chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

A KÖVETKEZŐ HÓNAPBAN KEZDŐDHET A BUSZPÁLYAUDVAR FELÚJÍTÁSA

Szerzodesalairas Buszpalyaudvar

Aláírták a kivitelezési szerződést, így hamarosan elkezdődhet a buszpályaudvar teljes felújítása. A közel 11,43 millió lejes beruházást a városunkban már ismert bukaresti Niliten Construcții Kft. végzi el, várhatóan 2023 második felére.

 

A fenntartható mobilitási terv újabb állomásaként Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere és Alina Zaporojan, a Niliten Construcții Kft. ügyvezetője ma reggel aláírták a buszpályaudvar felújítását szolgáló 11,43 millió lej értékű kivitelezési szerződést. A szerződés időtartama 12 hónap, de a téli hónapok idején leálló munka miatt reálisan csak a 2023 őszi befejezéssel számolhatunk.

A bukaresti cég Csíkszeredában már négy nagy értékű munkálat kivitelezője: a Venczel József Szakközépiskola hőenergetikai felújítását követően nemsokára a Kós Károly Szakközépiskola tanműhelyével is végeznek, továbbá folyamatban van a Nagy István Művészeti Középiskola és a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermének az építése.

Korodi Attila polgármester éppen erre utalva nyomatékosította a cég ügyvezetője jelenlétében, hogy elvárja a kivitelezőtől a megfelelő mennyiségű és minőségű munkaerő biztosítását. Bors Béla alpolgármester hozzátette: a kivitelezés június elején kezdődhet.

A teljes felújítás tulajdonképpen teljes átépítést is jelent: itt lesz a városi autóbuszok végállomása, az áthaladó autóbuszokat pedig elkülönített terminál fogadja, de a járművek csak az utasok le- és felszállásának idejére tartózkodhatnak a pályaudvaron, nem állomásozhatnak ott.

Az autóbuszos infrastruktúra szerves részeként az Akác utcában, a „Goscom-udvaron” telephely jön létre garázsokkal és töltőállomással, amely a városi járatokat szolgálja ki. Ennek kivitelezésére hamarosan újrahirdetik az első alkalommal sikertelen közbeszerzési eljárást.  

Szerzodesalairas Buszpalyaudvar