chevron_right
Monitorul oficial local

Satul în oraș

festival program pentru familii agronomie expoziție
calendar
Bulevardul Timișoarei nr. 37
Falu A Varosban Logo

O acţiune inedită de popularizare a vieţii la ţară, intitulată "Satul în oraş", se desfăşoară la Miercurea Ciuc, într-o încercare a organizatorilor de a-i împrieteni pe orăşeni cu gospodarii din mediul rural şi de a-i face să înţeleagă eforturile pe care le depun cei care trăiesc departe de agitaţia oraşelor.

Pe un teren de la marginea municipiului Miercurea Ciuc vor fi amenajate locuri speciale undesunt aduse diverse animale, de la porci, vaci, oi, capre, cai sau bivoli, până la găini sau raţe. De asemenea, sunt expuse mai multe utilaje agricole performante, dar şi căruţe sau alte unelte folosite de gospodarii de la ţară. Copiii pot să se joace în fân, pot hrăni animalele, le pot mângâia, iar adulţii pot să încerce să conducă un tractor sau să taie lemne cu drujba, să mulgă vacile şi chiar să bea laptele pe care l-au muls. 

Motto-ul evenimentului din acest an este: 

"Pentru cei care au fost prea tineri în urmă cu trei ani; pentru cei care au iubit dintotdeauna evenimentul; pentru cei care vor să guste viața satului; pentru cei care vor un weekend de distracție în familie".

Organzator principal: Asociaţia Tinerilor Fermieri din Harghita

Falu A Varosban Logo