ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII

Ofertă de programe

SEP

FILMSZEREDA – ziua 5

2018. septembrie 17.
17

Luni, 17 septembrie


17.00   Vándorszínészek (Actori ambulanţi) – 12/15 lei

19.00   Ana, mon amour – 20 lei

21.15   Fixeur – 20 lei

 

 

VÁNDORSZÍNÉSZEK (ACTORI AMBULANŢI) – 2018, 1h 42 min, HU, r: Sándor Pál

Lansat în luna martie a acestui an, este un film plăcut, cu atmosferă caldă, construit pe sentimente, care merită văzut chiar şi pentru faptul că sunt puţine producţiile care prezintă în acest mod ţinuta umană.

Spectacolul unui trupe de actori ambulanţi se transformă într-o bătaie furibundă. În marea agitaţie, un tânăr militar se implică în bătaie. După ce băiatul este nevoit să se ascundă, trupa îl primeşte şi se perindă împreună din sat în sat spre capitală. Se crede scăpat, dar dacă ar şti câte vor mai urma: spânzurare, seducţie, duel şi iubire, nu numai pe scenă, poate ... poate şi atunci ar face la fel.

 

 

ANA, MON AMOUR – 2017, 2h 05min, RO, r: Călin Peter Netzer

Este analiza unei poveşti de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu.
Toma şi Ana se cunosc în facultate, se apropie rapid şi încep o relaţie de iubire care devine în scurt timp o luptă contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie, Ana are frecvent atacuri de panică, iar Toma îşi asumă rolul de protector necondiţionat.
Deşi pare să deţină controlul asupra relaţiei, ani mai târziu el se trezeşte gravitând în jurul unei femei pe care nu o poate înţelege, forţându-se până la limită în încercarea de a o salva.

 

FIXEUR – 2016, 1h 38min, RO, r: Adrian Sitaru

Filmul se plasează inspirat în jungla în care cei puternici îi vor devora pe cei slabi, explorând contextul unui caz în care două minore din România au fost victimele traficului de carne vie, ajungând să se prostitueze în Franţa.
Când cele două adolescente sunt repatriate, Radu, stagiar în biroul agenţiei France Presse din Bucureşti, pare să fie persoana cea mai potrivită pentru a intermedia o întâlnire între autorităţi, cele două minore şi doi jurnalişti francezi doritori să realizeze un reportaj despre acest subiect fierbinte. Acesta este şi sensul ocupaţiei titulare, aceea de a intermedia întâlniri şi netezi eventualele obstacole ce ar putea apărea în cale. În ciuda intenţiilor bune, Radu îşi va da seama curând că misiunea sa este mult mai dificilă decât credea iniţial, şi că succesul întreprinderii îl va obliga la compromisuri.

Ofertă de programe

SEP 3. FILMSZEREDA – Festivalul Cinematografic al Ţinutului Secuiesc
23
IUN  
08
MAI  
27
MAR  
13
FEB  
28

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO