ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

CONSILIUL LOCAL A APROBAT O SERIE DE DOCUMENTE STRATEGICE


În cadrul şedinţei ordinare din luna iunie a consiliului local al municipiului Miercurea Ciuc au fost aprobate mai multe documente strategice, printre care se numără planul de mobilitate durabilă şi strategia de dezvoltare urbană. Totodată s-a făcut un pas important pentru funcţionarea coordonată a bazelor sportive şi de recreere.

 

 

[mai departe]

ANUNŢ PRIVIND ACORDAREA DE TICHETE SOCIALE PE SUPORT ELECTRONIC


Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc, prin Direcţia de Asistenţă Socială, primeşte dosare în vederea acordării sprijinului financiar, sub formă de tichete sociale pe suport electronic. Conform prevederilor OUG nr. 63/ 2022, categoriile de persoane vulnerabile vor primi, în perioada 1 iunie – 31 decembrie, tichete sociale pe suport electronic, prin intermediul Poştei Române. Sprijinul material acordat pe baza tichetului social pe suport electronic are o valoare nominală de 250 lei, se acordă o dată la două luni şi poate fi utilizat în termen de 12 luni de la data fiecărei alimentări, pentru achiziţionarea de produse alimentare de bază sau asigurarea de mese calde.

 

 

[mai departe]

RECENSĂMÂNT: MIERCUREA-CIUC ARE NEVOIE DE O VITEZĂ MAI MARE!


După etapa de autorecenzare a recensământului naţional, în baza de date privind Miercurea Ciuc există aproape 13,5 mii de locuitori ale căror chestionare de recensământ sunt încă deschise. Din acest număr doar 1428 şi-au înregistrat datele, iar recensământul se termină în data de 15 iulie. Dacă următoarele câteva zile nu vor aduce un progres, cele trei săptămâni rămase nu vor fi suficiente pentru recenzori, ceea ce ar putea duce la date distorsionate şi, în consecinţă, la strategii bazate pe date false.

 

 

[mai departe]

PERSOANELE VACCINATE POT SOLICITA TICHETELE DE MASĂ ÎN VALOARE DE 100 DE LEI


Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare pot solicita tichete de masă în valoare de 100 de lei în baza unei cereri depuse la primărie. După închiderea centrelor de vaccinare, multe persoane vaccinate nu şi-au putut primi bonurile care au fost livrate cu întârziere. 

[mai departe]

HEINEKEN ROMANIA ÎŞI MĂREŞTE CAPACITATEA DE PRODUCŢIE CU O NOUĂ LINIE DE ÎMBUTELIERE


O nouă declaraţie de intenţie de colaborare pentru dezvoltarea economică a oraşului a fost semnat la sediul primăriei. Acordul are ca scop creşterea capacităţii de producţie a fabricii HEINEKEN Romania din Miercurea-Ciuc. 

[mai departe]

HARGHITA HILL CLIMB CHALLENGE A AJUNS LA A DOUA EDIŢIE


Concursul de viteză în coastă Harghita Hill Climb Challenge (HHCC) a ajuns la a doua ediţie. După succesul de anul trecut, aşa cum era de aşteptat, competiţia a ajuns la un nou nivel: în acest an evenimentul se desfăşoară în cadrul campionatului naţional, iar printre participanţi se află şi competitori din străinătate. Vineri în Piaţa Libertăţii va avea loc ceremonia de deschidere, concursul în sine desfăşurându-se sâmbătă, iar cu această ocazie vor fi şi restricţii de circulaţie pe drumul judeţean nr. 138A, între Pasul Tolvajos şi Harghita-Băi.

 

 

[mai departe]

MIERCUREA-CIUC VA CERE FINANŢARE PENTRU ÎNCĂ DOUĂ INVESTIŢII DIN PNRR


În cadrul şedinţei extraordinare de astăzi, Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a hotărât să depună cerere de finanţare pentru construcţia de locuinţe pentru tineri şi piste pentru biciclişti. Pentru cele două proiecte, municipalitatea solicită aproape 11 milioane de lei din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

 

 

 

[mai departe]

RECENSĂMÂNT – ÎNTÂMPINAŢI CU ÎNCREDERE RECENZORII!


În urma finalizării etapei de autorecenzare a început etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reşedinţă a populaţiei. 66% din locuitorii municipiului au completat chestionarul online, în timp ce restul de 34% din populaţie va fi vizitată la domiciliu de către recenzori.

[mai departe]

JOI ÎNCEPE FESTIVALUL FILMSZEREDA


Viaţa culturală estivală din Miercurea-Ciuc este deja plină de viaţă.  Sezonul festivalurilor fiind deschis oficial, am ajuns la momentul în care Filmszereda-Festivalul Cinematografic al Ţinutul Secuiesc revine în prim-plan. Festivalul este aşteptat în fiecare an de iubitorii filmelor de calitate.

[mai departe]

REZULTATELE REEVALUĂRII CERERILOR DE ÎNSCRIERE LA CREŞĂ 2022


Din cauza unei probleme tehnice, a fost necesară reevaluarea rezultatelor publicate la 25 mai.

Rezultatele reevaluării sunt disponibile AICI.

Rezultatul final este disponibil AICI.

RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE CU OCAZIA PELERINAJULUI DIN ŞUMULEU-CIUC


În ziua de 4 iunie 2022, sâmbătă, între orele 06.00–18.00 se instituie restricţie totală de circulaţie cu autovehicule pe:

[mai departe]

PROGRAM DE EDUCAŢIE CU SPRIJINUL PRIMĂRIEI


Fundaţia OTP Bank România Miercurea Ciuc şi lansează un program de educaţie prin cadrul căruia incepe un proiect de responsabilitate socială prin care oferă cursuri de educaţie financiară elevilor din localitate, în colaborare cu Primăria Miercurea Ciuc.

 

 

[mai departe]

DESPRE PNRR ÎN ŞEDINŢA CONSILIULUI LOCAL


În cadrul şedinţei ordinare din luna mai a consiliului local primarul Korodi Attila a oferit un scurt rezumat despre stadiul proiectelor incluse în  Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Printre hotărârile adoptate de către forul locul se află decizii privind izolarea blocurilor de locuinţe, extinderea unei străzi din municipiu, respectiv adoptarea unor restricţii de circulaţie.

 

 

[mai departe]

COMERCIALIZAREA PRODUSELOR CU OCAZIA RUSALIILOR SE VA DESFĂŞURA CU RESTRICŢII


Pentru a păstra demnitatea pelerinajului, activităţile comerciale vor fi supuse unor reglementări stricte şi în acest an. Vânzătorilor li se permite să vândă doar anumite produse şi aproape exclusiv în spaţii private.

 

[mai departe]

CONSULTARE PUBLICĂ PRIVIND SIDU ŞI PMUD


Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) şi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) a municipiului Miercurea-Ciuc sunt lansate în consultare publică. În faza finală a pregătirii documentelor pentru perioada 2021–2030 aşteptăm opinii şi sugestii din partea publicului, a instituţiilor şi a organizaţiilor abilitate până la data de 10 iunie.

[mai departe]

CERERILE DE ÎNSCRIERE ÎN CREŞĂ VOR FI REEVALUATE


După publicarea pe data de 25 mai a rezultatelor privind cererile de înscriere în creşă s-a descoperit faptul că din cauza unei filtrări mai stricte a sistemului de e-mail al primăriei, unele cereri au fost trimise în spam, astfel acestea nefiind evaluate din păcate. Pentru rezolvarea acestei probleme, documentele primite vor fi reevaluate săptămâna viitoare.

[mai departe]

CASIERIA ŞI SPCLEP SE VOR MUTA ÎN CENTRUL DE RELAŢII CU PUBLICUL


Începând de luna viitoare casieria Primăriei şi Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor îşi vor desfăşura activitatea în centrul de relaţii cu publicul amenajat în fosta clădire Bancpost din strada Mihail Sadoveanu numărul 4. Casieria va fi disponibilă în noua locaţie începând de luni, 30 mai, iar serviciile legate de acte de identitate şi de stare civilă vor fi disponibile începând de joia viitoare.

 

 

[mai departe]

SITUAŢIA CERERILOR DE ÎNSCRIERE LA CRESĂ 2022


Înscrierea copiilor la Creşa din Miercurea Ciuc s-a desfăşurat în perioada 16–20 mai 2022. Pentru cele 39 locuri disponibile pentru anul şcolar 2022/2023 au fost depuse 59 de cereri.

 

[mai departe]

ÎNCEPE REABILITAREA TERMICĂ A NOUĂ BLOCURI DE LOCUINŢE


Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc a semnat astăzi un contract privind izolarea termică a încă nouă blocuri de locuinţe. Contractul semnat cu societatea Niliten Construcţii SRL din Bucureşti are o valoare de 16.192.704,40 lei, iar durata de execuţie este de şase luni. Investiţia este finanţată prin Programul Operaţional Regional al Uniunii Europene.

 

 

[mai departe]

COORDONATOAREA UCIR: MIERCUREA-CIUC ESTE UN PUNCT DE REFERINŢĂ LA NIVEL NAŢIONAL


Miercurea-Ciuc şi judeţul Harghita sunt considerate etalon la nivel naţional în contextul etapei de autorencesământ – a declarat Silvia Pisică, coordonatoarea Unităţii de Coordonare şi Implementare a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor 2021 (UCIR) cu ocazia vizitei sale de astăzi desfăşurate în Miercurea-Ciuc. După cum a explicat, contextul vizitei sale este procentul mare de participare a populaţiei la recensământ.

 

 

[mai departe]

LUNA VIITOARE ÎNCEPE RENOVAREA AUTOGĂRII


Astăzi a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor privind reabilitarea staţiei de autobuz din Miercurea-Ciuc. Lucrările sunt preconizate să înceapă în luna iunie şi vor fi finalizate în a doua jumătate a anului viitor. Proiectul în valoare de aproape 11,43 milioane de lei va fi realizat de către Niliten Construcţii SRL din Bucureşti, firma fiind unul bine cunoscut în oraş fiind implicat în mai multe proiecte de anvergură.

[mai departe]

DISCUŢII PE TEME STRATEGICE PURTATE ÎN MIERCUREA-CIUC CU SZIJJÁRTÓ PÉTER


Szijjártó Péter, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Extern, a vizitat astăzi municipiul Miercurea-Ciuc. Ministrul a fost oaspetele primarului Korodi Attila, apoi a participat la ceremonia de depunere a pietrei de temelie a unei noi fabrici, iar la final a vizitat sediul FK Csíkszereda.

 

 

[mai departe]

PRIMĂRIA MIERCUREA-CIUC VA SOLICITA FINANŢARE PENTRU AUTOBUZE ELECTRICE CARE SĂ DESERVEASCĂ ZONA MET


Municipiul Miercurea-Ciuc, împreună cu comunele din împrejurime, solicită finanţare pentru zece autobuze electrice şi staţiile de încărcare ale acestora: finanţarea preconizată de 24 de milioane de lei din Planulul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) ar permite efectuarea a şase curse regulate de autobuz dus-întors pe trei linii.

 

[mai departe]

ÎNCEPE DISTRIBUIREA PACHETELOR ALIMENTARE


Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Miercurea-Ciuc înştiinţează beneficiarii de ajutor social, respectiv beneficiarii alocaţiilor de susţinere a familiei, că începând din data de 12 mai 2022 va începe distribuirea sprijinului asigurat de către Uniunea Europeană constând din pachete cu produse alimentare.

 

 

[mai departe]

RECENSĂMÂNT: ÎI NUMĂRĂM ŞI PE CEI CARE LOCUIESC ÎN STRĂINĂTATE


În cadrul etapei de autorecenzare a recensământului ne adresăm şi persoanelor din Miercurea-Ciuc care locuiesc în alte ţări. Primarul Korodi Attila şi preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, au subliniat,  în cadrul unei conferinţe de presă, importanţa includerii în recensământ şi a celor care s-au mutat din municipiul nostru.

 

 

[mai departe]

ANUNŢ APM

Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) al Municipiului Miercurea-Ciuc precum şi a Zonei Urbane Funcţionale aferente


Municipiul Miercurea-Ciuc în calitate de titular, anunţă publicul interesat asupra depunerii primei versiuni al Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU) al Municipiului Miercurea-Ciuc precum şi a Zonei Urbane Funcţionale aferente, solicitând parcurgerea etapei de încadrare în vederea obţinerii avizului de mediu.

 

[mai departe]

ANUNŢ APM

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) al Municipiului Miercurea-Ciuc precum şi a Zonei Urbane Funcţionale aferente


Municipiul Miercurea-Ciuc în calitate de titular, anunţă publicul interesat asupra depunerii primei versiuni al Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) al Municipiului Miercurea-Ciuc precum şi a Zonei Urbane Funcţionale aferente, solicitând parcurgerea etapei de încadrare în vederea obţinerii avizului de mediu.

 

[mai departe]

AM IMPLICAT ŞI ŞCOLILE ÎN RECENSĂMÂNT


Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc a lansat în această săptămână o iniţiativă dublă de promovare a recensământului: a adresat o „invitaţie de participare specială” părinţilor şi personalului şcolar.

 

 

[mai departe]

HACKATHON SOCIAL PENTRU STRADA PETŐFI


Municipiul Miercurea-Ciuc în parteneriat cu Asociaţia „The House” şi mentorii Grupului „Kohó” organizează Hackathon social pentru strada Petőfi, cu motto-ul „Gândire în comunitate, soluţii inovative”.

[mai departe]

S-A APROBAT NOUL REGULAMENT DE REPARTIZARE A LOCUINŢELOR ANL


Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a aprobat noile reguli de repartizare şi închiriere a locuinţelor construite din fondul locativ de stat, rezolvând problema care anul trecut a obligat mai multe familii tinere să se mute din apartamentele care le-au fost repartizate. Indexarea în proporţie cu inflaţia a impozitului pe anul 2023, este impusă prin lege, iar conducerea oraşului a solicitat deja consilierii de a avea o dezbatere amplă pentru a uşura situaţia contribuabililor.

 

 

[mai departe]

DEVIEREA TRAFICULUI: SITUAŢIE COMPLEXĂ


Problemele de trafic previzibile care rezultă din închiderea pasajului de peste calea ferată au fost abordate prin măsurile luate până în prezent, iar alte intervenţii sunt aşteptate pe măsură ce se analizează situaţia curentă. Începând de luni, trecerea autovehiculelor de la pasajul subteran de vizavi de benzinăria MOL va fi controlat de un semafor provizoriu, şi rămâne de văzut dacă  acest lucru oferă a soluţie sau nu.

 

 

[mai departe]

LANSĂM CAMPANIA #NÉPSZÁMKÁVÉ


Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc îşi extinde campania de încurajare a participării la etapa de autorecenzare a recensământului în cafenelele din oraş. Începând din acest week-end, adică vineri, sâmbătă şi duminică, cafenelele care participă la iniţiativa #NépszámKávé vor oferi gratuit cafea, băuturi răcoritoare sau ceai clienţilor care vor completa pe loc chestionarele de recensământ. 

[mai departe]

A ÎNCEPUT RECONSTRUCŢIA PASAJUL PESTE CALEA FERATĂ


Astăzi dimineaţă, în prezenţa conducerii primăriei şi a presei locale, s-a închis traficul rutier şi pietonal pe pasajul peste calea ferată şi a început reconstrucţia podului. Pe durata lucrărilor traficul este deviat.

 

 

[mai departe]

ÎN DATE DE 26 APRILIE PASAJUL PESTE CALEA FERATĂ VA FI ÎNCHIS CIRCULAŢIEI!


În urma consultării cu executantul lucrărilor s-a decis închiderea traficului auto şi pietonal pe pasajul peste calea ferată începând de marţi, 26 aprilie, ora 8.00, dată la care vor începe lucrările de reconstrucţie a podului. Conducătorii de autovehicule pot folosi ca traseu alternativ strada Poienii şi drumul de ocolire tronsonul Sud-Nord, traseu care va oferi o alternativă la traversarea în siguranţă a căii ferate. În cazul pietonilor recomandăm folosirea pasajului subteran situat în strada Băilor.

 

 

[mai departe]

ÎNSCRIEREA LA CRESĂ ÎNCEPE PE 16 MAI


Pentru următorul an şcolar, creşa din Miercurea-Ciuc anunţă 39 de locuri disponibile. Înscrierile se va desfăşura online, în perioada 16-20 mai.

[mai departe]

SĂ FIM CÂT MAI MULŢI! AUTORECENZAŢI!


Rata de participare în Miercurea-Ciuc în cadrul etapei de autorecenzare din cadrul recensământului naţional în desfăşurare este încă sub media naţională, astfel că Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc pregăteşte o amplă campanie de mobilizare prin contactarea firmelor şi instituţiilor locale. Un punct culminant al acestei campanii va fi ziua de mâine, 20 aprilie:  Primăria va pune la dispoziţie o linie telefonică de asistenţă pentru a-i ajuta pe cei interesaţi la completarea formularului.

 

 

[mai departe]

VINEREA MARE ŞI A DOUA ZI DE PAŞTE SUNT ZILE LIBERE


Cu ocazia sărbătorii Paştelui Catolic Vinerea Mare (15 aprilie) şi a doua zi de Paşte (18 aprilie) sunt zile libere. Instituţia noastră nu va avea program cu publicul.

 

[mai departe]

ÎNCEP PROIECŢIILE REGULATE LA CINEMATOGRAFUL „CSÍKI MOZI”


De mâine, 14 aprilie, vor începe proiecţiile regulate la Cinematograful „Csíki Mozi”: săptămânal, de joi până duminică, putem alege dintre trei filme, unul dintre acestea fiind o proiecţie pentru familie/copii.

 

[mai departe]

ANUNŢ APM

Elaborare PUZ - UTR Lunca Mare


Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc în calitate de titular, anunţă publicul interesat asupra depunerii primei versiuni a planului ‘Elaborare PUZ UTR Lunca Mare’ în Municipiul Miercurea-Ciuc, judeţul Harghita, solicitând parcurgerea etapei de încadrare în vederea obţinerii avizului de mediu.

[mai departe]

ANUNŢ APM

Elaborare PUZ - revitalizare zona industrială Vest


Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc în calitate de titular, anunţă publicul interesat asupra depunerii primei versiuni a planului "Elaborare PUZ revitalizare zona industrială Vest" în municipiul Miercurea-Ciuc, judeţul Harghita, solicitând parcurgerea etapei de încadrare în vederea obţinerii avizului de mediu.

 

[mai departe]

NE PREGĂTIM PENTRU LANSAREA „CLOUD YOUTH FESTIVAL”


Miercurea-Ciuc îşi plăteşte o datorie veche faţă de tinerii din oraş: între 6-8 mai, în Parcul Central, îi invităm la un festival care este dedicat în totalitate tinerilor, şi la organizarea căruia ei înşişi trebuie să contribuie. „Cloud Youth Festival” se adresează generaţiei Z prin discuţii, spectacole, evenimente sportive, concerte. 

 

 

[mai departe]

O NOUĂ INVESTIŢIE MAJORĂ LA ORIZONT ÎN MUNICIPIUL MIERCUREA-CIUC


Un nou investitor îşi va începe în curând activitatea în Miercurea-Ciuc. Declaraţia intenţiei de colaborare, care va pune bazele realizării investiţiei, a fost semnat astăzi de către reprezentanţii Municipiului Miercure-Ciuc, Controlsoft-Automatika Szolgáltató Kft., Controlsoft Automatizare S.R.L., Universitatea Sapientia, Facultatea de Ştiinţe Economice, Socio-Umane şi Inginereşti, Miercurea Ciuc şi Liceul Tehnologic „Székely Károly”.

 

 

[mai departe]

DEBUTEAZĂ PRIMA ETAPĂ DE VOT A BUGETĂRII PARTICIPATIVE


Prima ediţie a bugetării participative a ajuns la debutul etapei de votare a proiectelor. Începând cu 1 aprilie puteţi decide, care dintre cele 7 proiecte vor fi implementate de municipalitatea din Miercurea-Ciuc.

[mai departe]

PORNESC CURSELE DE WEEKEND SPRE SZÉCSENY, IAR CURSELE SKI BUS NU MAI CIRCULĂ


Începând cu data de 2 aprilie, zona Szécseny va fi deservită de două curse de autobuze regulate de weekend operate de Csíki Trans Srl. Pornirea curselor este posibilă datorită faptului că cursa specială, numită Ski Bus nu va mai circula de sâmbătă între Miercurea-Ciuc şi Harghita Băi.

[mai departe]

CONCURSURI DE PROIECTE ŞI NOI REGULAMENTE PE ORDINEA DE ZI


Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a aprobat concursurile de proiecte privind finanţările nerambursabile din acest an pentru activităţile culturale, religioase, sportive şi sociale. De asemenea, au fost adoptate şi noi regulamente în favoarea întreprinzătorilor şi producătorilor locali. În cadrul şedinţei a fost luată o decizie importantă cu privire la reconstrucţia pasajului peste calea ferată.

 

 

[mai departe]

LUNI ÎNCEPE CURĂŢENIA GENERALĂ DE PRIMĂVARĂ


Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc şi operatorul regional de salubritate, Eco-Csík Srl. organizează în perioada 28 martie – 15 aprilie curăţenia generală de primăvară. În cadrul acţiunii pe fiecare stradă a municipiului va fi efectuată curăţenia generală, rezultatul căruia depinde şi de colaborarea locuitorilor din Miercurea-Ciuc.

 

[mai departe]

S-A DAT STARTUL FESTIVALULUI NyarONSzereda


După ce am anunţat în luna ianuarie a acestui an organizarea festivalului NyárOnSzereda, a sosit momentul ca organizatorii să ofere amănunte cu privire la programul evenimentului organizat în municipiul Miercurea-Ciuc. Detaliile privind festivalul care se va desfăşura în perioada 9-12 iunie sunt accesibile pe pagina de web dedicată acestui eveniment.

[mai departe]

SE PREGĂTEŞTE NOUL REGULAMENT DE REPARTIZARE ŞI ÎNCHIRIERE A LOCUINŢELOR ANL


Conform noului regulament care urmează să fie adoptat de Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc la sfârşitul lunii aprilie neexistenţa unui loc de munca permanent în Miercurea-Ciuc va rămâne conform legii criteriu de excludere în momentul repartizării locuinţelor ANL dar nu şi în cazul prelungirii contractului de închiriere.

[mai departe]

DUMINICĂ TRIMITEM AJUTORUL UMANITAR ORAŞULUI BEREG


Două camioane cu ajutoare umanitare de urgenţă vor pleca mâine, 6 martie de la Miercurea-Ciuc spre Bereg, pentru a răspunde nevoilor oraşului nostru înfrăţit din Transcarpatia. Majoritatea donaţiilor constă din generatoare şi tablouri de siguranţă, fiind donate de către primărie, societăţi municipale şi întreprinderi locale.

 

 

[mai departe]

COMPETIŢIA DE TRIATHLON ŞI DUATHLON DE IARNĂ REVINE LA BĂILE HARGHITA


Bazându-se pe succesul primei ediţii care s-a desfăşurat anul trecut, Campionatul Naţional de Triathlon şi Duathlon de Iarnă se va întoarce la Harghita-Băi vineri, 4 martie. Termenul limită pentru înscriere este 2 martie, organizatorii aşteptându-se la prezenţa a minim 80 de sportivi din toată ţara. Cu ocazia acestui eveniment drumul judeţean 138A va fi închis circulaţiei vineri între orele 9,30 şi 12,00.

 

[mai departe]

SE PREGĂTESC SCHIMBĂRI IMPORTANTE ÎN DOMENIUL CIRCULAŢIEI


În cadrul şedinţei de astăzi, 25 februarie, Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a luat măsuri în ceea ce priveşte trecerii în proprietatea municipiului a pasajului subteran de cale ferată, respectiv amplasării staţiilor de încărcare a maşinilor electrice, totodată în urma hotărârii consiliului suntem mai aproapre de funcţionarea permanentă a cinematografului.

 

[mai departe]

ÎN ATENŢIA PERSOANELOR PERSECUTATE SAU DEPORTATE ÎN STRĂINĂTATE, RESPECTIV COPII LOR


Primăria Miercurea-Ciuc atrage atenţia celor interesaţi, că pe baza Decretului-lege nr. 118/1990, cu modificările ulterioare, persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri se acordă scutire de la plata impozitului pentru clădirea şi terenul situate la adresa de domiciliu, iar în cazul mijloacelor de transport pentru un singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului.

[mai departe]

POLIŢIA LOCALĂ: S-A DAT STARTUL LA RECRUTAREA DE PERSONAL


Poliţia Locală Miercurea-Ciuc a anunţat astăzi concurs la douăsprezece de posturi pentru poliţişti locali, marcând o etapă importantă în procesul de consolidare a instituţiei. În prima etapă va fi constituită Compartimentul de Ordine Publică şi Intervenţie, respectiv Compartimentul Circulaţie cu opt, respectiv patru poliţişti locali. Rezultatele finale ale concursului vor fi publicate pe 31 martie.

[mai departe]

AU APROBAT BUGETUL MUNICIPIULUI PENTRU ANUL 2022


Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a aprobat bugetul oraşului pentru anul 2022. Proporţiile de anul trecut au rămas aceleaşi: 58% din bugetul de 277,14 milioane de lei vor fi cheltuite pentru dezvoltare.

 

 

[mai departe]

APROAPE 60 LA SUTĂ DIN BUGET PENTRU DEZVOLTARE


Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc va decide joi despre bugetului oraşului pentru anul 2022. Potrivit proiectului de buget, proporţiile de anul trecut vor rămâne aceleaşi: 58% din bugetul de 276,20 milioane de lei vor fi cheltuite pentru dezvoltare. Proiectul de buget a fost prezentat în cadrul unei conferinţe de presă de către primarul Korodi Attila.

 

v pregătirea pentru programul Anghel Saligny.

[mai departe]

AUTOBUZE NOI PENTRU TRANSPORTUL PUBLIC PÂNĂ LA SFÂRŞITUL ANULUI VIITOR


În cadrul proiectului bazat pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, un alt contract a fost semnat de părţile implicate: de data aceasta, Bors Béla, viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc şi Gabriel Stanciu, administratorul al Dutch Truck Services, câştigătorul procedurii de achiziţie publică au convenit despre achiziţia a douăzeci şi trei de autobuze ecologice pe bază de GNC.

[mai departe]

MULŢUMIRI SPORTIVILOR DIN MIERCUREA-CIUC!


Primăria Miercurea-Ciuc a premiat prima oară sportivii, echipele sportive şi antrenorii din oraş care au obţinut rezultate deosebite în ultimul an. Premiaţii au fost aleşi de către un curatoriu sportiv format din 13 membri, alcătuit din sportivi, antrenori, jurnalişti sportivi şi reprezentanţi ai consiliului local implicaţi în sport. Pe lângă acesta au fost acordate şi premii ale publicului, pa baza unui vot public de pe paginile de Facebook ale Primăriei.

 

[mai departe]

UNDĂ VERDE ACORDULUI DE ÎNFRĂŢIRE CU MÁRIAPÓCS


Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a aprobat semnarea unui acord de înfrăţire cu oraşul Máriapócs din Ungaria, totodată a hotărât şi despre oficializarea steagului municipiului; s-au votat despre extinderea grupului ţintă pentru reducerile acordate familiilor mari; s-a aprobat reţeaua şcolară pentru următorul an şcolar, precum şi aplicarea sistemului naţional de burse pentru al doilea semestru al anului şcolar în curs. De asemenea s-a făcut un pas important în direcţia aplicării schemei de compensare a facturilor la energie şi gaze naturale.

 

 

[mai departe]

AM DAT STARTUL BUGETĂRII PARTICIPATIVE PENTRU ANUL 2022


Municipalitatea alocă 500 de mii de pentru realizarea ideilor locuitoriilor din Miercurea-Ciuc. Bugetul participativ este o nouă iniţiativă prin care, începând cu 1 februarie, oricine îşi poate prezenta ideile cu privire la ceea ce ar dori să schimbe sau să îmbunătăţească în cartierul său sau chiar în întregul oraş.

[mai departe]

PRIMIREA CLIENŢILOR LA SERVICIUL IMPOZITE ŞI TAXE: DOAR CU PROGRAMARE!


Vă informăm că, începând de mâine, 27 ianuarie 2022, Serviciul impozite, taxe şi alte venituri va reveni la primirea clienţilor pe bază de programare prealabilă. Casieria municipiului din Cetatea „Mikó” va fi deschisă în continuare ca de obicei, dar alte servicii fiscale vor fi oferite doar în zilele de marţi şi joi, între orele 9,00 şi 13,00, numai pentru clienţii care au făcut programare prealabilă.

[mai departe]

CURSE REGULATE CĂTRE SZÉCSENY ÎNCEPÂND DIN FEBRUARIE


Societatea Csíki Trans SRL, responsabilă pentru transportul public în municipiul Miercurea-Ciuc va porni cinci curse regulate de autobuz spre Szécseny începând cu 1 februarie. Deocamdată, transportul pasagerilor va fi asigurat în zilele lucrătoare, dar în curând compania va opera două curse şi în zilele de sâmbătă.

 

 

[mai departe]

ÎN PRAGUL PROIECTĂRII VARIANTEI DE OCOLIRE


Primarul Korodi Attila şi Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au semnat astăzi în Bucureşti un protocol de colaborare, care prevede proiectarea variantei de ocolire a municipiului Miercurea-Ciuc şi satele învecinate din Ciucul de Sus. Pe termen lung, varianta de 19,1 kilometri va conecta zona Ciucului la viitoarea autostradă A8 (Ungheni–Târgu Mureş). Proiectarea şi construcţia variantei de ocolire, care se va desprinde de drumul european 578 înainte de Jigodin şi se va reconecta înainte de Racu, ar putea începe cel mai devreme în 2024.

[mai departe]

DE LA 1 FEBRUARIE ACCESUL ÎN ZONA PIETONALĂ VA FI POSIBIL DOAR CELOR CARE DEŢIN AUTORIZAŢIE


Conform Hotărârii Consiliului Local nr. 302/2021 în zona pietonală (compusă din strada Petőfi Sándor de la intersecţia cu strada Leliceni până la intersecţia cu strada Gál Sándor, şi strada Pantei) pot avea acces doar autovehiculele care nu depăşesc masa maximă autorizată de 3,5 tone, şi care deţin autorizaţie emisă de Primăria Miercurea-Ciuc. Zona pietonală este accesibilă cu maşina doar din direcţia străzii Pantei, prin bariera instalată aici.

[mai departe]

PREMIEREA CELOR MAI BUNI SPORTIVI, ECHIPE ŞI ANTRENORI DIN MIERCUREA-CIUC


Este important ca sportivii noştri să se simtă apreciaţi de către municipalitate, aşa că pe data de 28 ianuarie, Primăria Miercurea-Ciuc va decerna premiile profesionale pentru sportivii, echipele şi antrenorii anului 2021 la patrusprezece categorii diferite. Pe lângă premiile profesionale vor fi acordate două premii ale publicului. Votul public a început astăzi.

 

[mai departe]

COLABORARE CU SALVATORII MONTANI DIN CIUC


Salvarea montană este o parte esenţială a dezvoltării turismului. De aceea, autorităţile locale din Miercurea-Ciuc consideră important faptul că în urma unui proces îndelungat, au reuşit să consolideze colaborarea cu Asociaţia Salvamont Ciuc şi să o pecetluiască cu un contract de servicii la mijlocul lunii decembrie.   

[mai departe]

ÎNCEPEM ANUL NOU CU IDENTITATE VIZUALĂ NOUĂ


Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc va începe anul 2022 cu o nouă identitate vizuală: a existat o cerere tot mai mare de înlocuire a imaginii vechi, iar elementele identităţii vizuale proaspete se vor reflecta în multe domenii în cadrul clădirii Primăriei, în comunicarea externă şi internă a instituţiei – şi ulterior pe site-ul reînnoit.

 

[mai departe]

TERENURI DE JOACĂ ÎN ZONELE PERIURBANE


Trei terenuri de joacă în diferite zone periurbane au fost amenajate în ultimele două săptămâni, pe terenuri aflate în proprietatea bisericii catolice, din bugetul local. Prin crearea acestor spaţii comunitare, conducerea municipiului subliniază: fiecare parte a oraşului este important.

 

 

[mai departe]

DECIZII DE PERSPECTIVĂ LUATE LA ULTIMA ŞEDINŢĂ A CONSILIULUI DIN ACEST AN


Decizii responsabile şi orientate spre viitor au fost luate la ultima şedinţă a Consiliului Local al municipiului Miercurea-Ciuc, desfăşurată într-o atmosferă de sărbătoare. În urma întâlnirii, a fost semnat contractul pentru reconstrucţia şi reconfigurarea pasajului peste calea ferată.

[mai departe]

LOCUITORII SE POT SIMŢI ACASĂ ÎN CARTIERUL OCTAVIAN GOGA


Recepţia tehnică nu a avut loc încă, dar şantierul a fost eliberat, iar locuitorii se pot bucura în sfârşit de cartierul Octavian Goga, reabilitat şi modernizat. Proiectul, finanţat în mare parte din bugetul local, are o valoare totală de 13,5 milioane de lei. Conferinţa de presă susţinută la faţa locului de către liderii oraşului s-a încheiat la strada Pictor Nagy István, unde stabilirea bazelor reabilitării va continua cu o dezbatere publică.

[mai departe]

SPRIJIN MUNICIPAL PENTRU CLUBURILE SPORTIVE EMBLEMATICE ALE ORAŞULUI


Cluburile Sportclub Miercurea-Ciuc şi FK Csíkszereda sunt amândouă sprijinite cu o valoare totală de 1,8 milioane de lei pentru a compensa pierderile de venituri cauzate de epidemie. În această dimineaţă, preşedinţii celor două cluburi şi edilii municipiului au semnat contractul de finanţare pentru banii obţinuţi în cadrul Schemei de ajutor de stat pentru susţinerea cluburilor sportive din Miercurea-Ciuc în contextul actualei epidemii de Covid-19. Acest nivel de sprijin municipal pentru sportul profesionist din oraş este fără precedent în istoria cluburilor.

 

 

[mai departe]

DEZVOLTARE ESENŢIALĂ LA STAŢIA DE POMPARE A APELOR PLUVIALE


Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc a investit peste 700 de mii de lei în îmbunătăţirea staţiei de pompare a apelor pluviale de pe strada Braşovului. Datorită dotărilor de ultimă generaţie, începând de acum o să se formeze apă stagnantă pe strada Braşovului şi în centrul oraşului doar în caz de ploi foarte puternice.

 

 

[mai departe]

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI MIERCUREA-CIUC A CÂŞTIGAT O LICITAŢIE PENTRU ELABORAREA UNUI PLAN DE ATENUARE


Primăria Miercurea-Ciuc a câştigat un grant de 115 855 de euro (573 435 de lei) din partea Fondului Norvegian pentru Natură şi Biodiversitate. Municipalitatea va utiliza fondurile acordate pentru a dezvolta o strategie de atenuare a efectelor schimbărilor climatice asupra oraşului. Primarul Korodi Attila a semnat contractul de finanţare în 16 decembrie, la Bucureşti.

 

 

[mai departe]

ÎNOT: RECORD DE 32 DE ANI DOBORÂT ÎN MIERCUREA-CIUC


Peste 350 de sportivi au participat la campionatul naţional în bazin de 25 m ţinut la „Csíki Csobbanó”,  iar un record stabilit în 1989 a fost doborât. În curând, în urma omologării promise de federaţia de nataţie, bazinul va corespunde standardelor cei mai înalţi, astfel va putea găzdui turnee internaţionale.

 

 

[mai departe]

CLĂDIRE DE INTERNAT, RECEPŢIONATĂ


Recepţia tehnică a internatului Liceului Tehnologic „Székely Károly” a fost finalizată, astfel rămân doar două clădiri din pachetul de investiţii pentru renovarea completă a unsprezece clădiri de instituţii educaţionale din Miercurea-Ciuc. Noua realizare a costat peste 4,53 milioane de lei.

 

 

[mai departe]

PE PATINE, FIŢI GATA, START!


Începând de sâmbătă, patinoarul în aer liber din Piaţa Libertăţii aşteaptă pe cei dornici de a plimba cu patinele pe gheaţă şi de a se distra în aer liber. La ora 15.00, primul patinoar mobil în aer liber din Miercurea-Ciuc îşi va deschide porţile, funcţionarea nefiind afectată de vremea capricioasă.

[mai departe]

SUSŢINEREA SPORTULUI DIN MIERCUREA-CIUC, LA UN NIVEL FĂRĂ PRECEDENT


În cadrul şedinţei extraordinare de astăzi a Consiliului Local al Municipiului Miercurea-Ciuc au fost adoptate hotărâri de mare semnificaţie din punctul de vedere al vieţii sportive: s-a aprobat lansarea apelului de proiecte în cadrul schemei de ajutor de stat pentru susţinerea cluburilor sportive, şi s-a dat undă verde înfiinţării societăţii Csíki Sport és Rekreatív SRL. Societatea municipală va gestiona infrastructura sportivă a oraşului şi bunurile imobiliare folosite pentru activităţi recreative.

[mai departe]

INTENŢIA MUNICIPIULUI MIERCUREA-CIUC DE ACHIZIŢIONARE A UNUI IMOBIL


Cu scopul realizării unui centru incubator de afaceri cu profil industrial Municipiul Miercurea-Ciuc îşi declară intenţia de a achiziţiona o clădire industrială de minim 2.000 mp.

[mai departe]

IARNA ACEASTA NU VA FI MAI SCUMPĂ PENTRU UTILIZATORII ENERGIEI TERMICE


Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a hotărât asupra unor probleme importante în cadrul şedinţei ordinare din 26 noiembrie. Prin aprobarea tarifelor furnizorului urbane de energie termice şi prin rectificarea bugetului oraşului, acesta i-a asigurat efectiv pe utilizatorii de energie termică că şi în acest an vor fi facturaţi la tarifele de anul trecut. Aceştia au aprobat, de asemenea, achiziţionarea unui teren pentru viitorul centru de criză, au dat undă verde pentru susţinerea sporturilor de echipe şi au aprobat ca taxele locale să crească doar în funcţie de inflaţie în 2022.

 

 

[mai departe]

MIERCUREA-CIUC ARE GRIJĂ PENTRU COLECTAREA ULEIULUI FOLOSIT


Containere pentru colectarea uleiului alimentar uzat vor fi amplasate în mai multe locaţii din Miercurea-Ciuc, în prima etapă cincisprezece bucăţi. Unele dintre recipientele ai societăţii Gastrofilter SRL din Sfântu Gheorghe sunt deja amplasate, iar după o scurtă perioadă de testare se va decide unde vor fi puse altele.

 

[mai departe]

MUNICIPALITATEA AR CUMPĂRA IMOBIL PENTRU CENTRU DE INCUBARE INDUSTRIALĂ


Municipalitatea a decis astăzi, în cadrul şedinţe extraordinare, să îşi declare intenţia de a cumpăra un imobil în scopul realizării unei incubator de afaceri şi a unui centru de formare cu profil industrial. De asemenea, au făcut un pas important în procesul de amenajarea locurilor de joacă în cartierele periferice ai oraşului.

 

 

[mai departe]

DESZĂPEZIREA - ÎN PARTENERIAT CU CETĂŢENII


Cu toate că nu e nici urmă de zăpadă, SC Eco-Csík SRL aşteaptă iarna cu cinci utilaje, şapte sute de tone de material antiderapant şi nouă angajaţi. Pentru societatea însărcinată cu serviciul de deszăpezire şi pentru Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc „iarna începe” pe 15 noiembrie. Aceasta este data până la care, conform contractului, furnizorul de servicii trebuie să fie complet pregătit.

[mai departe]

AJUTORUL PENTRU ÎNCĂLZIRE: SE APROPIE PRIMUL TERMEN-LIMITĂ


Se apropie primul termen-limită pentru solicitarea ajutorului pentru încălzire, în acest sens pentru a primi în mod optim cererile prelungim programul de lucru zilnic de la ora 8.00 până la ora 18.00. Vă reamintim că numărul persoanelor eligibile pentru ajutorul de încălzire a crescut începând cu prezentul an.

[mai departe]

CALENDARUL VIU DE ADVENT


În perioada de advent Miercurea-Ciuc se alătură localităţilor în care, în fiecare seară, între 1 şi 24 decembrie, fereastra unei familii care dă spre stradă va fi împodobită cu decoraţiuni festive.

Aşteptăm cu nerăbdare înscrierea familiilor, grupurilor de prieteni sau chiar a comunităţiilor de lucru a instituţiilor care ar dori să îşi decoreze ferestrele orientate spre stradă într-o anumită zi din perioada Adventului, astfel încât numărul zilei să fie clar vizibil.

[mai departe]

POLIŢIA LOCALĂ ACŢIONEAZĂ ÎMPOTRIVA DEPUNERILOR ILEGALE DE DEŞEURI


La sfârşitul săptămânii trecute a fost semnalată primăriei o depunere ilegală de deşeuri în zona Jigodin. Dombi Gyula, şeful poliţiei locale, a efectuat personal o vizită la faţa locului. După documentarea incidentului, apoi audierea martorilor şi o scurtă „anchetă”, a fost dezvăluită şi identitatea persoanei care a comis contravenţia. După confruntare, persoana a recunoscut faptele.

[mai departe]

MODIFICĂRI ÎN PROGRAMUL CU PUBLICUL AL COMPARTIMENTULUI DE STARE CIVILĂ


În scopul deservirii mai eficiente a locuitorilor, începând de luni, 8 noiembrie 2021 se modifică programul cu publicul al compartimentului de stare civilă, care funcţionează în cadrul Primăriei Municipiului Miercurea-Ciuc. Conform noului orar, în zilele de luni, marţi, miercuri, joi şi vineri biroul va fi deschis între orele 8.00–13.00, dar joia, serviciul va fi disponibil şi după amiază între orele 14.00–18.30.

Reamintim că la Primărie pot intra doar persoanele care deţin certificat verde, însă înregistrările de naştere şi de deces sunt considerate urgenţe, astfel în cazurile menţionate anterior biroul de stare civilă este deschis tuturor interesaţilor. Vă mulţumim pentru înţelegere!

 

2 noiembrie 2021

NE PREGĂTIM CU UN PACHET BOGAT PENTRU A APLICA ÎN PROGRAMUL „ANGHEL SALIGNY”


Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a aprobat o serie de proiecte care necesită cofinanţare din cadrul programului „Anghel Saligny”: renovarea integrală a cartierului Pictor Nagy István, asfaltarea reţelei de străzi din Szécseny şi Ciba, asfaltarea străzilor pietruite din alte părţi ale oraşului şi modernizarea podurilor. De asemenea, în cadrul şedinţei de astăzi s-a adoptat regulamentul privind accesul auto în zona pietonală a străzilor Petőfi Sándor şi Pantei şi s-a inclus în bugetul municipiului o subvenţie guvernamentală de 6,2 milioane de lei.

 

 

[mai departe]

SE ÎMBUNĂTĂŢEŞTE SIGURANŢA RUTIERĂ


O nouă trecere de pietoni a fost amenajată pe strada Iancu de Hunedoara, iar una existentă pe strada Topliţa a fost „mutată” pentru o vizibilitate mai bună. O serie de alte măsuri vor servi siguranţa pietonilor, în timp ce modificarea traficului pe partea superioară a străzii Nicolae Bălcescu – ceea ce va deveni un sector cu circulaţie pe ambele benzi – va fi în beneficiul automobiliştilor.

 

 

[mai departe]

PRINCIPALELE DATE DE CONTACT ALE PRIMĂRIEI


Conform noilor reglementări intrate în vigoare începând cu 25 octombrie, cu excepţia unor situaţii de urgenţă, accesul în clădirea primăriei este permis doar pe baza certificatului verde.

Obiectivul nostru este de a sta la dispoziţia locuitorilor oraşului şi în această perioadă dificilă, astfel am reorganizat activitatea instituţiei.

Mai jos găsiţi lista cazurilor care sunt considerate urgenţe şi numerele de telefon sau adresele de e-mail la care puteţi lua legătura cu direcţiile de specialitate:

 

[mai departe]

RESTRICŢIONĂM ACCESUL LA SEDIUL PRIMĂRIEI


Informăm clienţii Primăriei Municipiului Miercurea-Ciuc că – pe baza modificărilor la Hotărârea Guvernului nr. 1090/2021 – restricţionăm accesul la sediul Primăriei.

 

 

[mai departe]

GRĂDINIŢA CIMBORA A INTRAT ÎN RÂNDUL INSTITUŢIILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT REABILITATE


Astăzi, 19 octombrie a avut loc recepţia lucrărilor de reabilitare la al optulea instituţie de învăţământ. Grădiniţa Cimbora a fost reînnoit din 5,29 de milioane de lei.

 

 

[mai departe]

AJUTORUL PENTRU ÎNCĂLZIREA LOCUINŢEI POATE FI SOLICITATĂ ÎMPREUNĂ CU SUPLIMENTUL PENTRU ENERGIE


În baza metodologiei de aplicare a legii care reglementează ajutorul de încălzire, pragul de eligibilitate a fost majorat, lista bunurilor care exclud primirea ajutorului nu s-a modificat, statul oferă suplimentul pentru energie şi a fost prelungit termenul de depunere a formularelor de cerere. În continuare este prezentat un rezumat al celor mai importante informaţii.

[mai departe]

PREGĂTIREA UNEI STRATEGII DE DEZVOLTARE PENTRU NOUL DECENIU


Deşi Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) elaborată în 2016 pentru Miercurea-Ciuc mai este valabilă încă patru ani, primii paşi au fost deja făcuţi de către grupul de lucru desemnat de Primărie pentru a pregăti documentul strategic pentru următoarul deceniu. Strategia, care va încorpora ideile şi viziunile de dezvoltare ale populaţiei, va trebui să se adapteze la politicile publice, la schemele de sprijin naţionale sau europene, dar şi să ţină cont de faptul că oraşul este centrul regiunii Ciuc.

[mai departe]

AU FOST AJUSTATE PREŢURILE CONTRACTELOR


În cadrul şedinţei extraordinare de vineri, 1 octombrie 2021, consiliul local a adoptat noi devize pentru cinci investiţii aflate în diferite etape de implementare. În cazul investiţiilor Construire grădiniţă cu program prelungit, Sală de sport la Liceul de Artă Nagy István şi Şcoala Gimnazială Petőfi Sándor, Reabilitarea termică a blocurilor din str. Kossuth Lajos nr. 20–26. şi Reabilitarea Liceului Tehnologic Kós Károly trebuiau modificate studiile de fezabilitate, respectiv documentaţiile de avizare a lucrărilor.

[mai departe]

NOUTĂŢI PRIVIND SUBVENŢIILE PENTRU ÎNCĂLZIREA LOCUINŢEI – PERIOADA 2021-2022


Legea 226/2021, publicată în Monitorul Oficial al României la jumătatea lunii septembrie, modifică semnificativ pragurile de eligibilitate pentru subvenţiile privind încălzirea locuinţei cu energie termică furnizată în sistem centralizat, sau gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri.

Datorită unor modificări în legislaţia aferentă, înregistrarea şi procesarea cererilor de acordare a ajutoarelor pentru încălzire este suspendată în toată ţara, inclusiv în reşedinţa noastră de judeţ.

Imediat ce sistemul de subvenţionare va fi din nou operaţional vom anunţa pe cei interesaţi.

[mai departe]

DECIZII STRATEGICE LA ŞEDINŢA DIN SEPTEMBRIE


Începe pregătirea investiţiei „Varianta de ocolire Miercurea-Ciuc” şi a reabilitării drumului spre Piricske, iar imobilul de pe strada Kossuth Lajos care a funcţionat în trecut ca galerie de artă intră în administrarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Pro Cultura Siculi – decizii importante în cadrul şedinţei din 30 septembrie al consiliului local al Municipiului Miercurea-Ciuc.

[mai departe]

PACHETE DE PRODUSE DE IGIENĂ ŞI DE PRODUSE ALIMENTARE, ÎN CURS DE DISTRIBUIRE


Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc înştiinţează beneficiarii de ajutor social, respectiv beneficiarii alocaţiilor de susţinere a familiei, că se află în curs   de distribuire sprijinul asigurat de către Uniunea Europeană constând din produse de igienă, şi produse  alimentare. Pachetele pot fi ridicate de la magazia societăţii comerciale Multiidea S.R.L., situată în Miercurea Ciuc, str. Harghita nr. 60/bis, în zilele lucrătoare între orele 10.00–14.00.

 

[mai departe]

A FOST PREZENTAT DIRECTORUL POLIŢIEI LOCALE


În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în data de 16 septembrie, primarul municipiului Korodi Attila a prezentat publicului conducătorul Poliţiei Locale Miercurea-Ciuc, în persoana d-nului Dombi Gyula. Dombi provine din sfera administraţiei publice şi are rezultate sportive la nivel naţional. Poliţia locală îşi va desfăşura activitatea mai ales în domeniul siguranţei publice, siguranţei rutiere şi în cea a protecţiei mediului.

 

 

[mai departe]

AJUTOR DE ÎNCĂLZIRE PENTRU SEZONUL RECE


Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc primeşte cererile pentru ajutorul de încălzire pentru perioada noiembrie 2021–martie 2022.

 

[mai departe]

CEL MAI MODERN TEREN DE JOACĂ, CU UN PAS MAI APROAPE


Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc în cadrul ultimei şedinţă a aprobat DALI-ul reabilitării spaţiului public în vecinătatea blocului cu numărul 7 pe aleea Avântului, astfel ne aflăm cu un pas mai aproape în vederea realizării celui mai modern teren de joacă în Miercurea-Ciuc, dedicat persoanelor de toate vârstele.

[mai departe]

DECIZII IMPORTANTE PRIVIND SISTEMUL DE ÎNVĂŢĂMÂNT


Se va înfiinţa o nouă grupă antepreşcolară în Grădiniţa Cimbora, două clase Waldorf se vor muta în centrul municipiului, s-a făcut un pas important privind reabilitările terasei creşei şi a Grădiniţei Micimackó – între altele acestea au fost cele mai importante hotărâri aprobate astăzi de Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc. 

 

 

[mai departe]

DECLARAŢIE DE INTENŢIE DE COLABORARE PENTRU NOI LOCURI DE MUNCĂ


Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc, societatea din Ungaria S.C. Caola Kozmetikai és Háztartási Vegyipari S.A. şi Universitatea Sapientia au semnat astăzi o declaraţie de intenţie de colaborare privind înfiinţarea unei unităţi de producţie în domeniul produselor cosmetice, igienice, de îngrijire personală, în Miercurea-Ciuc.

 

 

[mai departe]

ELEVII ŞCOLIILOR REBREANU ŞI VENCZEL POT ÎNCEPE ANUL ŞCOLAR ÎNTR-O CLĂDIRE REABILITATĂ


Cea mai amplă reabilitare a instituţiilor de învăţământ din ultimii ani se apropie de sfârşit. Din cele unsprezece instituţii reînnoite prin cofinanţare UE, doar patru aşteaptă finalizarea lucrărilor, deoarece miercuri şi joi a avut loc recepţia lucrărilor de reabilitare la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” şi Liceul Tehnologic „Venczel József”.

 

 

[mai departe]

WIFI GRATIS ÎN CENTRUL MUNICIPIULUI


Mulţumind programului WIFI4EU de acum încolo putem accesa cu un singur click reţea de WIFi în centrul municipiului Miercurea-Ciuc. Conectarea nu necesită înregistrare şi asigură posibilitatea de a folosi internet dintr-o singură sursă. Cu acest demers Miercurea-Ciuc a făcut un pas nou pentru a deveni oraş smart.

 

 

 

 

[mai departe]

SE REASFALTEAZĂ STRADA REVOLUŢIEI DIN DECEMBRIE


Săptămâna viitoare încep lucrări de revizii majore pe strada Revoluţiei din Decembrie: drumul va fi reasfaltat şi o secţiune a trotuarului va fi reînnoit – sunt prevăzute şi restricţii de circulaţie periodice de drum. La fel, se vor asfalta şi în străzile Nicolae Bălcescu şi Szék.

 

 

[mai departe]

LANSAREA URMĂTORULUI PROGRAM DE REABILITARE TERMICĂ


Fondurile europene din perioada de finanţare 2021–2027, respectiv planul de redresare şi rezilienţă a Uniunii Europene pune municipiul Miercurea-Ciuc într-o poziţie avantajoasă în care poate fi realizată acoperirea de 50% în cadrul programelor de reabilitare termică. Asociaţiile de proprietari pot depune dosarul de înscriere până la 10 septembrie.

[mai departe]

RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE ÎN SENSUL GIRATORIU DE LÂNGĂ BISERICA REFORMATĂ


O parte a sensului giratoriu aflată la intersecţia străzilor Márton Áron, Iancu de Hunedoara şi Revoluţiei din Decembrie va fi închisă începând de azi după-amiază, dar cel târziu mâine dimineaţă.

[mai departe]

MIERCUREA-CIUC SE PREGĂTEŞTE DE UN FESTIVAL DE ALERGARE DE MARE ANVERGURĂ


Evenimentul Running Festival Csíkszereda powered by Škoda va avea loc în perioada 17-18 septembrie şi probele de alergare vor fi completate cu elemente culturale şi gastronomice, şi de Târgul de carte din Miercurea-Ciuc. Organizatorii aşteaptă în jur de 1500 de participanţi. Acest eveniment nu este doar un simplu concurs!

 

[mai departe]

PROGRAMUL ZILELOR DE TÂRG MIERCUREA-CIUC


Cu ziua de azi încep Zilele de Târg Miercurea-Ciuc. Programul detaliat este accesibil AICI.


ÎNCEPÂND DE JOI NE PUTEM AŞTEPTA LA RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE ÎN MIERCUREA-CIUC


În timpul Turului Ţinutului Secuiesc şi a Zilelor de Târg Miercurea-Ciuc vor intra în vigoare restricţii de circulaţie după cum urmează:


[mai departe]

SEARA ZILEI DE MIERCURI: DEZINSECŢIA SPAŢIILOR PUBLICE


În urma solicitării Primăriei Municipiului Miercurea-Ciuc, în seara zilei de miercuri (4 august 2021) va avea loc o acţiune de dezinsecţie pe teritoriul municipiului. Intervenţia va include spaţiile publice, şi se va proceda în special împotriva ţânţarilor şi căpuşelor. 

 

 

[mai departe]

ANUL ACESTA MIERCUREA CIUC SĂRBĂTOREŞTE CU ZILE DE TÂRG


Datorită situaţiei extraordinare în care ne aflăm, anul acesta în loc de Zilele Municipiului Miercurea-Ciuc, în perioada 5–8 august vor avea loc Zilele de târg: o serie de târguri tematice organizate în diferite puncte ale oraşului Miercurea-Ciuc. Organizatorii au prezentat programul în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în Piaţa Cetăţii.

[mai departe]

VĂ RECOMANDĂM SĂ VĂ PROGRAMAŢI ÎN PREALABIL ÎN LOC SĂ STAŢI LA COADĂ


Serviciul Public Comunitar privind Evidenţa Populaţiei al Primăriei Municipiului Miercurea-Ciuc reaminteşte solicitanţii de posibilitatea programării online pentru cei care doresc să solicite o carte de identitate, pentru a evita să stea la coadă.

 

 

[mai departe]

ÎMPREUNĂ PENTRU UN MEDIU CURAT!


În urma rezultatelor inspecţiei calităţii apei efectuate de autorităţile competente la 22 iunie pe pârâul Şumuleu, Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc a solicitat un raport de la Operatorul Regional de Apă şi Canalizare Harvíz S.A cu privire la gospodăriile din zona Şumuleu (între Casa Fodor şi strada Taploca). Baza de date a operatorului regional include 95 de gospodării care au încheiat contract cu HARVíz SA doar pentru servicii de apă potabilă.

[mai departe]

S-A ÎNCHEIAT RECENSĂMÂNTUL AGRICOL


Cu mai mult de două săptămâni înainte de termen, cei şapte cenzori  numiţi în oraşul nostru au finalizat recensământul general agricol. În ansamblu, colectarea datelor a decurs fără probleme, iar chestionarele trimise pentru rezumat la Bucureşti au primit o evaluare favorabilă în timpul inspecţiei formale.

[mai departe]

SISTEM INTELIGENT DE SEMAFOARE ÎN MIERCUREA-CIUC


Potrivit experţilor din transport, datorită nivelului ridicat de utilizare, nu un sens giratoriu, ci un sistem inteligent de semafoare poate ajuta fluidizarea traficului în intersecţia rutieră aflată lângă Colegiul Naţional „Márton Áron”. Înlocuirea vechilor semafoare va avea loc de vineri până duminică, iar luminile vor funcţiona de luni.

[mai departe]

RECENSĂMÂNTUL AGRICOL: AM DEPĂŞIT 80%


Deşi există probleme cu contactarea cetăţenilor, recensământul general agricol se desfăşoară fără probleme majore în Miercurea-Ciuc. Din cei 1.409 de fermieri, 1.159 au fost deja înregistraţi.

 

 

[mai departe]

SONDAJ DESPRE FÂNTÂNILE ARTEZIENE


În data de 1 iulie, Primăria a lansat un sondaj de opinie privind situaţia fântânilor arteziene din Miercurea-Ciuc. Sondajul – accesibil pe site-ul instituţiei şi pe pagina de Facebook a Primăriei Miercurea-Ciuc – poate fi completat în perioada 1–18 iulie.

[mai departe]

MIERCUREA-CIUC AR PRELUA PASAJUL SUBTERAN PIETONAL


La ordinea de zi a şedinţei ordinare din luna iunie au figurat mai multe probleme strategice care vor determina viaţa oraşului în următoarele ani: Municipiul Miercurea-Ciuc va solicita punerea pasajului pietonal subteran în domeniul public al oraşului, va da administrarea Cinematografului „Csíki Mozi” în favoarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Pro Cultura Siculi şi va prelua spaţiul din strada Kossuth Lajos nr. 12, care a fost acordat în folosinţă gratuită Muzeului Secuiesc al Ciucului.

[mai departe]

LICEUL TEHNOLOGIC KÁJONI JÁNOS A INTRAT ÎN RÂNDUL INSTITUŢIILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT REABILITATE


Astăzi, 25 iunie a avut loc recepţia lucrărilor de reabilitare la a cincea instituţie de învăţământ. Liceul Tehnologic Kájoni János, care deserveşte aproape 690 de elevi, s-a reînnoit din  5,35 milioane de lei.

[mai departe]

CU O SERIE DE NOUTĂŢI ÎNCEPE MIERCURI FESTIVALUL FILMSZEREDA


Din toamna răcoroasă în vara călduroasă, „cinamatografe de cartier”, proiecţii înainte de premieră, masă rotundă pe tema prezentării Ţinutului Secuiesc în arta cinematografică maghiară – iată nişte cuvinte cheie despre noutăţile Festivalului Filmszereda, ediţia a V-a. Primarul Korodi Attila, viceprimarul Sógor Enikő şi coordonatorul programului, Mihály László au prezentat informaţii despre Festivalul cinematografic din Ţinutul Secuiesc în cadrul unei conferinţe de presă.

 

[mai departe]

SECŢIUNEA SUPERIOARĂ A STRĂZII PETŐFI SÁNDOR VA FI ÎNCHISĂ DE LUNI


Datorită înlocuirii uneia dintre cele mai vechi conducte de gaze naturale din oraş, în perioada 14–22 iunie secţiunea superioară a străzii Petőfi Sándor (de la Consulatul Ungariei până la Piaţa Cetăţii) va fi închisă în faţa traficului rutier. Doar vehiculele de urgenţă pot circula pe acel traseu.

Pentru siguranţa pietonilor, gropile nu trebuiesc lăsate neacoperite noaptea, şi ar trebui să permită, de asemenea, trecerea între cele două părţi al străzii.

Vă mulţumim pentru înţelegere şi răbdare!

 

11 iunie 2021

ÎNTREŢINEREA DE VARĂ A DRUMURILOR DIN SZÉCSENY ESTE ÎN DESFĂŞURARE


Vremea a devenit favorabilă, astfel întreţinerea de vară a reţelei de stradă din zona Szécseny a început astăzi. În această parte a oraşului – fiind pe primul loc pe lista prioritară – vor fi îmbunătăţite în jur de o lungime de 6 kilometri de drum public.

 

[mai departe]

VREMEA PLOIOASĂ CONTINUĂ SĂ ÎMPIEDICE ÎMPRĂŞTIEREA PIETRIŞULUI


Înainte de Rusaliile catolice, un nou strat de pietriş a fost aşezat pe rutele cele mai utilizate de pelerini, dar de atunci, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, lucrările nu au progresat în ritmul sperat. De îndată ce terenul devine adecvat, urmează zona Szécseny.

 

[mai departe]

ZIUA DE 1 IUNIE ESTE ZI LIBERĂ


Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc aduce la cunoştinţa locuitorilor că Ziua internaţională a copilului, data de 1 iunie, este zi liberă, astfel Primăria nu va avea program de lucru cu publicul.

Amenzile pot fi achitate şi online prin site-ul www.ghiseul.ro. Vă mulţumim pentru înţelegere!

 

[mai departe]

SOLUŢII ÎMPOTRIVA AMBUTEIAJELOR


Curtea pieţei agroalimentare devine sens unic şi vor amplasa indicatoare de oprirea interzisă pe acea zonă a străzii Culmei, unde maşinile sunt parcate în mod uzual pe partea carosabilă. Scopul celor două măsuri este contracararea ambuteiajelor.

[mai departe]

PRIMĂRIA OFERĂ O COLABORARE STRÂNSĂ CU OPERATORII ECONOMICI


Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc a invitat recent operatorii economici din Miercurea-Ciuc la cinci consultări. Primarul municipiului, Korodi Attila a participat la discuţii cu comercianţi mari şi mici de produse alimentare, producători industriali, reprezentanţi ai companiilor care deţin magazine în oraş, reprezentanţii Asociaţiei Economiştilor Maghiari din România, al Camerei de Comerţ şi Industrie Harghita, al Asociaţiei Întreprinzătorilor din Ciuc şi al Patronatului.

 

 

[mai departe]

SITUAŢIA CERERILOR DE ÎNSCRIERE LA CRESĂ 2021


Înscrierea copiilor la Creşa din Miercurea Ciuc s-a desfăşurat în perioada 17–21 mai 2021. Pentru cele 26 locuri disponibile pentru anul şcolar 2021/2022 au fost depuse 63 de cereri.

Situaţia cererilor de înscriere poate fi descărcată de AICI.

Situaţia cererilor de înscriere după contestaţie poate fi descărcată de AICI.

[mai departe]

CERTIFICATE APIA: NU SUNT MODIFICĂRI SEMNIFICATIVE


Biroul agricol al Primăriei Municipiului Miercurea-Ciuc a finalizat peste 800 de dosare în acest an: au fost eliberate 402 certificate APIA şi au fost introduse 440 de modificări în registrul agricol. În acelaşi timp, atrage atenţia asupra recensământului general agricol în curs de desfăşurare, care se reia la fiecare 10 ani.

 

[mai departe]

UNA DINTRE CELE MAI VECHI CONDUCTE DE GAZ DIN ORAŞ ESTE ÎN CURS DE ÎNLOCUIRE


Strada Petőfi Sándor a devenit şantier. În zona pietonală, una dintre cele mai vechi conducte de gaze naturale din Miercurea-Ciuc va fi înlocuită, iar lucrările necesită multă răbdare, atât din partea locuitorilor, cât şi din partea trecătorilor.

[mai departe]

ÎN ZIUA DE 24 MAI PRIMĂRIA NU VA AVEA PROGRAM DE LUCRU CU PUBLICUL


Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc aduce la cunoştinţa locuitorilor că data de 24 mai, a doua zi de Rusalii catolice este zi liberă, nelucrătoare, astfel Primăria nu va avea program de lucru cu publicul.

[mai departe]

SUSŢINEREA FAMILIILOR MARI ARE PRIORITATE


Cu prezentarea cardului familiile cu minim trei copii şi părinţii singuri vor putea accesa cu preţ redus transportul public, programele proprii organizate de instituţiile culturale aflate în subordinea Consiliului Local sau de către Clubul Sportiv VSK Csíkszereda, cât şi biletele de la Piscina „Csíki Csobbanó”. Programul va porni începând cu 1 iunie.

[mai departe]

ÎNCEP ÎNSCRIERILE LA CREŞĂ


Lunea viitoare începe înscrierea copiilor la Creşa din Miercurea-Ciuc. După reînscrierea copiilor care frecventează creşa în acest an şcolar, rămân disponibile 26 de locuri.

[mai departe]

HOTĂRÂRI DESPRE PROIECTE COMUNITARE ŞI DESPRE SUSŢINEREA FAMILIILOR MARI


Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc oferă 4,32 de milioane de lei pentru proiecte comunitare, o sumă mai mare cu 80% faţă de cea alocată în anul trecut. Consilierii au aprobat şi proiectul de hotărâre cu tema susţinerii familiilor cu cel puţin trei copii.

 

 

[mai departe]

INVITĂM CETĂŢENII DIN MIERCUREA-CIUC LA UN SCHIMB DE IDEI


Există puţine oraşe în care viaţa culturală, oportunităţile sportive şi activităţile de agrement sunt concentrate într-un loc. În Miercurea-Ciuc cetatea Mikó, patinoarul şi piscina sunt toate aproape una de alta.

Această zonă va fi inima oraşului în cazul în care vom reuşi să-i oferim un rol care să dea viaţă clădirilor şi spaţiului din jurul său.

Vă invităm să ne gândim împreună! Vă rugăm să dedicaţi zece minute pentru a completa chestionarul.

ŞEDINŢĂ CONSILIU LOCAL: AU APROBAT DOCUMENTE STRATEGICE


Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a aprobat printre altele nomenclatura stradală a zonei Szécseny, şi regulamentele strategice ale achiziţiilor de imobile şi închirierii de terenuri.

[mai departe]

MIERCUREA-CIUC SE REÎNTOARCE PE HARTA MOTORSPORTURILOR


Miercurea-Ciuc va găzdui etapa următoare a campionatului naţional de viteză în coastă, diviza II. Organizatorii vizează dezvoltarea concursului: prin colaborare intenţia este avansarea evenimentului în divizia I în anul următor. Harghita Hill Climb Challenge (Memorialul Ritner Béla) va avea loc în ziua de sâmbătă, 24 aprilie 2021, iar vineri se va organiza o expoziţie a maşinilor de concurs în centrul municipiului. Pe durata concursului drumul spre Harghita-Băi va fi închisă circulaţiei.

 

 

[mai departe]

„PAŞI SPRE CASĂ” PENTRU CINCI LOCUINŢE SOCIALE ÎN MIERCUREA-CIUC


Organizaţia internaţională Youth with a Misson – misiunea Homes of Hope a iniţiat realizarea a cinci locuinţe sociale în Miercurea-Ciuc pentru sprijinirea familiilor care trăiesc în sărăcie extremă. Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc va achiziţiona teren pentru case, va defini sistemul de criterii al atribuirii caselor, respectiv va întreţine locuinţele ca proprietar. Doamna viceprimar Sógor Enikő şi iniţiatorul Florin Mihaly au prezentat proiectul în cadrul unei conferinţă de presă.

 

 

[mai departe]

TĂIEREA NU ESTE TOALETARE, IAR TOALETAREA NU ESTE TRUNCHIERE


Locuitorii urbei sunt obişnuiţi deja, că în timpul curăţeniei generale de primăvară, cu ajutorul locatarilor de blocuri de locuit, se înfrumuseţează şi spaţiile verzi. În acest an am început curăţenia la o dată mai târzie decât în anii precedenţi, şi din acest motiv vă informăm că:

[mai departe]

A FOST APROBAT BUGETUL MUNICIPIULUI MIERCUREA-CIUC


Bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Miercurea-Ciuc, delegarea gestiunii serviciului de iluminat public figurau pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local din 20 aprilie a.c. La începutul şedinţei au depus jurământul doi consilieri locali noi.

 

[mai departe]

ELIBERAREA NOILOR ACTE DE IDENTITATE


Serviciul Public Comunitar Local privind Evidenţa Populaţiei al Primăriei Municipiului Miercurea-Ciuc informează pe cei care au solicitat acte de identitate în perioada de 1 februarie – 22 martie 2021, că noile cărţi de identitate se pot prelua în zilele lucrătoare între orele 8,00–13,00 şi 14,00–16,00 de la ghişeul nr. 1.

Să aveţi la îndemână actul de identitate veche. Programare prealabilă nu este necesară.

ÎMPREUNĂ ÎMPOTRIVA CĂUTĂRII ÎN GUNOAIE


Căutarea în gunoaie reprezintă o problemă majoră pentru toată lumea: atât pentru locatari, cât şi pentru firma de salubrizare, dar şi pentru autoritatea locală. Nici una dintre cele enumerate nu are mijloace proprii pentru a opri fenomenul, dar împreună putem descuraja activitatea păgubitoare. Va fi alături de noi o firmă de pază şi protecţie, dar avem nevoie şi de parteneriatul locuitorilor.

[mai departe]

ÎNSCRIERI LA CREŞA DIN MIERCUREA CIUC

Anul şcolar 2021–2022


Înscrierea copiilor la Creşa din Miercurea-Ciuc se va desfăşura online, în perioada 17–21 mai 2021.

Cererile însoţite de documentele necesare înscrierii vor fi transmise doar în format electronic pe adresa de email: koverkatalin@szereda.ro începând cu data de 17 mai 2021, orele 8.00 până la 21 mai 2021, orele 14.00.

[mai departe]

SE APROPIE CURĂŢENIA GENERALĂ DE PRIMĂVARĂ


Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc şi operatorul regional de salubritate, Eco-Csík Srl. organizează în perioada 19 aprilie – 14 mai curăţenia generală de primăvară. În cadrul acţiunii pe fiecare stradă a municipiului va fi efectuată curăţenia generală, rezultatul căruia depinde şi de colaborarea locuitorilor din Miercurea-Ciuc.

[mai departe]

PLATA IMPOZITELOR ÎN MIERCUREA-CIUC: PLATA ONLINE, ÎN CREŞTERE RADICALĂ


Anul acesta mai mulţi contribuabili au folosit platforma ghiseul.ro în trei luni, decât anul trecut în şase luni: aproape 1800 de contribuabili au plătit impozitele prin platforma online. Creşterea este semnificativă, dar conducerea municipiului are scopuri mai ambiţioase.

 

 

[mai departe]

ECO-CSÍK SE PREGĂTEŞTE PENTRU COLECTAREA STICLELOR


În perioada 13–17 aprilie 2021 organizează Operatorul Regional de Salubrizare Eco-Csík colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje din sticlă. Locuitorii din Miercurea-Ciuc în ziua de sâmbătă, 17 aprilie pot preda deşeurile de sticlă, primind o sumă de 30 de bani pentru fiecare kilogram.

[mai departe]

ANL: SĂPTĂMÂNA VIITOARE ÎNCEPE DEPUNEREA DOSARELOR DE ÎNSCRIERE


Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc primeşte în perioada de 6–16 aprilie 2021 dosarele de înscriere în vederea închirierii locuinţelor destinate pentru tineri, construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Solicitanţii trebuie îndeplinesc trei criterii eliminatorii.

 

[mai departe]

STINGEM LUMINA ÎMPREUNĂ DE ORA PĂMÂNTULUI?


Cu stingerea luminii timp de o oră – ca un gest simbolic – putem arăta din nou angajamentul nostru faţă de planetă. Municipiul Miercurea-Ciuc se va alătura şi în acest an campaniei mondiale de protecţie a naturii numită „Ora Pământului”. Sâmbătă, 27 martie, începând cu ora 20.30 se va întrerupe iluminatul public stradal în centrul oraşului.

[mai departe]

CRIZĂ NAŢIONALĂ PRIVIND ELIBERAREA ACTELOR DE IDENTITATE


Primăria municipiului Miercurea-Ciuc îi informează pe cei interesaţi că datorită crizei de materii prime la nivel naţional eliberarea actelor de identitate va întârzia cu peste 30 de zile. Serviciul public local comunitar pentru evidenţa persoanelor prelucrează datele încontinuu, dar documentele sunt tipărite independent de instituţia noastră, la nivelul instituţiilor de afaceri interne. Lipsa materialului plastic necesar pentru cărţile de identitate afectează în mod negativ şi serviciul din Miercurea-Ciuc.

 

[mai departe]

DISCUŢII DESPRE PROIECTUL DE DEZVOLTARE A MOBILITĂŢII URBANE LA ALBA-IULIA


În data de 23 martie primarul municipiului, Korodi Attila şi viceprimarul Bors Béla au avut o întâlnire la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, subiectul întâlnirii fiind proiectul de dezvoltare a mobilităţii urbane depus de către municipiu. Atât ADR Centru cât şi conducerea oraşului este dedicat proiectului, însă continuarea necesită o reevaluare.

 

 

[mai departe]

MIERCUREA-CIUC A INTRAT ÎN ZONA GALBENĂ


Conform Hotărârii nr. 18/2021 al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, în municipiul Miercurea-Ciuc a intrat în vigoare codul galben.

 

 

[mai departe]

ÎN SEZONUL ACTUAL NU MAI CIRCULĂ „CURSA CĂTRE ZĂPADĂ”


Din cauza interesului scăzut, şi odată cu sfârşitul sezonului de iarnă, nu mai este justificată funcţionarea „Cursei către zăpada” până la staţiunea Harghita-Băi. De acum încolo, ca de obicei, între localităţile Miercurea-Ciuc şi Harghita-Băi vor circula două curse în zilele de sâmbătă, iar în zilele de duminică nu va mai circula autobuzul.

 

Orarul de sâmbătă:

Porniri din Miercurea-Ciuc: orele 9,00 şi 15,30

Porniri din Harghita-Băi: orele 9,30 şi 16,00

 

17 martie 2021

 

ÎNCEPE DISTRIBUIREA PACHETELOR ALIMENTARE


Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Miercurea-Ciuc înştiinţează beneficiarii de ajutor social, respectiv beneficiarii alocaţiilor de susţinere a familiei, că începând de la data de 16 martie 2021 va începe distribuirea sprijinului asigurat de către Uniunea Europeană constând din pachete cu produse alimentare.

 

 

 

[mai departe]

CAMPANIA DE VACCINARE INTRĂ ÎN ETAPA A TREIA


Astăzi începe etapa a treia a campaniei de vaccinare COVID-19, şi între orele 11,00–13,00 se deschide înregistrarea pe listele de aşteptare în judeţul Harghita. În Miercurea-Ciuc se va deschide centrul de vaccinare din Jigodin-Băi.

 

[mai departe]

A ÎNCEPUT RECENSĂMÂNTUL POPULAŢIEI ŞI LOCUINŢELOR DE PROBĂ


Prin răspândirea pliantelor a început Recensământul populaţiei şi locuinţelor de probă stabilit pentru perioada 10-31 martie 2021, care e menit să pregătească recensământul amânat pentru anul 2022.

[mai departe]

FOLOSIREA LIMBII MATERNE: A SOSIT TIMPUL ACŢIUNII


Se va pune un accent mai mare pe comunicarea scrisă în limba maghiară cu clienţi în cadrul Primăriei, se vor înfiinţa foruri cu comercianţii printre altele având şi tema folosirii limbii materne, iar perioada protestului va fi urmată de perioada acţiunii – a declarat astăzi, 10 martie primarul Korodi Attila.

 

 

[mai departe]

UN ULTIM OMAGIU DOMNULUI KÁLMÁN DÉNES


Suntem profund îndureraţi de moartea bruscă a colegului nostru din Consiliul Local Municipal Miercurea-Ciuc, Kálmán Dénes.

 

 

[mai departe]

SUBVENŢII APIA: SE AŞTEAPTĂ SOLICITANŢII PENTRU ADEVERINŢE


Biroul agricol al Primăriei Municipiului Miercurea-Ciuc are intenţia de a servi cât mai repede solicitanţii certificatului necesar în vederea depunerii cererii pentru subvenţia de terenuri APIA 2021.

 

 

 

[mai departe]

MAI MULŢI SPECIALIŞTI ÎN SERVIREA MUNICIPIULUI


Eficientizarea activităţilor urbanistice, supravegherea dezvoltării nou-născuţilor, exploatarea oportunităţilor economice şi dezvoltarea digitalizării– Consiliul Local a hotărât astăzi despre modificarea organigramei, cu scopul de a realiza cele enumerate.

 

[mai departe]

A ÎNCEPUT REPARAREA STRĂZILOR DIN MUNICIPIU


Condiţiile meteorologice favorabile au permis începerea lucrărilor de reparaţii a străzilor din municipiul Miercurea-Ciuc. Plombarea deja este demarată, şi se pregătesc lucrările de reparaţii majore. Lista poate fi modificată în funcţia bugetului de venituri şi cheltuieli.

[mai departe]

A FOST ÎNREGISTRATĂ ASOCIAŢIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ ZONA METROPOLITANĂ CIUC


Întreaga zonă a Ciucului şi oraşul Miercurea Ciuc au ajuns într-un moment foarte important pentru dezvoltarea durabilă a regiunii: luni, 1 martie, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Ciuc a fost înregistrată oficial. Astfel, odată cu asocierea a 22 unităţi administrativ teritoriale, alături de Consiliul Judeţean Harghita, a fost înfiinţată cea de-a doua zonă metropolitană din Transilvania, după cea înfiinţată la Târgu Mureş. Importanţa acestui eveniment a fost subliniată printr-o conferinţă de presă.

[mai departe]

MUNICIPIUL INTENŢIONEAZĂ ACHIZIŢIONAREA DE IMOBILE


Cămin de bătrâni, creşă, şcoală, mai multe tipuri de blocuri, terenuri destinate tinerilor, centre de sănătate în cartiere – câteva dintre planurile de investiţii prioritare de mare amploare ale conducerii municipiului din anii următori, care nu pot să se finalizeze fără ca instituţia să aibă în posesia sa teren sau clădire. Astfel bugetul din anul acesta, care va fi finalizat cel mai probabil în aprilie, va reflecta deja intenţia de a cumpăra terenuri şi clădiri.

 

 

[mai departe]

CONTINUĂ DISTRIBUIREA PACHETELOR DE PRODUSE DE IGIENĂ


Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc înştiinţează beneficiarii de ajutor social, beneficiarii alocaţiilor de susţinere a familiei, respectiv persoanele cu grad de handicap I. – II că distribuirea sprijinului asigurat de către Uniunea Europeană constând din produse de igienă continuă. Pachetele pot fi ridicate de la magazia societăţii comerciale Multiidea SRL, situată în Miercurea Ciuc, str. Harghita nr. 60/bis, în zilele de luni, marţi şi miercuri între orele 11.00–14.00. Pachetul conţine periuţe de dinţi, pastă de dinţi, săpun lichid, şampon pentru copii, şampon pentru adulţi, detergenţi de rufe.

[mai departe]

S-A ÎNFIINŢAT CONSILIUL CONSULTATIV PE PROBLEME DE TINERET AL MUNICIPIULUI MIERCUREA-CIUC


Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a aprobat astăzi, 26 februarie 2021 constituirea Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al municipiului Miercurea-Ciuc. Plenul consiliului se întruneşte o dată pe lună şi se consultă în temele referitoare la tineretul municipiului.

 

[mai departe]

HARGHITA-BĂI, PE DRUMUL REPUTAŢIEI EUROPENE DE TRIATLON


Harghita-Băi va găzdui campionatul naţional de triatlon şi duatlon de iarnă în ziua de 26 februarie 2021, iar conducerea municipiului Miercurea-Ciuc şi iniţiatorii evenimentului au intenţia de a dezvolta locaţia la nivelul de Campionat European. Primarul Korodi Attila, şi din partea organizatorilor Koncz Alexandru şi Miklós Edit au prezentat astăzi evenimentul în cadrul unei conferinţe de presă. Termenul de înscriere este 23 februarie, marţi, ora 24,00.

 

[mai departe]

PROGRAM DE LUCRU CU PUBLICUL AL DIRECŢIEI DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ


Pentru un serviciu mai eficient, începând de săptămâna viitoare Direcţia de asistenţă socială a Primăriei Municipiului Miercurea-Ciuc va primi clienţii în clădirea Primăriei, cu programare prealabilă.

 

 

[mai departe]

ÎNCEPE DISTRIBUIREA PACHETELOR DE PRODUSE DE IGIENĂ


Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc înştiinţează beneficiarii de ajutor social, respectiv beneficiarii alocaţiilor de susţinere a familiei, că începând de miercuri, 17 februarie 2021 va începe distribuirea sprijinului asigurat de către Uniunea Europeană constând din produse de igienă.

[mai departe]

CONTINUAREA EDUCAŢIEI ŞCOLARE CU SCENARIUL 1 ÎN MIERCUREA-CIUC


În ultimele 14 zile incidenţa cumulată a cazurilor a scăzut la pragul de 1 la mia. Astfel începând de luni, 15 februarie educaţia şcolară în Miercurea-Ciuc va continua cu Scenariul 1: participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Baza aplicării Scenariului 1 este Hotărârea nr 6/2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, şi se referă numai la perioada de 15–21 februarie.

VACCINARE ŞI ÎN CENTRUL DIN STRADA SALCÂM


Începând de astăzi locuitorii au posibilitatea de a se programa pentru vaccinare anti-COVID-19 şi în fostul sediu GOSCOM SA (strada Salcâm nr. 1). Vaccinarea începe de luni, 15 februarie.

[mai departe]

EVALUAREA CLĂDIRILOR NEREZIDENŢIALE ŞI CU DESTINAŢIE MIXTĂ – PERSOANE FIZICE


Contribuabilii care figurează în evidenţele noastre fiscale cu clădiri nerezidenţiale şi care au fost achiziţionate, construite sau actualizate printr-un raport de evaluare până la data de 31.12.2015 (5 ani anteriori anului anului de referinţă 2021), pentru o impozitare cu 1,2% la valoarea impozabilă a clădirii, au obligaţia de a depune o declaraţie de impunere însoţită de un raport de evaluare al clădirii, până la 31.03.2021.

[mai departe]

REDESCHIDEREA ŞCOLILOR DIN MIERCUREA-CIUC, DUPĂ SCENARIUL 2 (GALBEN)


Conform clasificării stabilită în ordinul comun a Ministerului Educaţiei şi a Sănătăţii, semestrul II. va începe cu scenariul 2 (galben) în Miercurea-Ciuc. Cu o singură excepţie toate instituţiile de învăţământ au posibilitatea de a începe educaţia prin prezenţă fizică: Liceul Tehnologic „Venczel József” va rămâne cu educaţia online.

[mai departe]

MUNICIPIUL PREGĂTEŞTE REABILITAREA A 21 DE BLOCURI DE LOCUIT


În urmă cu doi ani s-a început reabilitarea termică a 21 de blocuri de locuit din Miercurea-Ciuc, iar Primăria pregăteşte semnarea contractului de finanţare privind reabilitarea a încă 21 de blocuri. Investiţiile au o valoare de peste 40 de milioane de lei. Cu ocazia şedinţei de astăzi, 29 ianuarie 2021 Consiliul Local a aprobat hotărâri pentru asigurarea continuării a proiectului.

[mai departe]

AU ÎNCEPUT VACCINĂRILE ÎN MIERCUREA-CIUC


Odată cu deschiderea primului centru de vaccinare din Miercurea-Ciuc, au început vaccinările anti-coronavirus în municipiu. În câteva zile se vor deschide şi centrele amenajate de către Primărie.

[mai departe]

SĂPTĂMÂNA VIITOARE ÎNCEP VACCINĂRILE ÎN MIERCUREA-CIUC


Dintre cele trei centre de vaccinare din Miercurea-Ciuc, două se vor deschide săptămâna viitoare, iar cel de-al treilea în data de 25 ianuarie. Odată cu deschiderea centrelor, începe vaccinarea populaţiei împotriva COVID-19.

[mai departe]

ÎMPREUNĂ PENTRU CIRCULAŢIA SIGURĂ DE IARNĂ!


În fine, a venit şi zăpada. Primăria şi firma de salubrizare îşi face datoria, dar şi cetăţenii trebuie să facă tot posibilul pentru asigurarea condiţiilor de circulaţie potrivite. Numai împreună putem să evităm problemele de trafic şi rănirile personale, care pot fi cauzate de acumulările de zăpadă, gheaţă.

[mai departe]

DIN WEEKEND SE LANSEAZĂ CURSELE SKI BUS LA HARGHITA-BĂI


Municipiul Miercurea-Ciuc, pentru deservirea locuitorilor municipiului dornici de practicarea sporturilor de iarnă, respectiv pentru decongestionarea traficului în staţiunea Harghita-Băi, va lansa Cursa către zăpadă la Harghita-Băi, care va funcţiona în zilele de sâmbătă şi duminică.

[mai departe]

SPRIJINIREA SINISTRAŢILOR DIN ŞUMULEU-CIUC

Cele mai utile informaţii într-un singur loc


În urma incendiului de joi din Şumuleu-Ciuc peste 250 de persoane şi-au pierdut adăposturile – şi practic: toate bunurile. Pentru sprijinul lor s-a realizat o solidarizare exemplară, de care va fi nevoie şi în perioada ce urmează.

[mai departe]

SPRIJIN PREZIDENŢIAL PENTRU MIERCUREA-CIUC


Preşedintele Klaus Iohannis l-a contactat prin telefon pe primarul municipiului Korodi Attila, şi i-a exprimat mulţumirile pentru gestionarea operativă a situaţiei, precum şi pentru solidaritatea exemplară dovedită locuitorilor municipiului şi a comunelor arondate. L-a asigurat pe primar, că va face tot posibilul, ca instituţiile guvernamentale să sprijine comunitatea sinistraţilor.

[mai departe]

ÎN ATENŢIA PERSOANELOR JURIDICE


Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR) atrage atenţia interesaţilor printr-un comunicat, că data de intrare în vigoare a prevederii legale privind creşterea de la 3 ani la 5 ani a perioadei după care persoanele juridice trebuie să realizeze evaluarea clădirilor pentru a evita cota de impozitare majorată, este 1 iulie 2021. Astfel, noile prevederi vor fi aplicabile începând cu anul fiscal 2022. Pentru  anul  2021,  pentru  a  evita  creşterea  cotei  de  impozitare, firmele  care  au  realizat  ultima  evaluare în  anul  2018 trebuie  să îşi  refacă evaluarea clădirilor.

 

PLATA IMPOZITELOR/TAXELOR – INFORMAŢII UTILE


Municipiul Miercurea-Ciuc aduce la cunoştinţa contribuabililor că:

  • joi, 31 decembrie 2020 Primăria nu va avea program de lucru cu publicul, nici casieria nu va deschide.
  • încasarea obligaţiilor de plată reprezentând impozite şi taxe locale datorate pe anul fiscal 2021 se va efectua începând cu data de 11 ianuarie 2021. Începând cu data de 6 ianuarie 2021 se pot achita doar obligaţiile de plată restante, amenzile, taxele judiciare de timbru şi alte taxe de locale;
  • există posibilitatea de a efectua plăţile on-line şi de a consulta situaţia fiscală prin Sistemul naţional electronic de plată on-line cu cardul bancar (www.ghiseul.ro), ori prin virament bancar la conturile bancare precizate pe pagina oficială a Primăriei www.szereda.ro, accesând link-ul Tipuri de impozite locale şi conturi bancare din partea dreaptă a paginii web.

 

Vă mulţumim pentru înţelegere!

[mai departe]

MODIFICĂRI LA TAXE, REÎNCADRAREA STRĂZILOR MUNICIPIULUI


S-au redus cotele la unele categorii fiscale în vederea plăţii impozitelor şi taxelor locale, şi pe baza a zece criterii Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a recategorizat străzile intravilane.

[mai departe]

PROGRAM CU PUBLICUL ÎN TIMPUL SĂRBĂTORILOR


Atragem atenţia cetăţenilor, că în data de 24 şi 25 decembrie, respectiv 31 decembrie şi 1 ianuarie Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc nu va avea program cu publicul.

[mai departe]

S-A ACCELERAT ELIBERAREA CĂRŢILOR DE IDENTITATE


Cetăţenii municipiului Miercurea-Ciuc şi ai localităţilor arondate pot alege dintre trei tipuri de programări privind solicitarea actelor de identitate la Serviciul public comunitar privind evidenţa populaţiei, iar eliberarea documentelor se face în termen de 5 zile lucrătoare. Scopul noului regulament privind programarea cetăţenilor este simplificarea şi accelerarea eliberării actului de identitate.

[mai departe]

CONCURS DE FOTOGRAFIE – #CSIKSZEREDA2020


Anul 2020 este un an extraordinar, în toate sensurile. Începând de luna martie viaţa noastră s-a schimbat radical. Acum la sfârşitul anului aşteptăm cu mare nerăbdare anul viitor, şi sperăm, că 2021 nu va fi atât de extraordinar. Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc  vine cu o idee: dorim să documentăm acest an istoric cu fotografii, ca să vedem, cum au trăit locuitorii municipiul nostru anul 2020. Cu acest scop anunţăm un concurs de fotografie.

[mai departe]

S-A DESCHIS TÂRGUL BRAZILOR DE CRĂCIUN ÎN MIERCUREA-CIUC


În spaţiul verde situat între clădirea Teatrului „Csíki Játékszín” şi restaurantul Tosca începând cu azi, 16 decembrie s-a deschis târgul brazilor de Crăciun în Miercurea-Ciuc. În zilele lucrătoare târgul este deschis între orele 7,00–19,00, iar sâmbătă între orele 7,00–15,00. Târgul se va desfăşura până la 24 decembrie 2020.

FACILITĂŢI PE IMPOZIT/TAXĂ CLĂDIRE: SE APROPIE TERMENUL PRELUNGIT


Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc atrage atenţia celor interesaţi, că se apropie termenul de 21 decembrie 2020 – data limită de solicitare a reducerii impozitelor/taxelor pe clădiri pentru cei afectaţi de pandemie în perioada stării de urgenţă/alertă. Formularele necesare pot fi descărcate de pe pagina de web a Primăriei Miercurea-Ciuc.

[mai departe]

DELIMITAREA SECŢIILOR DE VOTARE


Delimitarea secţiilor de votare în Miercurea Ciuc: 

http://szereda.ro/uploaded/tiny/files/anexadispozitieprimar_202011190715.pdf

DIVERSE PROGRAME DE MOŞ NICOLAE ÎN MIERCUREA CIUC


Căsuţe din lemn, concert pentru copii, târg de cadouri şi „trenul lui Moş Nicolae” – nişte elemente atractive din programul sfârşitului de săptămână din Miercurea Ciuc. Duminică seara va fi aprinsă a doua lumânare de advent. Să sărbătorim împreună!

[mai departe]

LOCUITORII MUNICIPIULUI VOR VOTA ÎN SIGURANŢĂ


Conform măsurilor de protecţie şi prevenire, în Miercurea Ciuc chiar în timpul pandemiei vor fi asigurate condiţiile sigure cu ocazia alegerilor parlamentare în data de 6 decembrie 2020. Lângă organizarea prevăzătoare, va fi disponibilă o permanenţă pentru alegeri, cetăţenii vor avea posibilitatea de a schimba actele de identitate – dacă este necesar.

[mai departe]

ÎNCEPÂND DE MIERCURI SE EXTINDE PROGRAMUL CU PUBLICUL


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc aduce la cunoştinţa locuitorilor că zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt zile libere oficiale nelucrătoare, astfel Primăria nu va avea program de lucru cu publicul.


Totodată, începând de 2 decembrie cu reluarea programului, depunerea dosarelor pentru solicitare/schimbare carte de identitate se poate efectua şi personal. Programarea online Vă oferă o deservire mai calculabilă, iar celor care nu au posibilitatea de a se programa online, pot depune dosarele personal conform numărului de ordine solicitată pe loc.

Programul cu publicul al Compartimentului evidenţă persoane:

  • luni, marţi şi joi: 08,00–13,00 şi 14,00–17,00
  • miercuri şi vineri: 08,00–13,00

PRIMĂRIA PUNE ACCENT PE SIGURANŢĂ


Asigurarea apei potabile în timpul iernii, sprijinirea serviciului de ambulanţă şi reluarea programului cu publicul au fost temele conferinţei de presă de ieri, 23 noiembrie 2020 susţinut de primarul Korodi Attila.

[mai departe]

RELAŢII CU PUBLICUL LA PRIMĂRIE: DESERVIRE ÎNTREAGĂ ÎNCEPÂND DE LUNI


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc îşi reia programul cu publicul, deocamdată cu orar restrâns. Relaţionarea personală va fi condiţionată de programare prealabilă în cele mai multe situaţii. Tototadă, Primăria încurajează pe locuitorii urbei pentru folosirea platformelor online.

[mai departe]

RELAŢII CU PUBLICUL – SERVICIUL IMPOZITE, TAXE ŞI ALTE VENITURI


Având în vedere faptul că, în contextul generat de dinamica evoluţiei situaţiei epidemiologice naţionale, dar şi internaţionale, determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, interesul public general reclamă adoptarea unor noi măsuri care să permită autorităţilor publice să intervină eficient şi cu mijloace adecvate pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID–19 şi luând în considerare că deservirea publicului prin mijloace online s-a dovedit a fi funcţională şi majoritatea contribuabililor s-au familiarizat cu această procedură, şi în continuare solicitările prin email sunt foarte multe şi diverse, Serviciul Impozite, Taxe şi alte Venituri recomandă în continuare utilizarea mijloacelor online de către contribuabilii din municipiu în relaţia cu organul fiscal local.

[mai departe]

PROGRAM RELANSAT DE RELAŢII CU PUBLICUL


Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul aparatului de specialitate al primarului relansează programul de relaţii cu publicul în zilele de marţi şi joi la sediul firmei S. C. Harvíz S. A. din str. Salcâmului nr. 1 (cunoscută ca şi circumscripţia de votare nr. 11).

[mai departe]

ILUMINATUL FESTIV: ÎMBOGĂŢIT CU ELEMENTE NOI


A început instalarea sistemului de iluminat festiv în spaţiile publice din Miercurea Ciuc. Iluminatul se va extinde în câteva noi locaţii, coroana de Advent se mută în Parcul Central, şi se vor monta doi brazi de Crăciun.

[mai departe]

SE EXTINDE SERVICIUL DE TRANSPORT PUBLIC LOCAL


În Cioboteni s-a extins deja serviciul de transport public local, începând de luni se va extinde şi în Ciba, iar în Harghita-Băi va circula mai des. În zona Szécseny se va extinde ruta – a declarat presei astăzi, 12 noiembrie primarul Korodi Attila.

[mai departe]

PRIMĂRIA VA SPRIJINI ŞCOLILE CU FINANŢĂRI PRIN PROIECTE


În locul insituţiilor de învăţământ Primăria va depune cererile de finanţare la fondurile europene privind echiparea şcolilor cu dipozitive digitale pentru îmbunătăţirea calităţii educaţiei online. Conform cerinţelor, 7505 elevi şi 718 pedagogi din 13 unităţi de învăţământ au nevoie de dispozitive.

[mai departe]

DECLARAŢII TIPĂRITE DISPONIBILE GRATUIT


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc a început distribuirea formularului bilingv a Declaraţiei pe proprie răspundere pentru deplasarea pe timpul nopţii. Totodată, pe pagina web a Primăriei se afişează zilnic numărul de cazuri noi COVID-19 înregistrate în Miercurea Ciuc.

[mai departe]

59,1 TONE DE STICLE DIN MIERCUREA CIUC VOR FI STICLE DIN NOU


Operatorul regional de salubrizare S.C. Eco-Csík S.R.L. a organizat o campanie de colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje din sticlă, şi în Miercurea Ciuc a fost predat o cantitate de 59,1 tone. Cantitatea respectivă nu va mai ajunge în albii, păduri, ci vor fi reciclate.

[mai departe]

SĂ NE PREGĂTIM ÎMPREUNĂ PENTRU IARNĂ


În Harghita-Băi a nins deja, şi înainte de sosirea iernii în municipiu, trebuie să ne pregătim împreună pentru deszăpezire: fiecare în parte, atât firma de deszăpezire, cât şi primăria, precum şi locuitorii municipiului, avem obligaţii. Să fim parteneri!

În Harghita-Băi a nins deja, şi înainte de sosirea iernii în municipiu, trebuie să ne pregătim împreună pentru deszăpezire: fiecare în parte, atât firma de deszăpezire, cât şi primăria, precum şi locuitorii municipiului, avem obligaţii. Să fim parteneri!

[mai departe]

DIRECŢIA DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ: RELANSAREA SERVICIULUI DE RELAŢII CU PUBLICUL


Cu începere din data de 12 noiembrie programul de relaţii cu publicul al Direcţiei de asistenţă publică la punctul de lucru din strada Salcâm va fi sistată. Publicul va fi informat din timp despre modalităţile referitoare la program şi locaţie.

[mai departe]

SE DESCHID BARIERELE RELAŢIEI CU PUBLICUL A PRIMĂRIEI


Primarul Korodi Attila a deschis bariera parcării din faţa Primăriei, cu aceasta simbolic a deschis şi intrarea publicului în clădirea Primăriei. Din cauza situaţiei cauzată de pandemie în continuare are prioritate activitatea cu publicul on-line, dar este cert: începând de săptămâna viitoare – dacă este necesar – locuitorii, contribuabilii pot contacta personal directorii şi şefii de serviciu a Primăriei.

[mai departe]

BANI PENTRU STICLE – COLECTARE SELECTIVĂ ÎN MIERCUREA CIUC


Firma de salubrizare Eco-Csík SRL organizează colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje din sticlă în data de 7 noiembrie, sâmbătă în municipiul Miercurea Ciuc. Oricine poate preda sticle şi va primi 30 de bani după fiecare kilogram predat, pe loc.

[mai departe]

A FOST PREZENTATĂ NOUA CONDUCERE A MUNICIPIULUI MIERCUREA CIUC


Primarul Korodi Attila în prezenţa secretarului general, a viceprimarilor aleşi ieri şi al administratorului public a prezentat domeniile de competenţă astăzi, 3 noiembrie 2020 în cadrul unei conferinţe de presă. O reorganizare mai amplă va avea loc după câteva săptămâni.

[mai departe]

AU FOST ALEŞI VICEPRIMARII MUNICIPIULUI


Consiliul Local al Municipiului Miercurea Ciuc, în şedinţa extraordinară de astăzi, 2 noiembrie 2020, a ales viceprimarii nominalizaţi de către UDMR: Bors Béla şi Sógor Enikő. Începând de mâine îşi va începe activitatea şi administratorul public.

[mai departe]

HOTĂRÂRE REFERITOARE LA SPORT ŞI LUMINAŢIE (ZIUA MORŢILOR) ÎN TIMPUL PANDEMIEI


Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc a adus hotărâre referitoare la înlăturarea măştilor de protecţie în cazul desfăşurării activităţilor sportive. Totodată, a hotărât şi extinderea programului cimitirelor cu ocazia Sărbătorii Tuturor Sfinţilor.

[mai departe]

L-AU ÎNVESTIT ÎN FUNCŢIE PE NOUL PRIMAR AL MUNICIPIULUI MIERCUREA CIUC


Conform restricţiilor legate de pandemie, în sala festivă a Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc a fost învestit în funcţie noul primar ales al municipiului, Korodi Attila şi s-a constituit noul consiliu local. Filosofia conducerii municipiului va fi caracterizată prin munca în echipă – a zis Korodi Attila.

[mai departe]

NOI RECEPŢIONĂRI TEHNICE


S-au efectuat astăzi, 20 octombrie 2020 recepţionarea lucrărilor de reabilitare a două străzi şi a unui internat: strada Pantei a fost reabilitată exclusiv din fonduri locale, partea superioară a străzii Jigodin a fost modernizată din cofinanţare guvernamentală, iar internatul Colegiului Naţional „Octavian Goga” a fost reabilitat din sprijin european şi guvernamental, partea cea mai mare a cheltuielilor fiind suportată de Consiliul Local.

[mai departe]

PURTAREA MĂŞTII DEVINE OBLIGATORIE ÎN MIERCUREA CIUC


Din cauza numărului mare de persoane infectate cu noul coronavirus, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc a hotărât introducerea de noi restricţii: începând cu data de 20 octombrie 2020 va fi obligatorie purtarea măştilor de protecţie pe teritoriul municipiului şi în spaţiile deschise, va fi interzisă organizarea evenimentelor culturale, totodată va fi interzisă şi organizarea adunărilor publice, şi începând de miercuri vor intra în vigoare şi limitări privind numărul de cumpărători care pot fi prezenţi în acelaşi timp în magazine.

[mai departe]

S-A RECEPŢIONAT NOUL TRONSON NOU A DRUMULUI DE OCOLIRE


Seria recepţiilor tehnice a continuat astăzi, 19 octombrie 2020 cu recepţionarea lucrărilor la drumul de ocolire sud-nord, tronsonul paralel cu calea ferată, respectiv cu recepţionarea asfaltării străzii Kájoni János din Cioboteni. Primarul municipiului a declarat, că drumul de ocolire este cea mai importantă investiţie din Miercurea Ciuc a ultimelor 30 de ani.

[mai departe]

REPARAŢII DE DRUM ŞI AMENAJĂRI LOCURI DE PARCARE


S-au efectuat reparaţii pe drumul în zona Szécseny, şi se amenajează locuri de parcare pe strada Bradului, în locul garajelor demolate.

[mai departe]

A ÎNCEPUT RECEPŢIONAREA LUCRĂRILOR DE REABILITARE LA ŞCOALA GIMNAZIALĂ „NAGY IMRE”


Cu ocazia vizitei de astăzi, 15 octombrie 2020 a început procesul de recepţionare a lucrărilor de reabilitare a clădirii Şcolii Gimnaziale „Nagy Imre”. Modernizarea şcolii gimnaziale - unde sunt înscrişi aproape 900 de elevi - a costat 8,63 milioane de lei.

[mai departe]

A ÎNCEPUT RECEPŢIA REABILITĂRII BLOCURILOR DE LOCUIT


Lucrările de reabilitare termică au fost recepţionate ieri, 14 octombrie 2020 în cazul a trei blocuri de locuit în cartierul Spicului. Valoarea totală a investiţiei este 3,31 milioane lei.

[mai departe]

SĂ NE PREGĂTIM PENTRU NOI RESTRICŢII


După estimarea primarului Ráduly Róbert Kálmán pest câteva zile procentajul de cazuri noi va depăşi numărul 3 din 1000 locuitori, astfel vor fi implementate o serie de restricţii în Miercurea Ciuc, dintre care este posibil şi închiderea şcolilor şi ale grădiniţelor şi reluarea educaţiei on-line.

[mai departe]

AJUTOR DE ÎNCĂLZIRE PENTRU SEZONUL RECE


Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc primeşte cererile pentru ajutorul de încălzire pentru perioada noiembrie 2020 – martie 2021.

[mai departe]

MĂSURI PREVENTIVE: 46 BARURI SUNT INTERESATE


În urma hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Harghita 46 localuri din Miercurea-Ciuc nu au voie să primească consumatorii în incintele închise. Restricţiile nu se referă la terasele.

[mai departe]

SENS UNIC DIN NOU PE STRADA UZINA ELECTRICĂ


Conform solicitării locatarilor din zonă şi având în vedere asigurarea unui flux mai curent pe strada Braşovului, circulaţia se va desfăşura din nou pe un singur sens pe strada Uzinei Electrice, dinspre strada Braşovului spre pasajul feroviar. Indicatoarele rutiere noi vor fi amplasate luni, pe data de 12 octombrie 2020.

MODERNIZAREA SISTEMULUI DE ILUMINAT PUBLIC


Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc a comandat instalarea a 89 corpuri de iluminat. În urma investiţiei se va înnoi sistemul de iluminat public în mai multe străzi şi cartiere.

[mai departe]

MONUMENTUL „OLIMPICUM” ÎN ADMINISTRAREA MUNICIPALITĂŢII


Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a acceptat donaţia domnului Borbáth István Ágoston, adică darea în administrarea locală a monumentului „Olimpicum”.

[mai departe]

RÁDULY A MULŢUMIT MUNCA CONSILIERILOR


Actualul Consiliu Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a ţinut ultima şedinţă ordinară astăzi, 29 septembrie 2020. Au stabilit impozitele şi taxele pe anul 2021, au decis despre investiţii, şi la urmă primarul Ráduly Róbert Kálmán şi unii dintre consilieri şi-au luat rămas bun.

[mai departe]

AU PREZENTAT PLANUL REABILITĂRII CARTIERULUI NAGY ISTVÁN


Trafic auto pe un singur sens, barieră pentru blocarea intrării conducătorilor auto nerezidenţi, zone verzi şi parcări amenajate, terenuri de joacă şi de sport – toate acestea sunt implicate în studiul de fezabilitate privind reabilitarea aleii pictor Nagy István. Cea mai frecventă întrebare a participanţilor la dezbaterea publică organizată în Casa de Cultură a Sindicatelor în data de 24 septembrie a fost legat de parcarea autovehiculelor.

[mai departe]

PLATA TAXELOR ŞI IMPOZITELOR PE SEMESTRUL II.


Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc aduce la cunoştinţa locuitorilor că ziua de 30 septembrie este data limită pentru plata taxelor şi impozitelor pentru anul 2020, semestrul II. Până la data amintită contribuabilii mai pot achita obligaţiile de plată fără majorări de întârziere (1% lunar).

[mai departe]

APARATE DE OZONIFICARE NOI PENTRU ŞCOLI ŞI GRĂDINIŢE


Instituţiile de învăţământ din Miercurea-Ciuc vor prelua 55 de aparate de ozonificare procurate de către Primărie. Pe de altă parte, şirul evenimentelor culturale continuă cu Târgul de Carte – Csíkszeredai Könyvvásár.

[mai departe]

NOUL LIDL: ORĂŞENII SE TEM DE CREŞTEREA TRAFICULUI


În pofida animozităţii de pe reţelele de socializare, numai şapte cetăţeni au participat la dezbaterea publică organizată în 17 septembrie 2020 privind planul urbanistic zonal (PUZ) pentru construirea supermarketului Lidl pe bulevardul Frăţiei.

[mai departe]

MUNICIPALITATEA VA CONSTRUI GARAJ PENTRU MAŞINA DE POMPIERI


Consiliul Local nu va asigura teren şi bani în vederea construirii garajului pentru maşina de pompieri în Harghita Băi, ci va construi garajul – a ieşit la iveală cu ocazia şedinţei extraordinare din data de 18 septembrie 2020. Au hotărât şi despre finanţări ale dezvoltării infrastructurale ale municipiului şi ale instituţiilor de învăţământ.

[mai departe]

CONTINUAREA ÎMPĂRŢIRII MĂŞTILOR


Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc aduce din nou în atenţia celor interesaţi că beneficiarii de ajutor social, alocaţie de susţinere a familiei, persoanele cu handicap (care realizează venituri exclusiv din prestaţii sociale) şi persoanele cu pensii sociale minime, pot ridica personal măştile de unică folosinţă în zilele de luni, marţi şi miercuri între orele 10.00–15.00, de la magazia societăţii comerciale Multiidea S.R.L., situată în Miercurea Ciuc, str. Harghita nr. 60/bis. Acţiunea de distribuire se va desfăşura în limita stocului disponibil. Pachetele conţinând 50 buc. măşti, pot fi ridicate personal numai de către titulari, la preluare titularul trebuind să prezinte actul de identitate valabil.

[mai departe]

SE TERMINĂ: SPICULUI. ÎNCEPE: GOGA. SE PREGĂTEŞTE: NAGY ISTVÁN


Se apropie finalizarea reabilitării Cartierului Spicului, în timp ce a început şi reabilitarea aleei Octavian Goga. Totodată, locatarii aleei Pictor Nagy István vor avea şansa de a cunoaşte planurile referitoare la reabilitarea cartierului lor.

[mai departe]

RAPORT PRIVIND REABILITAREA STRĂZILOR


În afară de micile intervenţii de reparare a străzilor în acest an până în momentul de faţă s-au efectuat reabilitări majore în şase locaţii în Miercurea-Ciuc. Putem folosi un nou tronson asfaltat al drumului de ocolire, se asfaltează pe drumurile la marginea municipiului şi se pavează străzi şi trotuare în centrul urbei.

[mai departe]

PAŞI IMPORTANTE ÎN ŞEDINŢA EXTRAORDINARĂ


La şedinţa extraordinară de astăzi, 11 septembrie 2020 s-au luat decizii importante în favoarea unui început de an şcolar în siguranţă, în vederea reabilitării halei pieţei şi pentru realizarea unei noi tribune a stadionului municipal.

[mai departe]

A ÎNCEPUT ÎMPĂRŢIREA MĂŞTILOR


Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc înştiinţează pe cei interesaţi că asistentele medicale comunitare au început deja împărţirea măştilor de unică folosinţă acordate în mod gratuit de către guvern.

[mai departe]

MIERCUREA CIUC SE STRĂDUIEŞTE LA UN ÎNCEPUT DE AN ŞCOLAR „VERDE”


Nu există motivare oficială în legătură cu clasificarea municipiului Miercurea Ciuc pe lista localităţilor cu început de an şcolar cu scenariul galben, astfel Primăria şi conducerea instituţiilor de învăţământ fac tot posibilul pentru a se impune scenariul verde. Comitetul local pentru situaţii de urgenţă este de acord cu acest efort.

[mai departe]

FESTIVALUL DE FILM „FILMSZEREDA–FILMTETTFESZT”


Iubitorii de filme vor avea şansa să participle la un dublu festival de film: între 15–20 septembrie 2020 va avea loc Filmszereda – Festivalul Cinematografic al Ţinutului Secuiesc, respectiv Filmtettfeszt – Zilele Filmului Maghiar. În şase zile se vor proiecta 15 filme în Cinematograful „Csíki Mozi֨” şi în curtea Cetăţii Mikó.

[mai departe]

RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE ÎN VECINĂTATEA PAROHIEI „SZENT KERESZT”


Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea-Ciuc a hotărât despre închiderea circulaţiei pe porţiunea de drum aflat între Parohia Romano-Catolică „Szent Kereszt” şi cele două biserici în fiecare sfârşit de săptămână: sâmbătă, ora 18:00–duminică, ora 20:00. Restricţiile de circulaţie vor fi în vigoare pe durata măsurilor de prevenire a combaterii a virusului COVID-19.

[mai departe]

SE VA ORGANIZA FESTIVALUL DE FILM PRECUM ŞI TÂRGUL DE CARTE


Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc va organiza festivalul de film „Filmszereda”, respectiv Filmtettfeszt – Ziua Filmului Maghiar în perioada 15–20 septembrie, iar Târgul de Carte „Csíkszeredai Könyvvásár”va avea loc între 24–27 septembrie. Legat de modalitatea desfăşurării evenimentelor culturale mai există incertitudini, totuşi iubitorii de cultură pot conta pe cele două evenimente – a declarat primarul Ráduly Róbert Kálmán.

[mai departe]

SPRIJIN EDUCAŢIONAL: ÎNCEPE PRIMIREA SOLICITĂRILOR


Cei interesaţi în solicitarea tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional pot depune dosarele începând din 1 septembrie până la 11 septembrie 2020. Copii din grădiniţe şi din şcolile primare şi gimnaziale pot beneficia de 500 lei.

[mai departe]

SE ÎNCHIDE CIRCULAŢIA PE UN TRONSON AL DRUMULUI DE OCOLIRE


În data de 1 septembrie, marţi firma de execuţie va începe asfaltarea definitivă a tronsonului cel nou al drumului de ocolire. Pe perioada aşternării stratului de uzură circulaţia va fi închisă pe sectorul paralel cu calea ferată, alternativa pentru trafic va fi din nou pasajul feroviar.

[mai departe]

S-A MODIFICAT BUGETUL DE VENITURI ŞI CHELTUIELI


Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a făcut un pas important pentru un început de an şcolar în condiţii sigure: cu ocazia şedinţei de astăzi, 28 august 2020 a dat undă verde pentru achiziţia aparatelor de ozonificare, dozatoare de dezinfectanţi, bănci şi alte mobiliere şcolare.

[mai departe]

REDUCEREA IMPOZITELOR ŞI TAXELOR PE CLĂDIRI: SE APROPIE TERMENUL


Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc atrage atenţia celor interesaţi, că se apropie termenul de 15 septembrie – data limită de solicitare a reducerii impozitelor pe clădiri pentru cei afectaţi de pandemie, respectiv introducerea stării de urgenţă. Formularele necesare pot fi descărcate de pe pagina de web a Primăriei Miercurea-Ciuc.

[mai departe]

SE REVOPSESC STRĂZILE


Peste 30 de străzi din Miercurea-Ciuc vor fi revopsite în aceste zile. Dacă vremea va fi favorabilă, munca va fi finalizată până la sfârşitul lunii august.

[mai departe]

COMITETUL LOCAL A SOLICITAT AVIZ PENTRU RECOLTARE DE URŞI


Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă are intenţia de a pune în practică recoltarea (împuşcarea) exemplarelor de urşi care vizitează municipiul în mod repetat. Cea mai detaliată temă a şedinţei de astăzi, 24 august 2020 a fost începerea anului şcolar.

[mai departe]

SE VA REPETA DEZINSECŢIA ÎN MIERCUREA-CIUC


Pentru creşterea eficienţei, în data de 21 august 2020, vineri se va repeta dezinsecţia spaţiilor publice în municipiul Miercurea-Ciuc.

[mai departe]

MIERCUREA CIUC: ŞASE CANDIDAŢI PENTRU FUNCŢIA DE PRIMAR


În Miercurea Ciuc cetăţenii vor avea şansa să-şi alege primarul dintre şase candidaţi. Partidele care au depus dosarele pentru candidatură sunt: UDMR, Partidul Naţional-Liberal, Partidul Social Democrat, Alianţa USR–PLUS, Alianţa Maghiarilor din Transilvania şi Partidul Mişcarea Populară.

[mai departe]

RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE PE STRADA IANCU DE HUNEDOARA


Cu îndepărtarea stratului de asfalt vechi a început lucrarea de reasfaltare a sectorului inferior a străzii Iancu de Hunedoara. Pentru demararea lucrării, au intrat în vigoare restricţii de circulaţie.

[mai departe]

ÎN ACELAŞI TIMP CU ANUL ŞCOLAR ÎNCEPE ŞI ACTIVITATEA DIN CREŞĂ


Cât mai aproape de forma obişnuită va începe noul an şcolar. În paralel se deschide şi creşa – a hotărât Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc, reevaluând o hotătâre anterioară.

[mai departe]

ÎNCEPE CONSTRUCŢIA SĂLII DE SPORT A LICEULUI DE ARTE „NAGY ISTVÁN”


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc a semnat contractul de execuţie a sălii de sport al Liceului de Arte „Nagy István”. Construcţia va juca un rol deosebit în înfrumuseţarea centrului municipiului. Lucrările costă 8,87 de milioane de lei.

[mai departe]

PURTAREA MĂŞTILOR, OBLIGATORIU LA PIAŢA AGROALIMENTARĂ


Conform hotărârii de astăzi, 10 august 2020 al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc începând de marţi, 11august va fi obligatorie purtarea măştilor de protecţie la piaţa agroalimentară de lângă Arena „Erőss Zsolt”.

[mai departe]

ÎNCEPE DEZINSECŢIA ÎN MIERCUREA CIUC


Mâine, în data de 8 august 2020 va începe dezinsecţia spaţiilor publice în municipiul Miercurea Ciuc. Firma specializată va demara dezinsecţia în 13 locaţii, în pentru început împotriva ţânţarilor.

[mai departe]

RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE


Pe parcursul sfârşitului de săptămână municipiul Miercurea Ciuc va găzdui două evenimente sportive importante: Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc, respectiv Maratonul Secuiesc Apemin Tuşnad. Pe perioada competiţiilor sportive vor avea loc restricţii de circulaţie în Miercurea Ciuc pe următoarele străzi:

[mai departe]

MEŞTEŞUGURILE TRADIŢIONALE ÎN ROLUL PRINCIPAL


Cu ocazia târgului de artizanat din Miercurea Ciuc în această sâmbătă (8 august), cei interesaţi vor avea posibilitatea şi de a vizualiza procesul de producţie: una dintre participanţii târgului va fi ţesătoarea Kányádi Vilma din Porumbenii Mari.

[mai departe]

ÎNTREŢINEREA STRĂZILOR CONTINUĂ PE STRADA IANCU DE HUNEDOARA


Pe parcursul săptămânii trecute a început repararea trotuarelor de pe strada Iancu de Hunedoara, în sectorul dintre sensurile giratorii de la centrul comercial Nest şi biserica Reformată. Trotuarul va fi acoperit cu asfalt, şi unde este necesar, vor fi schimbate şi bordurile. După finalizarea trotuarelor, lucrarea va continua cu asfaltarea carosabilului.

[mai departe]

PLANUL DE MOBILITATE URBANĂ: LA PRAGUL LICITAŢIEI PENTRU EXECUŢIE


Primarul Ráduly Róbert Kálmán a anunţat astăzi semnarea contractului de finanţare a celui mai valoros pachet de proiecte din Miercurea Ciuc: proiectul de mobilitate urbană are o valoare de 151,8 de milioane de lei şi va reorganiza circulaţia reşedinţei de judeţ. Interesul scade, totuşi, va fi organizată Turul de Ciclism al Ţinutului Secuiesc, iar programul cu public al Primăriei funcţionează cu o eficienţă ridicată – a declarat edilul cu ocazia conferinţei de presă, ţinută astăzi, 3 august 2020.

[mai departe]

REDUCERI DE TAXE ŞI IMPOZITE, EFICIENTIZARE DE ENERGIE ŞI MODIFICARE BVC


Persoanelor juridice şi fizice au acordat o reducere de 50% privind impozitul pe clădiri, şi scutire privind taxa pe clădiri, pentru perioada stării de urgenţă, adică 2 luni. Consilierii locali în şedinţa de astăzi au mai hotărât despre eficientizarea energiei, şi despre modificarea bugetului.

[mai departe]

O CLĂDIRE, TREI INSTITUŢII: O NOUĂ REABILITARE


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc a semnat astăzi, 31 iulie 2020 contractul de execuţie privind reabilitarea clădirii internatului Liceului Tehnologic „Székely Károly”. În clădirea respectivă funcţionează Grădiniţa „Csipike”, internatul pentru elevii liceului „Székely Károly” şi a Şcolii Profesionale Speciale „Szent Anna” – astfel beneficiarii investiţiei sunt trei instituţii.

[mai departe]

MARATONUL SECUIESC TUŞNAD

Regulament


Municipiul Miercurea Ciuc, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Harghita, Asociaţia Siculus Alpin Club şi CSM Miercurea Ciuc organizează pentru a 19-a  oară Maratonul Secuiesc Apemin Tuşnad.

[mai departe]

EXTINDEM TÂRGUL TRADIŢIONAL


Anul 2020 ne-a pus la încercări pe noi toţi. Tot mai mulţi producători şi meşteşugari ne-au contactat în legătură cu posibilităţile de participare la târgul tradiţional meşteşugăresc. Ceea ce până acum se contura în gândurile noastre, a devenit o convingere: convingerea că şi mai mulţi producători şi meşteşugari trebuie sprijiniţi în aceste vremuri pline de provocări şi încercări, prin asigurarea mai multor posibilităţi de participare la târgul tradiţional.

[mai departe]

SITUAŢIA CERERILOR DE ÎNSCRIERE LA CRESĂ 2020

pentru locurile rămase libere


Înscrierea copiilor pentru locurile rămase libere la Creşa din Miercurea Ciuc s-a desfăşurat în data de 20 iulie 2020. Pentru cele 4 locuri disponibile au fost depuse 10 cereri.

[mai departe]

REABILITAREA ŞCOLILOR: AU SEMNAT ÎNCĂ DOUĂ CONTRACTE


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc a semnat astăzi, 22 iulie 2020 contractul de execuţie a reabilitării Grădiniţei „Cimbora”, precum şi a construirii atelierului Liceului Tehnologic „Kós Károly”. Cele două investiţii au o valoare aproape de 10 milioane de lei.

[mai departe]

SĂ LUĂM ÎN SERIOS PROTECŢIA FAŢĂ DE COVID-19


Cifrele harghitene a persoanelor infectate sunt în scădere, dar la nivel naţional noile înregistrări bat record aproape zi de zi, deci trebuie să luăm în serios protecţia împotriva răspândirii virusului COVID-19 – a declarat viceprimarul Füleki Zoltán. În legătură cu investiţiile a mai menţionat: vor fi reabilitate încă două clădiri de instituţii de învăţământ.

[mai departe]

DEZBATERE PUZ LUNCA MARE


Datorită interesului neaşteptat de mare, dezbaterea publică privind Planul Urbanistic Zonal a zonei Lunca Mare a fost organizată în data de 16 iulie a.c. în curtea Cetăţii Mikó. La dezbatere, pe lângă conducerea Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc şi a biroului de resort, au fost prezenţi şi reprezentanţii firmei care a realizat proiectul Planului Urbanistic Zonal, SC Total Business Land SRL. de la Alba Iulia.

[mai departe]

PROGRAMUL CU PUBLICUL: REÎNTOARCERE LA VECHIUL ORAR


Serviciul public comunitar privind evidenţa populaţiei şi casieria Primăriei va primi cetăţenii după programul obişnuit de înaintea pandemiei, începând de la data de 20 iulie 2020, luni.

Programul cu publicul se va desfăşura în zilele de luni, marţi şi joi între orele 8:00–13:00 şi 14:00–17:00, iar în zilele de miercuri şi vineri între orele 8:00–13:00.

 

ÎNCEPE DISTRIBUIREA PACHETELOR ALIMENTARE


Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc înştiinţează beneficiarii de ajutor social, respectiv beneficiarii alocaţiilor de susţinere a familiei, că începând de la data de 20 iulie 2020 va începe distribuirea sprijinului asigurat de către Uniunea Europeană constând din pachete cu produse alimentare.

[mai departe]

DEZBATERE PUZ LUNCA MARE

LOCUL ŞI ORA MODIFICATĂ


Datorită interesului neaşteptat de mare, dezbaterea publică privind Planul Urbanistic Zonal a zonei Lunca Mare va fi organizată în curtea Cetăţii Mikó de la ora 17:30. Iniţial, consultarea a fost anunţată în sala de şedinţă a Primăriei începând de la ora 17.00, dar locaţia originală nu are capacitatea de a primi atâtea persoane. Organizatorii cer înţelegerea celor interesaţi.

DEZBATERE PUBLICĂ CONSTRUCTIVĂ PRIVIND AMENAJAREA ZONEI INDUSTRIALE


Dezbaterea publică pe tema Planului Urbanistic Zonal a zonei industriale de vest al municipiului a avut un interes major: locurile din sala de şedinţă a Primăriei Miercurea Ciuc au fost ocupate în totalitate cu ocazia dezbaterii publice organizate în data de 14 iulie 2020. În revitalizarea suprafeţei de 72 hectare sunt interesaţi pe lângă intreprinderile mici şi mijlocii şi  societăţi de nivel naţional, precum şi locatarii.

[mai departe]

MIERCUREA CIUC AR PĂSTRA CREDIBILITATEA


Trăim timpul incertitudinii şi de haos, dar municipiul Miercurea Ciuc ar dori să păstreze credibilitatea, aşadar – cu partenerii săi – planifică să organizeze Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc, precum şi Maratonul Tuşnad – a declarat primarul municipiului Ráduly Róbert Kálmán într-o conferinţă de presă ţinuţă pe data de 13 iulie 2020.

[mai departe]

SE VA CONSTRUI O NOUĂ SALĂ DE SPORT


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc a semnat contractul de execuţie a sălii de sport a Şcolii Gimnaziale „Petőfi Sándor”. Lucrarea costă 8,91 milioane de lei.

[mai departe]

PROBLEME CU ILUMINATUL PUBLIC ÎN CARTIERUL TUDOR


Din cauza defecţiunii a cablurilor nu funcţionează sistemul de iluminat public pe aleea Ciocârliei şi parţial pe strada Bradului. Specialiştii au identificat defecţiunea şi se lucrează pentru remedierea acesteia. Cel mai probabil problema va soluţionată până la sfârşitul săptămânii.

Cerem răbdarea şi înţelegerea cetăţenilor!

PROGRAM NOU DE RELAŢII CU PUBLICUL


Pe baza Dispoziţiei primarului municipiului (nr. 431/29 iunie 2020) Direcţia de Asistenţă Socială (D. A. S.) din cadrul aparatului de specialitate al primarului va asigura program de relaţii cu publicul în zilele de marţi şi joi la fostul sediu al firmei S. C. Goscom S. A. din str. Salcâm nr. 1.

[mai departe]

ÎNSCRIERI PENTRU LOCURILE RĂMASE LIBERE LA CREŞA DIN MIERCUREA-CIUC

pentru anul şcolar 2020-2021


Având în vedere că după prima sesiune de înscriere au rămas locuri libere, invităm acei părinţii care beneficiază de indemnizaţia pentru creşterea copilului până la data de 31 iulie 2021, ca în perioada 20-22 iulie 2020 să depună online dosarul de înscriere, împreună cu cererea tipizată şi toate actele necesare înscrierii copiilor, la Centrul Social Creşă din Miercurea-Ciuc.

[mai departe]

PRIMĂRIA PREGĂTEŞTE PACHET DE SPRIJIN ECONOMIC ŞI SPORTIV


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc elaborează proiecte de hotărâre privind sprijinirea personelor juridice şi fizice afectate de situaţia pandemică cu o reducere la impozitul şi taxa pe clădirile nerezidenţiale, respectiv privind sprijinirea hocheiului pe gheaţă, a fotbalului şi futsalului local. Hotărârea definitivă aparţine Consiliului Local.

[mai departe]

ÎNCĂ O ALEE VA FI AMENAJATĂ


Se va construi un carosabil cu fundaţie bine stabilită şi vor fi amenajate 35 locuri de parcare din fondurile alocate pentru întreţinerea străzilor a Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc: va fi reabilitată o altă stradă adiacentă a aleii Ciocârliei.

[mai departe]

MUZEUL SECUIESC AL CIUCULUI REDESCHIDE PORŢIILE


Începând cu data de 3 iulie 2020 Muzeul Secuiesc al Ciucului redeschide porţiile pentru vizitatori. În zilele de 3 şi 4 iulie vizitatorii îmbrăcaţi în port popular vor avea acces liber. Muzeul va lua toate măsurile de prevenţie pentru siguranţa vizitatorilor.

[mai departe]

SITUAŢIA CERERILOR DE ÎNSCRIERE LA CRESĂ 2020


Înscrierea copiilor la Creşa din Miercurea Ciuc s-a desfăşurat în perioada 22–26 iunie 2020. Pentru cele 43 locuri disponibile pentru anul şcolar 2020/2021 au fost depuse 43 de cereri.

[mai departe]

CULTURĂ, SPORT, CIRCULAŢIE


Viaţa culturală şi sportiva va reîncepe în mod treptat. Cei care deţin certificat pentru situaţii de urgenţă emis de Ministerul Economiei, că au fost afectaţi de situaţia pandemică vor beneficia de o reducere la impozitul şi taxa pe clădirile nerezidenţiale; iar totodată sunt prevăzute şi nişte măsuri de reorganizare a circulaţiei pe strada Braşovului – aceste au fost temele principale a conferinţei de presă a primarului Ráduly Róbert Kálmán, după şedinţa din data de 29 iunie a.c. a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc.

[mai departe]

UNDĂ VERDE EVENIMENTELOR CULTURALE ŞI SPORTIVE


Consiliul Local al Municipiului Miercurea Ciuc a modificat Hotărârea nr. 100/2020, astfel sistarea evenimentelor culturale şi sportive rămâne în vigoare numai până la 30 iunie 2020, în locul datei de 31 august.  Numărul maxim al participanţilor la evenimente este 500 de persoane.

[mai departe]

PACHETE DE PRODUSE DE IGIENĂ: SE DISTRIBUIE PENTRU A DOUA OARĂ


Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc înştiinţează beneficiarii de ajutor social, respectiv beneficiarii alocaţiilor de susţinere a familiei, că începând de  luni, 29 iunie 2020 va începe distribuirea sprijinului asigurat de către Uniunea Europeană constând din produse de igienă. Pachetele pot fi ridicate de la magazia societăţii comerciale Multiidea SRL, situată în Miercurea Ciuc, str. Harghita nr. 60/bis, în zilele de luni, marţi şi miercuri între orele 11.00–14.00. Pachetul conţine periuţe de dinţi, pastă de dinţi, săpun lichid, şampon pentru copii, şampon pentru adulţi, detergenţi de rufe.

[mai departe]

DACĂ SOLICITAŢI CARTE DE IDENTITATE


Serviciul public comunitar privind evidenţa populaţiei are program cu publicul zilnic între orele 8:00–13:00 şi 14:00–18:00 (între orele 17.00–18.00 numai emiterea actelor de identitate), constituind excepţie ziua de vineri, când angajaţii stau la dispoziţia publicului numai între orele 8:00–13:00.
Locuitorii municipiului Miercurea Ciuc se pot programa prin e-mail la adresa szem@szereda.ro, prin comunicarea următoarelor date: nume şi prenume, domiciliu, tipul serviciului, precum şi a unui număr de telefon, după care vor fi informaţi prin telefon referitor la data şi ora programării.
Locuitorii oraşului Băile Tuşnad şi ale comunelor care aparţin Serviciului public comunitar privind evidenţa populaţiei Miercurea Ciuc vor efectua programările prin autoritatea locală.

REABILIATAREA ŞCOLILOR: URMEZĂ LICEUL TEHNOLOGIC „KÓS KÁROLY”


În rândul clădirilor de instituţii de învăţământ reabilitate din fonduri europene urmează clădirea Liceului Tehnologic „Kós Károly”. Contractul de execuţie a fost semnată pe data de 24 iunie 2020.

[mai departe]

SE REDESCHID TERENURILE DE JOACĂ, DAR NU ŞI GRĂDINIŢELE


Conform hotărârii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc, terenurile de joacă şi de sport se redeschid. Creşa municipală, precum şi grădiniţele cu program normal şi prelungit se vor redeschide numai în cazul în care după cinci zile consecutive nu sunt registrate noi cazuri COVID-19.

[mai departe]

30 IUNIE – TERMENUL DE PLATĂ A IMPOZITELOR ŞI TAXELOR LOCALE


Municipiul Miercurea Ciuc aduce la cunoştiinţa contribuabililor, că termenul de plată pentru prima rată a taxelor şi impozitelor este 30 iunie, şi tot până la această dată se acordă persoanelor fizice care achită integral impozitul pe clădiri, teren şi mijloace de transport pe întreg anul 2020, bonificaţia de 10% pentru plata cu anticipaţie.

[mai departe]

S-AU PREDAT GENERATOARELE DE OZON


Reprezentanţii instituţiilor de învăţământ au preluat astăzi cele 33 de generatoare de ozon achiziţionate de către Primăria Municipiului Miercurea Ciuc. Aparatele – în valore de 54.192 lei – vor fi folosite primordial în sălile de clase amenajate pentru perioada de pregătire la examene. Generatoarele vor curăţa, dezinfecta aerul. Achiziţia a fost aprobată şi de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc în scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus.

REABILITAREA ŞCOLII JÓZSEF ATTILA: AU SEMNAT CONTRACTUL


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc a semnat contractul privind reabilitarea generală a clădirii din cartierul Tudor a Şcolii Gimnaziale „József Attila”. Lucrările vor costa 8,33 de milioane de lei.

[mai departe]

SE VA ÎNNOI ŞCOALA GIMNAZIALĂ „LIVIU REBREANU”


Reprezentanţii Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc şi a firmei locale Tectum Company S. A. au semnat astăzi, 3 iunie 2020 contractul de execuţie privind reabilitarea Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu”. Lucrările vor începe cel mai probabil în această lună.

[mai departe]

ÎNSCRIERI LA CREŞA DIN MIERCUREA CIUC

ANUL ŞCOLAR 2020–2021


Înscrierea copiilor la Creşa din Miercurea Ciuc se va desfăşura online, în perioada 22–26 iunie 2020. Cererile însoţite de documentele necesare înscrierii vor fi transmise doar în format electronic pe adresa de email: koverkatalin@szereda.ro începând cu data de 22.06.2020, ora 08:00. Solicitările trimise până la data şi ora precizată anterior nu vor fi luate în considerare.
În perioada de înscriere, cererile transmise după ora 14:00 sau în zilele nelucrătoare, vor fi înregistrate în următoarea zi lucrătoare.
Pentru anul şcolar 2020–2021 sunt disponibile 43 locuri.

Documentele necesare înscrierii pot fi descărcate de pe link-urile de mai jos:

Cerere de înscriere

Actele necesare înscrierii, criteriile de departajare

Informaţii suplimentare pot fi obţinute zilnic între orele 8:00–14:00, la numărul de telefon 0735–209 470.

 

S-A DEMARAT REABILITAREA STRĂZII PANTEI


Modernizarea străzilor din Miercurea Ciuc continuă cu reabilitarea străzii Pantei. Firma de execuţie a început lucrările în ziua de 28 mai a. c.

[mai departe]

SE VA MODIFICA PROGRAMUL CASIERIEI


Informăm pe cetăţenii din Miercurea Ciuc, că începând cu data de 2 iunie a. c. casieria Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc va funcţiona cu programul următor în Cetatea Mikó:

[mai departe]

CONTINUĂ RELAXAREA RESTRICţIILOR


Şedinţa de astăzi a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc a avut două teme centrale: pregătirea pentru relaxările prevăzute începând de săptămâna viitoare, respectiv pelerinajul de Rusalii în Şumuleu-Ciuc.

[mai departe]

LICEUL TEHNOLOGIC „KÁJONI JÁNOS” ÎNAINTE DE REABILITARE


În rândul clădirilor de instituţii de învătământ reabilitate din fonduri europene, urmează cea de a şasea, clădirea Liceului Tehnologic „Kájoni János”. Contractul de execuţie a fost semnat pe data de 22 mai 2020.

[mai departe]

PIAŢA PRODUCĂTORILOR, TREI ZILE PE SĂPTĂMÂNĂ


Datorită interesului mare, piaţa temporară de fructe şi legume de lângă Arena Erőss Zsolt începând de săptămâna viitoare va funcţiona cu următorul program: în zilele de luni, miercuri şi vineri, între orele 9:00–19:00.

[mai departe]

PIAŢA TEMPORARĂ ŞI VINERI


Astăzi, 20 mai, s-a deschis în zona de parcare vestică a Arenei Erőss Zsolt piaţa agro-alimentară, pe un amplasament temporar de comercializare, exclusiv la dispoziţia producătorilor agricoli.

[mai departe]

MIERCUREA CIUC SPUNE NU CUMPĂRĂTURILOR PESTE MĂSURĂ


Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc în şedinţa de astăzi, 18 mai 2020 a hotărât reîntoarcerea la restricţiile anterioare, în ceea ce priveşte maximalizarea numărului clienţilor în hipermarketurile şi în toate magazinele din municipiu.

[mai departe]

EVIDENŢA POPULAŢIEI: ŞTIRI IMPORTANTE


Începând cu data de 18 mai a. c. personalul compartimentului de evidenţa populaţiei îşi aşteaptă cetăţenii în zilele lucrătoare între orele 9:00–13:00, respectiv 14:00–18:00, şi în zilele de sâmbătă între orele 9:00–13:00. Serviciile legate de solicitarea sau schimbarea cărţilor de identitate se face în locaţia deja cunoscută, dar modalitatea programării s-a schimbat.

[mai departe]

VA FI REABILITAT ŞI LICEUL TEHNOLOGIC „VENCZEL JÓZSEF”


În rândul clădirilor de instituţii de învătământ reabilitate din fonduri europene, urmează clădirea Liceului Tehnologic „Venczel József”. Contractul de execuţie a fost semnată pe data de 14 mai 2020.

[mai departe]

RELAXAREA RESTRICŢIILOR ÎN MIERCUREA CIUC


Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc a hotărât despre facilitarea unor restricţii. Primarul Ráduly Róbert Kálmán, preşedintele comitetului a oferit şi alte informaţii de interes public.

[mai departe]

NU MAI SUNT PACIENŢI TRATAŢI CU COVID-19 ÎN MIERCUREA CIUC


Persoanele vindecate au părăsit spitalul din Miercurea Ciuc; a început distribuirea pachetelor alimentare pentru elevii aflaţi în situaţie socială dezavantajoasă – a declarat primarul Ráduly Róbert Kálmán după şedinţa de astăzi (11 mai 2020) a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc.

[mai departe]

VOR FI ACHIZIŢIONATE GENERATOARE DE OZON PENTRU ŞCOLI


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc se pregăteşte pentru perioada în care şcolile din urbe vor fi “repopulate”, din acest motiv intenţionează să achiziţioneze generatoare de ozon pentru instituţiile de învăţământ. După terminarea stării de urgenţă va fi deschis un nou spaţiu de comercializare pe promenadă pentru producătorii agricoli.

[mai departe]

CEA MAI IMPORTANTĂ PROVOCARE: RELANSAREA ECONOMICĂ


Cu începere din 18 mai – după renunţarea treptată la unele măsuri ale stării de urgenţă – mai multe dintre serviciile Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc cu publicul se vor relua. Cea mai mare provocare a perioadei care urmează va fi însă relansarea economiei şi accelerarea ritmului investiţiilor.

[mai departe]

DEZINFECTANŢI PENTRU SIGURANŢA ELEVILOR ŞI A CADRELOR DIDACTICE


Instituţiilor de învăţământ a municipiului li se vor fi asigura dozatoare şi dezinfectanţi pentru creşterea siguranţei elevilor şi a profesorilor în perioada 2 iunie–12 iunie 2020 – a hotărât astăzi, 30 aprilie Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc. A hotărât şi despre iniţierea unei analize în tema testării în masă în Miercurea Ciuc.

[mai departe]

ÎNCEPE ASFALTAREA DRUMULUI DE OCOLIRE


Având în vedere rezultatele favorabile obţinute din măsurările legate de fundaţia drumului, pe data de 4 mai va începe asfaltarea tronsonului paralel cu calea ferată al drumui de ocolire sud-nord.

