chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

DIGITALIZÁLT HULLADÉKSZIGETEKRE NYERT FINANSZÍROZÁST CSÍKSZEREDA

Hulladeksziget Hu

Az Országos Helyreállítási Tervből Csíkszereda 50 darab digitalizált hulladékszigetre nyert finanszírozást – az erre vonatkozó 3,07 millió lejes szerződést ma írta alá Korodi Attila polgármester a Környezetvédelmi Minisztériummal.

 

Csíkszereda lakosságát jelenleg 107 különféle típusú, a hulladéktípusok szelektív gyűjtésére alkalmas konténer szolgálja ki. A következő években forradalmi változás áll be: az Országos Helyreállítási Tervből (PNRR) digitalizált hulladékszigetekre nyert támogatást a városunk, lakosságarányosan 50 darabra.

Egy-egy hulladéksziget öt konténert tartalmaz: háztartási, biológiailag lebomló, üveg, fém és műanyag, illetve papír és karton típusú hulladékokat gyűjthetünk bennük. A használatuk mágneses kártyához kötött, és minden hulladéksziget 200 háztartást (tömbházlakást vagy kertes házat) szolgál ki. Mérőberendezéseiknek köszönhetően nyomon követi az egyes háztartások hulladéktermelésének pontos mennyiségét is.

A konténerek nem igényelnek építési munkákat. Összértékük 3,07 millió lej, és ez az összeg részleges karbantartást is fedez.

Hulladeksziget Hu