chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

A Nagybőgő

színház monódráma vendégelőadás
calendar
Csíki Játékszín
Esemenyek 2023 Csikijatekszin Klemviktor

A nagybőgő egy közvetlen beszélgetés a zenész és a néző között. A nagybőgős őszintén vall az életéről, szerelméről, a zenéhez, társadalomhoz fűződő viszonyáról, gyengeségeiről, vagy éppen játszik a hangszerén.

“Választott eszközünk, mellyel alkotni és életben maradni kívánunk, hozott képességeink avagy tehetségünk, s a kialakított életterünk, melyben szabadságunk lehetőségét reméltük: saját börtönünkké válhat. Ennek felismerése és megélése, s a mindezen való továbblépés állandó problémánk, nem életkori sajátosság. A nagybőgős ismeri saját határait, elfogadta a neki jutott szerepet, de megőrzi a vágyát, miszerint egyszer nagyot ordít a zenekari árokban s akkor, ha csak egyetlen másodpercre is, végre mindenki egyedül őrá figyel majd.”

/ Klem Viktor / “Mert a zene emberi dolog. Mindig lesz zene, mindenütt. Keleten, nyguaton, délen, még északon is. Afrikában, Skandináviában, Brazíliában, mindenütt. Mert a zene metafizikai jelenség. Azaz a puszta fizikai léten túl, amögött is létező valami. A zene örök.”

Az előadás számára Indali Klára fordítását felhasználva Ivanyos Ambrus készített friss, mai hangon megszólaló szöveget.

  • A nagybőgős: KLEM VIKTOR
  • Indali Klára fordítását felhasználva, a szövegkönyvet készítette: Ivanyos Ambrus
  • Nagybőgő „coach”: Lombos Pál
  • Díszlet: Horgas Péter
  • Jelmez: Szlávik Juli
  • Rendezőasszisztens: Magócs Milán


☎️ Helyfoglalás a 0748-168-506-os telefonszámon 9:00 és 13:00 óra között.

???? Az előzetesen lefoglalt jegyek kiválthatók a színház a jegypénztárában hétfőtől péntekig 13:00 és 15:00 óra között, illetve az előadások előtt egy órával.

Bővebben
Esemenyek 2023 Csikijatekszin Klemviktor