ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII

Ofertă de programe

SEP

FILMSZEREDA – ziua 3

2018. septembrie 15.
15

Sâmbătă, 15 septembrie / Cinematograful Csíki Mozi

 

11.00   Incredibila poveste a perei uriaşe – 10/7 lei

16.00   The Square / Pătratul – 15/12 lei

19.00   Una mujer fantastica / O femeie fantastică – 20 lei

21.00   Nyeljubov / Loveless – 20 lei

 

Incredibila poveste a perei uriaşe – 2017, 1h 20min, DEN

DEN * Subt.: HU
 

Elefantul Sebastian şi prietenul său cel mai bun, un motan pe nume Mitcho, trăiesc în Oraşul Însorit, un loc liniştit de pe coastă. Totul e minunat aici, până când, într-o zi, primarul JB dispare!
Ieşit la pescuit, Mitcho prinde în undiţă o sticlă cu mesaj de la JB, naufragiat pe Insula Misterioasă, de unde cei doi ar trebui să-l aducă imediat acasă. În sticlă se află şi o sămânţă micuţă, pe care ei o plantează. Peste noapte, din ea creşte o pară gigantică! Fructul uriaş este, de fapt, un vapor cu care Sebastian, Mitcho şi un amic de-al amuzantului profesor Glucoză vor porni într-o aventură periculoasă cu piraţi, un dragon de mare şi nişte fantome curioase.
E nevoie de mult curaj din partea aventurierilor, dar nimic nu-i poate opri. Sunt hotărâţi să găsească Insula Miserioasă şi să-l aducă acasă pe JB.

Trailer 

 

The Square / Pătratul – 2017, 2h 30min, SW-GER-FRA-DEN, r.: Ruben Östlund

Subt.: RO
 

Christian este un respectat curator al unui muzeu de artă contemporană. Divorţat, dar tată devotat a doi copii, conduce o maşină electrică şi sprijină cauze nobile. Expoziţia sa, The Square / Pătratul, este o instalaţie care invită trecătorii să mediteze la altruism şi la responsabilitatea pe care o au ca fiinţe umane. Uneori, însă, este dificil să trăieşti conform propriilor tale principii: răspunsul prostesc al lui Christian la furtul telefonului său îl aruncă într-o serie de situaţii jenante. Între timp, agenţia de PR a muzeului crează o campanie neaşteptată pentru The Square. Feedbackul este copleşitor şi îl aruncă atât pe Christian, cât şi muzeul, într-o criză existenţială. 

Trailer


Una mujer fantastica / O femeie fantastică  – 2017, 1h 44min, CHI-GER-ESP-USA, r.: Sebastian Leion

ESP * Subt.: RO
 

Regizat de Sebastián Lelio, filmul chilian lansat în 2017, Una Mujer Fantastica (O femeie fantastică) a fost selectat în acelaşi an pentru secţiunea principală de concurs şi a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, Ursul de Aur, şi a fost distins cu premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 2018.

Marina, o tânără chelneriţă şi cântăreaţă aspirantă, şi Orlando, proprietar de tipografie cu 20 de ani mai în vârstă, sunt îndrăgostiţi şi îşi fac planuri pentru viitor. Într-o seară, după ce a sărbătorit ziua de naştere a Marinei, Orlando nu se simte bine şi moare. Brusc, Marina este tratată cu suspiciune. Medicii şi familia lui Orlando nu au încredere în ea. Un detectiv investighează dacă nu cumva a fost implicată în moartea lui Orlando. Marina este o femeie transexuală şi pentru cea mai mare parte a familiei lui Orlando, identitatea ei sexuală este o aberaţie, o perversiune. Marina trebuie să lupte pentru a putea fi ea însăşi. Ea se luptă cu aceleaşi forţe cu care s-a luptat o viaţă pentru a deveni ceea ce este acum - o femeie complexă, puternică, deschisă şi fantastică.

Trailer


Nyeljubov / Loveless / Fără iubire – 2017, 2h 7min, RUS-FRA, r.: Andrey Zvyagintsev

RUS * Subt.: RO

Distins cu Premiul juriului la Cannes 2017, nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film străin 2018 şi la Globurile de Aur 2018, după Leviathan, în Nelyubov (Loveless – Fără iubire), Andrey Zvyagintsev descrie încă o dată o umanitate brutală şi nemiloasă - fragilă, ruptă – în acest portret fără compromis al luptelor care se duc într-o familie în care nu există iubire.

Zhenya şi Boris trec printr-un divorţ dificil, marcat de resentimente, frustrare şi învinuiri. Pregătindu-se deja de noile lor vieţi,fiecare cu un nou partener, cei doi sunt nerăbdători săo ia de la capăt, să întoarcă pagina – chiar dacă asta presupune să îşi abandoneze fiul, pe Alexei, în vârstă de 12 ani. Până când, după ce este martorul uneia dintre certurile lor, Alyosha dispare...

Adresându-se fără rost instituţiei birocrate a poliţiei, ei apelează la binevoitorii voluntari pentru căutarea copilului. Pe parcursul drumului pătrundem în abisul şocant al lipsei de speranţă la fericire din Rusia contemporană.

Trailer

Ofertă de programe

IUN  
08
MAI  
27
MAR  
13
FEB  
28
OCT ZIUA INTERNAŢIONALĂ A PERSOANELOR VÂRSTNICE - Spectacol festiv
01

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO