chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

FELHÍVÁS a területtulajdonosok részére – A Nagymező utca felújítása

A 2010/255-ös törvény értelmében Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2023/5-ös számú önkormányzati határozattal jóváhagyta a kisajátítási végzés kiadását mindazon ingatlanokra, amelyek a Nagymező utca felújítása megnevezésű közhasznú beruházás megvalósíthatóságához szükségesek.

A Tulajdonjog-ellenőrző Bizottság nevében tisztelettel meghívjuk Csíkszereda Városháza (Vár tér 1. szám) gyűléstermébe a beruházás által elfoglalt területek kisajátítási ügyében. A bizottság munkaprogramja: 2023 január 30–31., valamint február 2–3., 12–16 óra között.

Ha még nem tette meg, kérjük, hozza magával a kisajátítandó terület tulajdonjogi iratait (telekkönyvi kivonat vagy birtoklevél, hagyatéki dokumentumok), személyazonossági igazolványának másolatát és bankszámla-adatait.

A Tulajdonjog-ellenőrző Bizottság ezután kiállítja az ingatlan-kisajátítás kártérítésére vonatkozó határozatát, amely hatályba lép, és érvényesíthető abban az esetben is, ha a tulajdonosok nem jelentek meg határidőn belül, ha nincs érvényes tulajdonjogi irat, ha ismeretlen a tulajdonos, vagy ha nem indították el a hagyatéki eljárást, esetleg az örökösök ismeretlenek, sőt akkor is, ha nem született egyezség a kártalanítási összeget illetően.