chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

BIZTONSÁGOS FORGALOM ÉS ÚJ UTCAKÉP ZSÖGÖDBEN

Whatsapp Image 2024 10 11 At 13 17 38 1

Nemcsak tükörsimává, hanem sokkal biztonságosabbá is vált a Zsögöd utcának a keresztúttól a lovardáig terjedő szakasza. A megjavított útszakasz mentén kétoldalt aszfaltozott járda növeli a gyalogosok biztonságát, akárcsak a két emelt gyalogátjáró, amely a gépkocsiforgalom lassítására hivatott. Már csak néhány beavatkozás szükséges és lezárul a nagy léptékű karbantartás.

 

A Zsögöd utca lakói régóta várták, hogy az évtizedek során meglehetősen tönkrement utcájuk biztonságosan járható legyen. Néhány aknatető szintre emelése, egyes forgalmi táblák kihelyezése és az útfestés csak a következő napokban történik meg, de a forgalom már most is sokkal biztonságosabb a gépkocsivezetők és a gyalogosok szempontjából is. A megjavított út fontosságáról Korodi Attila polgármester, Bors Béla alpolgármester és Hajdu Gábor parlamenti képviselő beszélt ma sajtótájékoztatón.

„Az idei karbantartásunknak ez a kiemelkedő helyszíne. Időtlen idők óta nem történt itt alapos beavatkozás, holott nagyon fontos, hogy a zsögödiek biztonságban mehessenek végig a templomtól kultúrotthonig. Ez a zsögödi városrész főütőere, ahol iskola is működik és magánházak is vannak. Ahhoz képest, hogy az első rálátásunk milyen volt, azt tapasztaltuk, hogy sokkal nagyobb beavatkozás szükséges, helyenként teljes talajcserével” – fogalmazott Korodi Attila.

Az 570 méteres szakaszon talajcsere és alapozás történt, két réteg aszfaltot terített le a karbantartással megbízott ING Service Kft. A helyi kivitelező az út két oldalán aszfaltozott járdát, és az úttest mentén tizenegy parkolóhelyet alakított ki. Az utcában újdonság a két emelt átjáró is, amelyek az autós forgalom lassítását és a gyalogosok biztonságát szolgálják.

Bors Béla alpolgármester az idei útkarbantartási munkálatok szerződött értékeit ismertette. Mint elmondta: a Városháza a javítási alapokra 7,8 millió lejt különített el. A főbb tételek: aszfaltozásra 6,2 millió lejt, kavicsozott utakra 1,14 millió lejt, útfestésre 400 ezer lejt szerződtek le.

Hajdu Gábor parlamenti képviselő a helyi önkormányzat gazdálkodását méltatta. Mint megjegyezte: most nem a fejlesztések, hanem a megszorítások időszakát éljük. Ennek tudatában méginkább felértékelődik, hogy Csíkszereda Városháza kevés pénzből is képes ilyen léptékű javítást végzeni – mondta.

Whatsapp Image 2024 10 11 At 13 17 38 1