkuri:

https://ziarharghita.ro/miercurea-ciuc-declaratie-de-intentie-de-colaborare-pentru-noi-locuri-de-munca

https://www.stiripesurse.ro/hungarian-company-sapientia-university-to-help-open-local-cosmetics-factory-in-miercurea-ciuc_1965384.html

https://hirado.hu/2022/05/13/guvernul-ungariei-continua-sa-sprijine-extinderea-companiilormaghiare-in-strainatate/

https://stiri.infomures.ro/stiri/guvernul-ungariei-continua-sa-sprijine-extinderea-companiilor-maghiare-in-strainatate/

https://ziarharghita.ro/heinek...