ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII

Ştiri

ANUNŢURI DE DEZĂPEZIRE

De la începutul perioadei de iarnă, Primăria Municipiului Miercurea Ciuc a formulat numeroase anunţuri privitoare la dezăpezirea, curăţarea de gheaţă a trotuarelor prin intermediul mass mediei locale şi radiodifuzate.


 

În conformitate cu Hotărârea nr. 80/2004 (modificat prin Hotărârea nr. 141/2005) a Consiliului Local, privind „Normele de bună gospodărire pe teritoriul municipiului Miercurea-Ciuc, atât persoanele fizice, cât şi persoanele juridice care au în folosinţă imobil cu orice titlu şi asociaţiile de proprietari sau de locatari de la blocurile de locuit sunt obligate să asigure, ori de câte ori e necesar, curăţarea trotuarelor de zăpadă şi gheaţă pe porţiunile aferente imobilelor.

 

De la căderea primei zăpezi au fost emise 700 anunţuri de deszăpezire, urmate de 528 atenţionări, care au ajuns la deţinători.

 

În perioada acestor demersuri Serviciul de control urban al Primărei Municipiului Miercurea-Ciuc a fost nevoit să sancţioneze prin contravenţie 173 persoane juridice: firme, instituţii, pentru nerespectarea aplicaţiilor de dezăpezire şi înlăturarea gheţii.

 

Şi în cazul Huron Export Import SRL – însărcinat cu dezăpezirea spaţiilor publice ale oraşului – s-a emis o contravenţie pentru calitatea necorespunzătoare a lucrărilor efectuate.

 

Solicităm în continuare colaborarea concitadinilor, asociaţiilor de proprietari, firmelor, instituţiilor pentru satisfacerea acestor îndatoriri şi pentru asigurarea unui trafic pietonal cât mai fluent. 

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO