ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII

Ofertă de programe

SEP

FILMSZEREDA – ziua 4

2018. septembrie 16.
16

Duminică, 16 septembrie / Cinematograful Csíki Mozi

 

15.00   Ultra – 15/12 lei

16.45   Charleston – 15/12 lei

19.00   Budapest Noir – 20 lei

21.00   Ucigaşul perfect / A tökéletes gyilkos – 20 lei

 

Ultra – 2017, 1h 23min, HUN-GRE

HU * Subt.: RO

 

Documentarul ungaro-grecesc Ultra ne poartă în aceeaşi măsură la limitele capacităţii fizice umane, şi în adâncurile sufletului. Simonyi Balázs şi echipa sa prezintă lupta a cinci sportivi pe durata legendarei competiţii Spartathlon. Unicitatea filmului constă şi în faptul că regizorul a fost participant al competiţiei în mai multe rânduri, fiind el însuşi unul dintre cei cinci competitori.

Până în prezent Simonyi a parcurs de patru ori traseul. Împreună cu ceilalţi protagonişti, pe lângă efortul fizic, se supune unui examen lăuntric de cunoaştere de sine. Se străduiesc să-şi tămăduiască traumele, să-şi cunoască şi să-şi accepte sinele. Facem cunoştinţă cu motivaţiile concurenţilor, atât privind concursul, cât şi dincolo de acesta, motivele care i-au determinat să alerge pe această distanţă enormă.

Ultra este un film palpitant, sincer, cuceritor. Ne asimilăm cu eroi lui, simţim forţa care îi împinge mai departe, şi încă puţin mai departe. Creat cu tehnicile cele mai moderne, bogat în spectaculoase imagini filmate din drone, pelicula oferă o experienţă unică, extraordinară.

Trailer

 

Charleston – 2017, 1h59 min, RO, r: Andrei Creţulescu

RO * Subt.: HU

 

Regizat de Andrei Creţulescu. lansat în 2017, Charleston este un film despre cum se raportează oamenii diferit la probleme, cum reuşesc sau nu reuşesc să gestioneze emoţiile în cazuri extreme, despre faptul că timpul de reacţie al fiecăruia este diferit, despre faptul că iubim în moduri diferite şi suntem iubiţi diferit.

La câteva săptămâni după moartea soţiei sale, Ioana, şi în seara în care împlineşte 42 de ani, Alexandru are parte de un „cadou” cel puţin bizar: vizita mai tânărului Sebastian, care pretinde că a fost iubitul Ioanei în ultimele cinci luni... mai mult sau mai puţin. „Charleston” este povestea dulce-amară a unui triunghi amoros absurd, "format" din doi bărbaţi şi femeia pe care au pierdut-o amândoi.

Trailer


Budapest Noir – 2017, 1h35 min, HU, r: Gárdos Éva

HU * Subt.: RO

 

Budapest noir, thrillerul maghiar lansat în 2017, regizat de Gárdos Éva are la bază scenariul scris după romanul omonim al scriitorului Kondor Vilmos.

Budapesta, 1936. Când Ungaria trebuie să decidă dacă va fi următorul aliat al Germaniei naziste, reporterul specializat pe omoruri Zsigmond Gordon are altele pe cap. Recent întors din America, un cinic care crede că le-a văzut pe toate, Gordon primeşte un pont care îl conduce la locul unei crime din partea rău famată a oraşului. O tânără frumoasă şi bine îmbrăcată zace moartă, având asupra ei doar o carte de rugăciuni iudaice. Investigaţia îl va arunca pe Gordon într-o lume a pornografilor, a bordelurilor şi a celulelor comuniste, cu tentacule până la cele mai înalte eşaloane ale puterii. Sapă tot mai adânc, neştiind în cine să se încreadă şi ce motive ascunse stau în calea sa şi a adevărului.

Trailer


Ucigaşul perfect / A tökéletes gyilkos –  2017, 1h38 min, HU, r: Pacskovszky József

HU * Subt.: –

 

Filmul maghiar de crimă şi mister A tökéletes gyilkos (Ucigaşul perfect) lansat în 2017, este semnat de regizorul Pacskovszky József.

Kamenár, experimentatul detectiv criminalist este bântuit de moartea misterioasă a fiicei sale. Ajunge în pragul sinuciderii, pe când soţia lui se călugăreşte pentru a supravieţui durerii doliului. Când este chemat la locul unei crime brutale, detectivul îşi dă seama şocat, că presupusa făptaşă a uciderii gangsterului turc este o atrăgătoare prostituată, Petra, cea mai bună prietenă a fiicei sale. Nu în ultimul rând tot aceasta este considerată răspunzătoare şi de moartea fiicei sale. Kamenár simte că viaţa lui a căpătat un nou înţeles: acum, în sfârşit se poate răzbuna. În curând însă, Petra apare la el, jură că este nevinovată în cele întâmplate şi îi cere ajutorul să o dezvinovăţească.

 

Ofertă de programe

IUN  
08
MAI  
27
MAR  
13
FEB  
28
OCT ZIUA INTERNAŢIONALĂ A PERSOANELOR VÂRSTNICE - Spectacol festiv
01

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO