ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII

Ofertă de programe

OCT

ÎNTRE CHIN ŞI AMIN: film despre regimul comunist

2019. octombrie 25.
25

În data de 25 octombrie, cu începere de la ora 18:00 va fi proiectată la cinematograful „Csíki Mozi” filmul „Între chin şi amin”.

 

Proiecţia se va derula în prezenţa regizorului (Toma Enache) şi a actorilor, menţionăm că la eveniment va fi prezent şi actorul Ciugulitu Csaba, fost membru al trupei de teatru al Teatrului Municipal „Csíki Játékszín”.

„Între chin si amin” este un film despre un experiment criminal încă prea puţin cunoscut în România: „fenomenul Piteşti”, adică reeducarea prin tortură, pusă la cale de liderii comuniştilor şi de capii Securităţii, „reeducare” bazată pe un model de inspiraţie sovietică. Obiectivul experimentului era zdrobirea/nimicirea morală a individului şi transformarea victimei în călău.

Proiecţia filmului este urmată de o întâlnire cu publicul a echipei proiectului cinematografic. Filmul nu este recomandat persoanelor sub 15 ani. Biletele (20 lei pentru adulţi şi 15 lei pentru elevi şi studenţi) pot fi achiziţionate de la casieria cinematografului, zilnic de luni până vineri între orele 9-18 sau online pe siteul www.bilete.ro.

Ofertă de programe

IAN HENRIC AL IV-LEA – spectacolul Teatrului Maghiar de Stat Csíky Gergely
24
IAN TERMINATOR: DARK FATE – proiecţie de film
15
DEC AREST – proiecţie de film
13
DEC LA GOMERA – proiecţie de film
13
DEC MO – proiecţie de film
12

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO