chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

FELHÍVÁS - Kereskedelmi tevékenységek a 2024-es gyermeknap alkalmából

Csíkszereda Városháza a nemzetközi gyermeknap alkalmából 2024. június 1-jén, szombaton 10 és 19 óra között CSÍKI GYERMEKNAP rendezvényt szervez Csíkszeredában. A gyerekeknek és családoknak szóló programok (koncertek, művészeti-, kézműves-, oktatási- és sportprogramok) mellett a rendezvény részét képezi a gasztronómiai és szórakoztatópark-kínálat is.  

A rendezvényre olyan kereskedelmi egységek jelentkezését várjuk, amelyek kínálatában az alábbi kategóriákba tartozó termékek szerepelnek:

 • közélelmezés:
 • szórakoztatópark:

▫ italok: víz, tea, üdítő, natúr gyümölcslevek, limonádé, kávé;

▫ étel: szendvics, pizza, péktermék;

▫ egyéb: fagylalt, vattacukor, kukorica, csokoládé, kürtőskalács, lángos.

▫ ugrálóvár, felfújható óriás csúszda, kisvonat, körhinta, trambulin, bungee trambulin;

 • photobooth fényképkészítő szolgáltatás;

 

A jelentkező egységeknek rendelkezniük kell jogi személyiséggel, illetve az élelmiszerek és italok ambuláns árulásához szükséges minden engedéllyel és eszközzel (pl. pénztárgéppel). A benyújtott kérelemben fel kell tüntetni a területigényt (négyzetméterben) és a villamosenergia-ellátást.

 

Az árusítási engedély kibocsátásához szükséges dokumentációt személyesen a Városháza kereskedelmi részlegére (20-as iroda) vagy online a [email protected] e-mail címre várjuk, kizárólag a következő időszakban: 2024. május 24., péntek reggel 8 órától május 27-én, hétfőn 16 óráig. Személyes jelentkezés esetén a Csíkszereda Városháza munkaprogramjához kell igazodni.

 

Jelentkezési dokumentáció:

 • kitöltött jelentkezési űrlap (letölthető INNEN);
 • cégbejegyzési okirat (certificat de înregistrare);
 • cégkivonat a bejegyzett tevékenységi kódról (certificat constatator cu cod CAEN);
 • ha élelmiszert értékesít, akkor a közegészségügyi igazgatóság (DSP), valamint az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóság (DSVSA) jóváhagyása – beleértve a csomagolt és palackozott termékeket is;
 • egy-egy mellékelt fotó a standról és a termékekről.

 

Az árusítás helyszínei: Központi park, Szabadság tér, Majláth Gusztáv Károly tér.

 

Szolgáltatók száma:

 • Közélelmezési tevékenység:
  • max. 4 büfékocsi: max. 2 büfékocsi a Központi Parkban, max. 2 büfékocsi a Szabadság téren;
  • max. 4 egység a Központi park fabódéiban (csak előre becsomagolt termékeket árusíthatnak!);
  • az Egyéb kategóriából a rendelkezésre álló villanyáram függvényében a Központi parkban, a Majláth Gusztáv Károly tér és a Szabadság téren;
 • Szórakoztatópark: max. 3 vállalkozás a Központi parkban és a Szabadság téren a Sapientia egyetem felől – a rendelkezésre álló felület függvényében;
 • max. 2 Photobooth fényképkészítő szolgáltatás: 1 vállalkozás a Központi parkban, illetve 1 Szabadság téren.

 

A közélelmezés és a photobooth szolgáltatás esetében a közterület foglalásért 15 lej/négyzetméter/nap, a kereskedelmi engedély kiadásáért pedig 30 lej/nap díjat kell fizetni.

Szórakoztatópark szolgáltatás esetében a közterületfoglalás díja a következőképpen alakul: 1–10 négyzetméter esetén 100 lej/nap, 11–50 négyzetméter esetén 300 lej/nap, a kereskedelmi engedély kiadásáért pedig 40 lej/nap díjat kell fizetni.

 

Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzatának 30/2024-es sz. határozata értelmében a gazdasági szereplők a forgalomba hozatali engedély kiváltása előtt köteles a Városháza pénztárában letétbe helyezni / banki átutalással befizetni, biztosítékként a következő összegeket:

- vendéglátóipari tevékenységek esetében: 30 lej/négyzetméter,

- egyéb szabadidős és szórakoztató tevékenységek esetében: 500 lej.

A kereskedelmi engedély érvényességi idejének lejártakor a garancia visszafizetésre kerül a fent megjelölt határozat 31. cikkének i) pontja szerint.

 

Figyelem!

 

A feltételeknek megfelelő jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében bíráljuk el és hagyjuk jóvá!

A jelentkezéseket a rendelkezésre álló helyszínek és az áramforrás függvényében korlátozott számban hagyjuk jóvá.

Iratok utólagos beküldésére, hiánypótlásra nincs lehetőség!

A közterület-foglalási díj és a kereskedelmi engedély kiadásáért fizetendő díj részleteit a kiválasztott kereskedők listájával együtt teszik közzé.

 

A jelentkezések értékelésének eredményét 2024. május 28-án tesszük közzé Csíkszereda Városháza honlapján.

 

Bővebb információk Csíkszereda Városháza kereskedelmi részlegén (20-as számú iroda, tel.: 0266 315120 / 246) igényelhetők.