chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

Pillanatfelvétel

színház előadás kamaraterem
calendar
Csíki Játékszín, Hunyadi László kamaraterem
Esemenyek 2022 Csikijatekszin Pillanatfelvetel

Donald Margulies:

PILLANATFELVÉTEL

Az előadás egy rendkívül aktuális etikai kérdést vet fel emberi léptékben. Mennyire vagyunk még képesek együttérezni, esetleg megérteni szomszédaink szenvedését: egy másik utcában, egy másik városban, egy másik országban, egy másik kontinensen élőét? Milyen mértékben tudok Én autentikus kapcsolatot kialakítani a Másikkal?

Egy olyan világban, amelyet elárasztanak a valóságshow-k és infantilis vetélkedők, és amelyben egy horrorfilm vagy egy valóságos háború képei adják az embereknek a napi szükséges adrenalinadagot, mi lehet az újságírók küldetése a konfliktusövezetekben? Szigorúan az események kibontakozásáról való tudósítás, szükségszerűen gyorshírként? Az úgynevezett történelmi jelenségek okainak (elkerülhetetlenül felszínes) feltárása, megismerésének megkönnyítése? Vagy talán, ahogy a darabból kiderül, inkább az lenne a feladatuk, hogy szavakkal és képekkel meséljék el az emberek történetét. A mikrotörténelem rögzítése. Emberi sorsok megörökítése kritikus, hősies, tragikus pillanatokban.

❗ Az előadás 14 éven aluli nézőink számára nem ajánlott.


☎️  Helyfoglalás a 0748-168-506-os telefonszámon 9 és 13 óra között.

????  Az előzetesen lefoglalt jegyek kiválthatók a színház a jegypénztárában hétfőtől péntekig 13 és 15 óra között, illetve az előadások előtt egy órával.


Bővebben
Esemenyek 2022 Csikijatekszin Pillanatfelvetel