ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII

Ofertă de programe

SEP

FILMSZEREDA – ziua 6

2018. septembrie 18.
18

Marţi, 18 septembrie / Cinematograful Csíki Mozi


17.00   The Other Side of Hope – 12/15 lei

19.00    Legjobb úton (Cel mai bine pe drum) – 20 lei

21.15   1945 – 20 lei

 

The Other Side of Hope (Toivon tuolla puolen – Cealaltă parte a speranţei) – 2017, 1h 40min, FIN, r: Aki Kaurismäki

Filmul disecă una din faţetele unei probleme cât se poate de actuale, cea a imigrării în Europa.
Khaled este un tânăr emigrant sirian din Aleppo, oraşul sirian asediat, care caută refugiu în Finlanda. Deşi cererea de azil îi este refuzată, se decide să rămână, căutându-ţi norocul pe străzile din Helsinki. Wikström este un fost agent de vânzări, care sătul de viaţa lui searbădă se desparte de soţie, renunţă la job şi devine jucător de poker şi cârciumar în acelaşi oraş. La jumătatea filmului, destinele celor doi bărbaţi se intersectează.

 

Legjobb úton (Cel mai bine pe drum) – 2017, 1h 03min, HU-NL, r: Túri Bálint Márk

Nándi este un muzicant "wannabe" care după ce timp de şapte ani a cutreierat fără succes Europa, se întoarce în Ungaria. Are de gând să rămână doar până la obţinerea unei vize pentru Noua Zeelandă. Acasă îşi întâlneşte mama, vechii prieteni, vechi amintir, o nouă dragoste, şi chiar şi tatăl, cu care nu s-au văzut de 20 de ani. Îşi găseşte până şi jucăria preferată, pe căpitanul Tom. Toate laolaltă îl forţează să-şi reevalueze viaţa şi planurile.

În filmul inserat cu elemente de animaţie, rolurile mai importante sunt jucate de reprezentanţi ai muzicii underground contemporane din Ungaria.

 

1945 – 2017, 1h 31min, HU, r: Török Ferenc

Filmul prezintă o zi dintr-o perioadă specială pentru istoria Europei de Est. Victoria împotriva Germaniei naziste repurtată de Frontul de Est de către trupele sovietice a marcat însă şi ocuparea statelor din această zonă geografică, transformate ulterior în state socialiste după model sovietic.

12 august 1945, ora 11. În halta unui sat maghiar coboară doi străini, îmbrăcaţi în negru, purtând pălării negre, şi având asupra lor un pachet misterios. În umbra ocupaţiei sovietice, sătenii se pregătesc de nunta fiului notarului, însă reapare şi fostul logodnic al miresei, fost prizonier de război. În doar câteva ore totul se va schimba. Secrete, păcate, judecată, dragoste, trădare, confruntare...

Ofertă de programe

SEP 3. FILMSZEREDA – Festivalul Cinematografic al Ţinutului Secuiesc
23
IUN  
08
MAI  
27
MAR  
13
FEB  
28

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO