chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

HOSSZAN TEKERNEK SZÉKELYFÖLDÖN

Tour2

Ebben az évben is teljességében szeli át a Székelyföldet a térség legrangosabb kerékpáros eseménye, a Székelyföldi Körverseny. Mint az eseményt beharangozó mai sajtótájékoztatón megtudhattuk: a háromnapos sporteseményen a versenyzők kétszer is Csíkszeredában tekernek át a célvonalon, és a díjazás is itt történik. A biztonságos lebonyolítás érdekében a versenynapokon rövid idejű útlezárások lesznek.

 

A három székelyföldi megyét és mindhárom megyeszékhelyet érinti az augusztus 7–9. között immár tizennyolcadik alkalommal szervezett Székelyföldi Körverseny. A három távra 11 ország 21 csapatának 126 versenyzője nevezett be.

„Egy körverseny akkor létezhet, ha a versenyzők szeretik és eljönnek a megmérettetésre, a szervezők kitartanak mellette és érzik a lényegét, és az az útszakasz, amelyen a verseny végighalad, felzárkózik és figyel a versenyre” – fogalmazott Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere az eseményt bemutató mai sajtótájékoztatón. Mint hangsúlyozta: Csíkszereda idén is és az elkövetkező években is elkötelezett támogatója marad a körversenynek.

A sajtóeseményen felszólaló Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a verseny élő közvetítésének fontosságát emelte ki (tavaly közel egymillióan követték figyelemmel a versenyt a világ minden tájáról), Beke Mihály András, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának első beosztott konzulja szerint pedig ez az esemény is a nemzet összetartozásának nagyon hasznos megnyilvánulása. Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere a körverseny „felnőtté válására” hívta fel a figyelmet, és a szervezők elkötelezettségét méltatta.

A technikai tudnivalókról Lukács László versenyigazgató számolt be. A verseny első napján, augusztus 7-én Sepsiszentgyörgyön lesznek a csapatbemutatók és innen indul a verseny a 4,5 km-es prológgal. 8-án a Sepsiszentgyörgy – Kovászna – Kézdivásárhely – Csíkszereda szakaszt (117 km) teljesítik a biciklisek, a záró napon pedig a Marosvásárhely – Szováta – Székelyudvarhely – Csíkszereda útvonalon (171,8 km) tekernek végig.

A konvoj elhaladásáig Csíkszeredában a következő időszakos útlezárásokkal tervezünk:

  • augusztus 8., csütörtök, 15.30–16.15: Brassói út – Villanytelep utca – Nagyrét utca (a Kaufland előtti körforgalomig) – Temesvári sugárút – Szabadság tér (áthajtás a Kossuth Lajos utcán);
  • augusztus 9., péntek, 14.40–15.40: Szépvízi városkijárat (12A országút) – taplocai körforgalom – Nagymező utca – Szék útja – Nagyrét utca (a Kaufland előtti körforgalomig) – Temesvári sugárút – Szabadság tér (áthajtás a Kossuth Lajos utcán).

Az eredményhirdetés 16 órakor kezdődik a Szabadság téren.

A körversenyt idén is élőben közvetíti az esemény honlapja: https://tourofszeklerland.ro.

Tour2