chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

Fuss NEKI! Csík

közösségi kezdeményezések sport
calendar
Csíkszereda
Esemenyek 2023 Fussneki

A Fuss NEKI! Csík egy gyaloglásra, futásra és biciklizésre épülő adománygyűjtő program, amely a civil szervezetek közösségi kezdeményezéseit karolja fel, és ezek megvalósulásához segít előteremteni a szükséges pénzalapot. A programban résztvevő közösségi projektek a csíki régió fejlesztését szolgálják.

Az esemény fő programpontja a 2023. május 21-re tervezett közös gyaloglás/futás/biciklizés lesz. A nagykövetek a Szabadság térről (Taps tér) rajtolnak és ugyanoda érkeznek majd vissza. Emellett lehetőség van külön helyszínen is gyalogolni/futni/biciklizni. Az eseményt egy közös ünneplés zárja.


Hogyan működik?

A civil szervezetek, kezdeményezési csoportok a csik.fussneki.ro platformon keresztül egy 3-6 hónap alatt, azaz 2023. December 31-ig megvalósítható közösségi projekttel jelentkeznek, majd nagyköveteket (gyaloglókat, futókat és bicikliseket) toboroznak, akik szimpatizálnak a szervezet tevékenységével és a 2. Fuss NEKI! Csík programban megvalósítani kívánt projekttel.

Az adományozók nagyköveteken keresztül támogatják a civil projektek megvalósítását (kilométerenkénti vagy fix összeggel is támogathatnak).

A támogatások szintén a csik.fussneki.ro oldalon lesznek láthatóak.

A nagykövetek az esemény napján legyalogolják/lefutják/letekerik a vállalt kilométereket. Az adományok a szervező The House Egyesülethez érkeznek be. Szerződéskötést követően a szervezetek, kezdeményezési csoportok megkapják a számukra felajánlott összeg 90%-t. A fennmaradó 10%-ot a szervező a program költségeire fordítja.

Ezt követően nincs más hátra, mint hogy megvalósítsák projektjeiket és a támogatásról elszámoljanak.


Legyetek ti is részesei a kezdeményezésünknek! Tegyünk együtt közösségünk és a csíki régió fejődéséért.

A Fuss NEKI! Csík szervezője és lebonyolítója a csíkszeredai The House Egyesület.

A programról további információ a csik.fussneki.ro honlapon található. Aktualitásokért figyeljétek a Fuss NEKI! Csík Facebook oldalát.


Bővebben
Esemenyek 2023 Fussneki