chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

A Központi Fejlesztési Régió hírei

Activități destinate anului european al tineretului în Regiunea Centru

Anul 2022 este Anul european dedicat tineretului, iar activitățile programate pentru următoarele luni de către Centrul Europe Direct Regiunea Centru – susținut de structura gazdă Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru – au în centrul acțiunilor tinerii din Regiunea Centru. Crosul Europei, Friendship Challenge și o suită de dezbateri pe teme de mediu în fiecare județ, reprezintă activitățile ce vor implica tinerii din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. 

https://europedirect-adrcentru.ro/activitati-destinate-anului-european-al-tineretului-in-regiunea-centru/

 

Sprijin pentru implementarea Mărcii Patrimoniului European

Acest apel de finanțare va sprijini o singură organizație sau un singur consorțiu de organizații, cu un accent special pe patrimoniul cultural și consolidarea capacităților, care sunt active în sectoarele creative și culturale sau care desfășoară activități de consolidare a capacităților și de promovare.

https://europedirect-adrcentru.ro/sprijin-pentru-implementarea-marcii-patrimoniului-european/ 

CONFERINȚA EUROPEANĂ A CLUSTERELOR. Evenimentul unde îți poți găsi parteneri de afaceri

Conferința europeană a clusterelor din 2022 este o oportunitate unică de a avea un cuvânt de spus cu privire la evoluțiile politicilor legate de cluster la nivel UE, național și regional, de a afla despre inițiativele de cluster ale UE pentru redresarea post-COVID-19, de a aborda întreruperile lanțului de aprovizionare și rolul clusterelor în afara Căilor de tranziție în diferitele ecosisteme industriale. Evenimentul va avea loc pe 26 septembrie, într-o sesiune de 4 ore (9:00 – 13:00 CEST).

https://europedirect-adrcentru.ro/conferinta-europeana-a-clusterelor-evenimentul-unde-iti-poti-gasi-parteneri-de-afaceri/

Creșteți-vă afacerea de deep tech 

Înscrieți-vă la cea de-a 9-a ediție a EIT Digital Challenge, cea mai importantă competiție paneuropeană pentru startup-urile aflate în stadiul de creștere (scale-ups) digitale deep tech și deveniți următoarea poveste de succes europeană! Primele 20 de companii vor fi invitate la un eveniment exclusiv pentru a prezenta în fața unor de experți și investitori, precum și pentru a participa la sesiunile de matchmaking cu corporații și investitori invitați. 

https://europedirect-adrcentru.ro/cresteti-va-afacerea-de-deep-tech/

 

Forumul European de Reziliență Urbană I Atena, 14-15 septembrie 2022 

De aproape un deceniu, Forumul European de Reziliență Urbană (EURESFO) a oferit o platformă unică de schimb în care reprezentanții orașului și părțile interesate din diverse instituții locale și regionale se reunesc pentru a discuta strategii și acțiuni de adaptare la schimbările climatice și de construire a rezilienței urbane. În 2022, toți cei care doresc să modeleze un viitor rezistent la climă pentru orașele și regiunile noastre sunt invitați să participe și să se întâlnească la Atena (Grecia) în 14 și 15 septembrie. 

https://europedirect-adrcentru.ro/forumul-european-de-rezilienta-urbana-i-atena-14-15-septembrie-2022/