chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

ÉPÜL CSÍKSZEREDA LEGKORSZERŰBB JÁTSZÓTERE

A Mesebeli Beka Ka Bb

Az eddig megszokottól eltérő, minden korosztály számára újat nyújtó közösségi térré változik a Lendület sétány egyik belső zöldövezete: A mesebeli béka elnevezésű játszótéren a gyermekek mellett a felnőttek és az idősek is kikapcsolódhatnak. A béka alakzat a kicsik számára jelent kalandparkot, de itt találjuk majd Csíkszereda első köztéri teqball-asztalát, és a kültéri sakkasztalok is sajátosak lesznek a városban. A beruházás ugyanakkor – a játszótéren túl – átfogó lakóövezeti felújítást is magában foglal.

 

A Lendület sétány 5., 7. és 9. szám, valamint a Fenyő utca 5. szám alatti tömbházak által közrezárt zöldövezet felújítása sajátos projektje a városházának: saját alapokból, áfával együtt 2,18 millió lejből járdarendszer, sétányok, korszerű közvilágítási hálózat valósul meg, a beruházás gyöngyszeme azonban egy háromdimenziós béka alakzat lesz alagutakkal, különféle játékelemekkel.

„Teljes övezeti rendezést foglal magában ez a projekt, amely attól nagyon szimpatikus, hogy először alkalmazunk olyan elemeket, amelyek elrugaszkodnak a Csíkszeredában megszokott térrendezési elemektől. Reméljük, hogy a jövőben más övezetekben is kialakíthatunk hasonló tereket. Ha az időjárási viszonyok lehetővé teszik, a téli ünnepekre már birtokba vehetik a teret” – fogalmazott mai sajtótájékoztatóján Korodi Attila polgármester.

A számszerű részleteket Bors Béla alpolgármester ismertette. Létrejön nyolc új parkolóhely, elhelyeznek negyvenhat padot, állítanak tizenkilenc oszlopot új égőkkel, kukákat helyeznek ki, lesz továbbá egy ivókút (házi kedvenceknek is), és egy kutyafuttató. A játszótér számos sajátos elem mellett a klasszikus játszótéri kellékeket is tartalmazza, de itt helyezik el a város első szabadtéri teqball-asztalát. Új ping-pong-asztal, sőt két sakkasztal is kiegészíti az elemek sorát.

A kivitelező a helyi ING Service Kft., a kivitelezési idő pedig négy hónap, de két hét alatt máris elvégezték a munka 25 százalékát. A mesebeli béka játszótér minden bizonnyal nemcsak a lakóövezet gyermekeinek okoz majd örömet, hiszen Csíkszereda egyik látványosságává válhat.

A Mesebeli Beka Ka Bb