Ofertă de programe

SEP

FILMSZEREDA – ziua 3

2018. septembrie 15.
15

Sâmbătă, 15 septembrie / Cinematograful Csíki Mozi

 

11.00   Incredibila poveste a perei uriaşe – 10/7 lei

16.00   The Square / Pătratul – 15/12 lei

19.00   Una mujer fantastica / O femeie fantastică – 20 lei

21.00   Nyeljubov / Loveless – 20 lei

 

Incredibila poveste a perei uriaşe – 2017, 1h 20min, DEN

DEN * Subt.: HU
 

Elefantul Sebastian şi prietenul său cel mai bun, un motan pe nume Mitcho, trăiesc în Oraşul Însorit, un loc liniştit de pe coastă. Totul e minunat aici, până când, într-o zi, primarul JB dispare!
Ieşit la pescuit, Mitcho prinde în undiţă o sticlă cu mesaj de la JB, naufragiat pe Insula Misterioasă, de unde cei doi ar trebui să-l aducă imediat acasă. În sticlă se află şi o sămânţă micuţă, pe care ei o plantează. Peste noapte, din ea creşte o pară gigantică! Fructul uriaş este, de fapt, un vapor cu care Sebastian, Mitcho şi un amic de-al amuzantului profesor Glucoză vor porni într-o aventură periculoasă cu piraţi, un dragon de mare şi nişte fantome curioase.
E nevoie de mult curaj din partea aventurierilor, dar nimic nu-i poate opri. Sunt hotărâţi să găsească Insula Miserioasă şi să-l aducă acasă pe JB.

Trailer 

 

The Square / Pătratul – 2017, 2h 30min, SW-GER-FRA-DEN, r.: Ruben Östlund

Subt.: RO
 

Christian este un respectat curator al unui muzeu de artă contemporană. Divorţat, dar tată devotat a doi copii, conduce o maşină electrică şi sprijină cauze nobile. Expoziţia sa, The Square / Pătratul, este o instalaţie care invită trecătorii să mediteze la altruism şi la responsabilitatea pe care o au ca fiinţe umane. Uneori, însă, este dificil să trăieşti conform propriilor tale principii: răspunsul prostesc al lui Christian la furtul telefonului său îl aruncă într-o serie de situaţii jenante. Între timp, agenţia de PR a muzeului crează o campanie neaşteptată pentru The Square. Feedbackul este copleşitor şi îl aruncă atât pe Christian, cât şi muzeul, într-o criză existenţială. 

Trailer


Una mujer fantastica / O femeie fantastică  – 2017, 1h 44min, CHI-GER-ESP-USA, r.: Sebastian Leion

ESP * Subt.: RO
 

Regizat de Sebastián Lelio, filmul chilian lansat în 2017, Una Mujer Fantastica (O femeie fantastică) a fost selectat în acelaşi an pentru secţiunea principală de concurs şi a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, Ursul de Aur, şi a fost distins cu premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 2018.

Marina, o tânără chelneriţă şi cântăreaţă aspirantă, şi Orlando, proprietar de tipografie cu 20 de ani mai în vârstă, sunt îndrăgostiţi şi îşi fac planuri pentru viitor. Într-o seară, după ce a sărbătorit ziua de naştere a Marinei, Orlando nu se simte bine şi moare. Brusc, Marina este tratată cu suspiciune. Medicii şi familia lui Orlando nu au încredere în ea. Un detectiv investighează dacă nu cumva a fost implicată în moartea lui Orlando. Marina este o femeie transexuală şi pentru cea mai mare parte a familiei lui Orlando, identitatea ei sexuală este o aberaţie, o perversiune. Marina trebuie să lupte pentru a putea fi ea însăşi. Ea se luptă cu aceleaşi forţe cu care s-a luptat o viaţă pentru a deveni ceea ce este acum - o femeie complexă, puternică, deschisă şi fantastică.

Trailer


Nyeljubov / Loveless / Fără iubire – 2017, 2h 7min, RUS-FRA, r.: Andrey Zvyagintsev

RUS * Subt.: RO

Distins cu Premiul juriului la Cannes 2017, nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film străin 2018 şi la Globurile de Aur 2018, după Leviathan, în Nelyubov (Loveless – Fără iubire), Andrey Zvyagintsev descrie încă o dată o umanitate brutală şi nemiloasă - fragilă, ruptă – în acest portret fără compromis al luptelor care se duc într-o familie în care nu există iubire.

Zhenya şi Boris trec printr-un divorţ dificil, marcat de resentimente, frustrare şi învinuiri. Pregătindu-se deja de noile lor vieţi,fiecare cu un nou partener, cei doi sunt nerăbdători săo ia de la capăt, să întoarcă pagina – chiar dacă asta presupune să îşi abandoneze fiul, pe Alexei, în vârstă de 12 ani. Până când, după ce este martorul uneia dintre certurile lor, Alyosha dispare...

Adresându-se fără rost instituţiei birocrate a poliţiei, ei apelează la binevoitorii voluntari pentru căutarea copilului. Pe parcursul drumului pătrundem în abisul şocant al lipsei de speranţă la fericire din Rusia contemporană.

Trailer

Ofertă de programe

OCT ZIUA INTERNAŢIONALĂ A PERSOANELOR VÂRSTNICE - Spectacol festiv
01
SEP FILMSZEREDA – ziua 6
18
SEP FILMSZEREDA – ziua 5
17
SEP FILMSZEREDA – ziua 4
16
SEP FILMSZEREDA – ziua 3
15

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO

ZIUA CELOR O MIE DE FETE SECUIENE 2014

15 MARTIE 2013 – comemorare