[mai departe]

A FOST PUBLICAT ORDONANŢA MILITARĂ NR. 10


Ministerul Afacerilor Interne, Marcel Vela a anunţat pe data de 27 aprilie 2020 Ordonanţa Militară nr. 10/2020, care a intrat în vigoare pe aceeaşi zi, după publicarea în Monitorul Oficial.

[mai departe]

NU SE REDESCHID ŞCOLILE


Preşedintele Klaus Johannis a declarat astăzi, 27 aprilie 2020, că nu se redeschid şcolile. Astfel dezinfectarea insituţiilor de învăţământ nu mai este prioritară, dar continuă dezinfectarea scărilor de bloc.

[mai departe]

PRIMĂRIA NU ORGANIZEAZĂ EVENIMENTE PÂNĂ LA 31 AUGUST


Dacă Consiliul Local va aproba iniţiativa, Primăria Municipiului şi instituţiile subordonate Consiliului Local Miercurea Ciuc nu organizează şi nu asigură spaţii pentru evenimente culturale, de tineret şi de sport până la 31 august 2020 – a declarat primarul Ráduly Róbert Kálmán, preşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc într-o conferinţă de presă online, ţinută după şedinţa comitetului pe data 21 aprilie 2020.

[mai departe]

DOUĂ PERSOANE INFECTATE ÎN MIERCUREA CIUC


Conform ultimelor date, avem două persoane infectate cu noul coronavirus în Miercurea Ciuc – a confirmat primarul Ráduly Róbert Kálmán, preşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc, după şedinţa de astăzi (16 aprilie) a comitelului.

[mai departe]

CURĂŢENIA GENERALĂ DE PRIMĂVARĂ ÎN CIFRE


Pe parcursul curăţeniei generale de primăvară am colectat 147 tone de deşeuri stradale şi aproape 500 mc de deşeuri verzi. Am obţinut aceste cifre într-o perioadă, când colaborarea cu locuitorii era una foarte dificilă din cauza stării de urgenţă.

[mai departe]

PRODUSE LACTATE ÎN HALA PIEŢEI


În ultimele zile s-a terminat perioada de carantină şi de izolare la domiciliu pentru peste 450 de persoane. Locuitorii municipiului vor avea din nou posibilitatea de a cumpăra produse lactate de la producători locali în hala pieţei agroalimentare. Primăria sprijină Serviciul Judeţean de Ambulanţă Harghita cu maşini de spălat rufe şi uscătoare rufe.

[mai departe]

DACĂ AVEŢI SUSPICIUNI, SĂ NE CONTACTAŢI!


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc solicită locuitorilor municipiului, să se adreseze persoanei responsabile cu situaţii de urgenţă a zonei, dacă sesizează că o persoană izolată părăseşte domiciliul sau o persoană soseşte acasă din străinătate.

[mai departe]

CONSTRUIREA DRUMULUI DE OCOLIRE: A ÎNCEPUT ULTIMA FAZA


Lucrările de execuţie la drumul de ocolire al municipiului Miercurea Ciuc continuă cu construirea reţelei de energie electrică, iar pe perioada verii se va asfalta tronsonul acoperit cu macadam.

[mai departe]

A ÎNCEPUT CONSTRUIREA GRĂDINIŢEI CU PROGRAM PRELUNGIT


După predarea terenului pentru constructor, au trasat locul clădirii şi au încercuit şantierul – a început construirea grădiniţei cu program prelungit, o investiţie majoră a Consiliului Local Miercurea Ciuc. Durata execuţiei este 24 luni.

[mai departe]

A ÎNCEPUT REABILITAREA STRĂZII JIGODIN


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc în data de 6 aprilie a.c. a predat terenul executantului şi a început reabilitarea sectorului neasfaltat al străzii Jigodin.

[mai departe]

COMERCIALIZAREA DE TIP PIAŢĂ INTERZISĂ


Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc a avut astăzi, 6 aprilie 2020 o nouă şedinţă. S-au luat două decizii: cu două excepţii va fi interzisă comercializarea de tip piaţă pe raza municipiului şi noi zone de carantină vor fi desemnate la Harghita Băi.

[mai departe]

SE DESFĂŞOARĂ DEZINFECTAREA SCĂRILOR DE BLOC


Se desfăşoară achiziţionarea şi montarea dozatorilor de dezinfectant, şi a început deja şi dezinfectarea scărilor de bloc în Miercurea Ciuc. În parcul comercial Nest se va deschide un magazin de hrană pentru animale, iar pe Promenada va fi amplasată o piaţă agroalimentară temporară – a decis Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc în şedinţa de 2 aprilie 2020.

[mai departe]

CONTINUĂ CURĂŢENIA GENERALĂ


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc şi operatorul regional Eco-Csík SRL va efectua curăţenia străzilor „amânate” pe parcursul săptămânii viitoare.

[mai departe]

ACHITAREA CU REDUCERE: TERMEN PRELUNGIT


Guvernul a prelungit prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 29/2020 primul termen de plată a impozitelor pe proprietate. Termenul pentru achitarea cu bonificaţie a impozitului pe clădiri, impozitului pe teren şi a impozitului pe mijloacele de transport, se prelungeşte până la 30 iunie 2020, la fel şi termenul de plată pentru semestrul I,  a taxelor şi a impozitelor. Această reglementare vine şi în ajutorul persoanelor care plătesc impozitele/taxele în mod regulat la casieriile instituţiei, şi în momentul de faţă nu o pot face.

 

[mai departe]

PRIMĂRIA FACE TOTUL PENTRU ANGAJAţII DIN SISTEMUL DE SĂNĂTATE


Nu se introduc noi restricţii în Miercurea Ciuc, dar angajaţii sistemului de sănătate şi persoanele vârstnice vor fi gestionaţi cu o atenţie deosebită. Persoanele fără adăpost sunt şi ei în siguranţă.

[mai departe]

CURĂŢENIE DE PRIMĂVARĂ: CU UN COMPROMIS, DAR CONTINUĂ


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc împreună cu firma de salubrizare Eco-Csík SRL continuă curăţenia generală de primăvară, începând de joi, 26 martie. Având în vedere măsurile luate pentru combaterea răspândirii COVID-19, nu dorim ca proprietarii auto să părăsească locuinţa special pentru a găsi un alt loc de parcare, însă solicităm, cu respect, ca în cazul în care folosesc maşinile în ziua programată pentru curăţenie şi dacă au posibilitatea, să parcheze într-un alt loc.

 

[mai departe]

ÎNCHIDERE PARŢIALĂ LA DOUĂ CENTRE COMERCIALE


În centrele comerciale vor fi deschise numai magazinele care comercializează alimente, produse de curăţenie şi de uz veterinar, respectiv farmaciile. Totodată Primăria va asigura măşti şi halate de protecţie pentru serviciul permanent de urgenţă stomatologică.

[mai departe]

SE SUSPENDĂ CURĂŢENIA GENERALĂ DE PRIMĂVARĂ


Datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile, începând de astăzi, 23 martie suspendăm activitatea de curăţenie generală a municipiului Miercurea Ciuc. Cel mai probabil vom relua activitatea în data de 26 martie, cu programul anunţat anterior. Străzile şi cartierele în cazul cărora curăţenia se amână, vor fi curăţate după data de 3 aprilie.

Totodată, în cazul caselor private debarasarea nu se amână: începând de 25 martie, miercuri vom ridica deşeurile provenite din debarasare, aşezate în faţa porţilor.

Vă mulţumim pentru înţelegere!

DECIZIA COMITETULUI: SE ÎNCHID TERENURILE DE JOACĂ


Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc, în şedinţa din data de 19 martie 2020 a aprobat noi hotărâri pentru a limita răspândirea infecţiilor cu coronavirus. A fost demarat un serviciu pentru ajutarea persoanelor vârstnice; se închid terenurile de joacă; şi se suspendă cursa locală de autobuz de la Harghita-Băi.

[mai departe]

VA FI REABILITAT INTERNATUL COLEGIULUI NAŢIONAL „OCTAVIAN GOGA”


A fost semnat contractul de execuţie a reabilitării internatului Colegiului Naţional „Octavian Goga”. Lucrarea va începe cel mai probabil săptămâna viitoare şi va dura şase luni.

 

[mai departe]

ŞTIRI OFICIALE DESPRE CORONAVIRUS (COVID-19)


Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României şi organizaţia neguvernamentală Code for Romania au lansat platforma online COVID-19 Ştiri Oficiale: https://stirioficiale.ro/informatii.

 

[mai departe]

MĂSURI PENTRU FACILITAREA ASIGURĂRII ALIMENTAŢIEI PUBLICE


Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc, în şedinţa din data de 16 martie 2020 a aprobat trei hotărâri pentru a limita răspândirea infecţiilor cu coronavirus. Preşedintele comitetului, primarul municipiului Miercurea Ciuc Ráduly Róbert Kálmán a rezumat noutăţile în cadrul unei conferinţe de presă.

[mai departe]

PRIMĂRIE: ÎNCEPÂND CU LUNI SE SUSPENDĂ PROGRAMUL CU PUBLICUL


În vederea protecţiei civile, începând din data de 16 martie până la data de 31 martie – cu posibilitatea de prelungire – se suspendă programul cu publicul în Primăria Municipiului Miercurea Ciuc.

[mai departe]

CORONAVIRUS: MĂSURI NOI DE PREVENIRE


Comitetul Local pentru Situaţia de Urgenţă Miercurea Ciuc în data de 12 martie 2020 a luat cinci noi măsuri pentru a limita răspândirea infecţiilor cu coronavirus.

[mai departe]

CORONAVIRUS: MĂSURI NOI ŞI ÎN MIERCUREA CIUC


Având în vedere noile restricţii al Ministerului de Interne – Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Municipiul Miercurea Ciuc a luat nişte măsuri noi pentru a limita răspândirea infecţiilor cu Coronavirus.

[mai departe]

„EXPLOZIE DE LICITAŢII”


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc a primit oferte pentru aproape toate licitaţiile anunţate pe tema reabilitării termice a clădirilor publice şi a blocurilor de locuit. Sala de sport al Liceului de Artă „Nagy István” încă aşteaptă ofertanţii.

[mai departe]

SE ÎNCEPE CURĂŢENIA GENERALĂ DE PRIMĂVARĂ


Anul acesta în ultima săptămână a lunii martie se desfăşoară curăţenia generală de primăvară în organizarea Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc şi a operatorului regional de salubritate, Eco-Csík Srl. În cadrul acţiunii în fiecare stradă al municipiului va fi efectuată curăţenia generală, rezultatul căruia depinde şi de colaborarea locuitorilor din Miercurea Ciuc.

[mai departe]

PLATA IMPOZITELOR ŞI TAXELOR CU 10% REDUCERE


Municipiul Miercurea Ciuc reaminteşte contribuabililor, că  termenul de plată pentru semestrul I.  a taxelor şi impozitelor este 31 martie.

[mai departe]

ÎN CURÂND VA GĂZDUI CUPA ROMÂNIEI DE FUTSAL

REABILITAREA ARENEI ERŐSS ZSOLT


Reabilitarea interioară a sălii de sport este aproape gata, iar cea exterioară mai are nevoie de câteva zile de lucru. Se schimbă şi scaunele, dar arena este în stare corespunzătoare pentru a găzdui Final Four-ul Cupei României de futsal.

[mai departe]

WIFI GRATUIT ÎN CENTRUL MUNICIPIULUI


Până la începerea pelerinajului de Rusalii vor fi instalate cele zece puncte de acces ai WiFi-ului gratuit în centrul municipiul Miercurea Ciuc. Proiectul este finanţat din programul WiFi4EU al Comisiei Europene.

[mai departe]

S-A SEMNAT CONTRACTUL DE EXECUŢIE

ASFALTAREA DRUMULUI DE OCOLIRE


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc în data de 3 martie 2020 a semnat contractul de execuţie pentru asfaltarea tronsonului acoperit cu macadam al drumului de ocolire sud–nord. Cel mai probabil lucrarea începe în luna aprilie şi va fi finalizată până la sfârşitul lunii septembrie.

[mai departe]

MIERCUREA CIUC: PRINTRE „CEI MAI BUNI BENEFICIARI”


Simion Creţu, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, într-o conferinţă de presă a declarat: Primăria Municipiului Miercurea Ciuc este printre „cei mai buni beneficiari” din regiune, cu cele mai multe proiecte depuse. Conform situaţiei previzibile, la sfârşitul perioadei de finanţare 2014–2020 municipiul se va afla pe una dintre cele două locuri în punctul de vedere a numărului contractelor de finanţare, cu un total de 21 de contracte în valoare de aproximativ 64 de milioane de euro.

[mai departe]

AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE DE REABILITARE LA ŞCOALA GIMNAZIALĂ „NAGY IMRE”


În data de 26.02.2020 au început lucrările de reabilitare la Şcoala Gimnazială Nagy Imre. Proiectul realizat prin Programul Operaţional Regional vizează următoarele lucrări: reabilitarea termică – prin termoizolaţie exterioară – a pereţilor laterali, placa subsolului şi cea a acoperişului, modernizarea sistemelor şi reţelelor de încălzire, de apă caldă, electricitate. Imobilul va fi echipat cu un sistem de aerisire şi cu un sistem fotovoltaic. Ţelul major este folosirea resurselor de energie regenerabilă.

[mai departe]

SIGURANŢA PUBLICĂ: SESIZĂRILE SUNT ESENŢIALE!


După statisticile referitoare, Miercurea Ciuc este una dintre cele mai sigure reşedinţe de judeţ din ţară – a declarat Nicolae Florin Ghenci, comisarul-şef al Poliţiei Municipiului Miercurea Ciuc într-o conferinţă de presă –, dar între motivul numerelor scăzute se află şi lipsa sesizărilor. Cei mai bun martori sunt camere de supraveghere, iar Primăria va extinde reţea camerelor şi în acest an.

[mai departe]

CONCURS DE COLECTARE SELECTIVĂ A DEŞEURILOR


Cu scopul de a reduce cantitatea deşeurilor şi a educării în spiritul conservării/protejării naturii, firma de salubrizare Eco-Csík S.R.L. – în parteneriat cu Primăria Municipiului Miercurea Ciuc – a anunţat un concurs inter-şcolar de colectare selectivă a deşeurilor. Concursul a fost organizat pentru prima dată în anul trecut, elevii colectând aproape 15 tone de deşeuri reciclabile. În acest an, la acţiune au aderat şi grădiniţe.

[mai departe]

SPRIJINIREA INSTITUŢIILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT


Consiliul Local al Municipiului Miercurea Ciuc, în şedinţa extraordinară din data de 21 februarie 2020, a aprobat modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului în favoarea unor instituţii şcolare şi preşcolare, şi a adoptat un proiect de hotătâre în legătură cu intenţia de cumpărare a unui teren pentru firma de salubrizare S.C. Eco-Csík S.R.L.

[mai departe]

A ÎNCEPUT REABILITAREA GRĂDINIŢEI ARANYALMA


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc la data de 20 februarie a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea Grădiniţei Aranyalma, şi în aceaşi zi constructorul a început lucrările. Firma locală S.C. Tectum Company S.A. are la dispoziţie şase luni pentru executarea lucrărilor. Valoarea proiectului este de 5,88 milioane lei.

[mai departe]

S-A SEMNAT UN NOU CONTRACT DE FINANŢARE


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc a semnat la data de 19 februarie contractul de finanţare pentru proiectul „Reabilitarea terenului de lângă ştrandul municipal”. Programul Operaţional Regional (POR) sprijină amenajarea parcului de recreere cu 6,17 milioane de lei.

[mai departe]

ÎNDEPĂRTAREA NOROIULUI


Datorită condiţiilor meteorologice şi a lipsei de zăpadă, îndepărtarea noroiului de pe cele mai aglomerate străzi ale municipiului Miercurea Ciuc, este în curs de derulare.

[mai departe]

REABILITĂRI TERMICE: LICITAŢII ANUNŢATE


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc a anunţat pe site-ul electronic al sistemului de achiziţii publice licitarea reabiltării a zece blocuri de locuit. Executanţii potenţiali pot să se angajeze pentru modernizarea tuturor blocurilor prezentate, sau pot să depună dosare pentru reabilitarea a unora dintre ele.

[mai departe]

REABILITĂRI PE STRĂZI PERIFERICE


Cu venirea primăverii vor avea loc două reabilitări majore de străzi în zonele periferice ale municipiului: pe strada Jigodin şi pe strada Kájoni János. După aprobarea studiilor de fezabilitate, proiectare şi procedura de licitaţie au semnat şi contractele de finanţări cu o valoare totală de 2,78 milioane de lei.

[mai departe]

REFERITOR LA IMPOZITUL PE CLĂDIRI


Persoanele care deţin în proprietate clădiri nerezidenţiale sau clădiri cu destinaţie mixtă (clădiri în care se desfăşoară activităţi economice, care includ: spaţii comerciale, birouri de avocatură, birouri notariale, spaţii de cazare a turiştilor, cabinete medicale, saloane de înfrumuseţare, săli de sport private, etc) au obligaţia de a depune declaraţii de impunere până la 31.03.2020 la Primăria municipiului Miercurea Ciuc, Serviciul Impozite, Taxe şi alte Venituri, în cazul în care acestea nu au fost declarate.

[mai departe]

AMENAJAREA ZONEI INDUSTRIALE ŞI LUNCA MARE


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc a semnat contractul pentru realizarea Planurilor Urbanistice Zonale (PUZ) al zonei industriale–vest, şi al zonei Lunca Mare. Contractele au fost semnate, valoarea lor se ridică în total până la 266.560 lei.

[mai departe]

Să păstrăm curăţenia apelor!


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc a curăţat albia „Oltului mic” şi în primăvara, şi în toamna anului trecut, dar totuşi, cantitatea deşeurilor aruncate şi care blochează calea apei nu scade. În ultimele zile, deşeurile acumulate în albie au blocat calea de scurgere la un pod.

[mai departe]

CONCURSUL DE PROIECTE: ANUNŢATE


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc a anunţat concursul de proiecte pentru anul 2020. Descrierea şi formularele necesare pot fi descărcate de pe pagina web www.miercureaciuc.ro.

[mai departe]

COSTĂ MAI MULT, DACĂ NU COLECTAŢI ÎN MOD SELECTIV


Începând din 1 februarie, operatorul regional de salubrizare Eco-Csík SRL desfăşoară activitatea de transport al deşeurilor cu un tarif crescut. Motivul scumpirii este creşterea cheltuielilor de gospodărire al deşeurilor. Eco-Csík totodată încurajează colectarea selectivă: în continuare, deşeurile reciclabile colectate separat şi curat, şi cele biodegradabile sunt transportate gratuit. Serviciul costă mai mult pentru cei care nu depun în mod separat diferitele tipuri de deşeuri.

[mai departe]

CONTAINERE NOI PENTRU DEŞEURI ÎN TREI CARTIERE


În trei cartiere ale municipiului Miercurea Ciuc au fost amplasate containere noi. Acest tip de container pentru deşeuri a fost testat cu succes într-un punct de colectare de pe strada Bradului de către operatorul regional Eco-Csík, şi s-a dovedit a fi mai eficient şi mai igienic decât cele deja existente.

[mai departe]

PENTRU ELEVI: O SALĂ DE SPORT; PENTRU ORĂŞENII: MAI MULT


Problema sălii de sport a Liceului de Artă „Nagy István” este o chestiune care preocupă de mult timp conducerea municipiului şi orăşenii. În ultimii ani Primăria a clarificat dreptul de proprietate a terenului aferent, a comandat elaborarea multor studii şi a proiectului tehnic, şi a obţinut o finanţare partială considerabilă. La prima licitaţie nu s-a prezentat nici un ofertant. A fost demarată şi a doua licitaţie, limita depunerii dosarelor fiind 18 februarie.

[mai departe]

REABILITAREA GRĂDINIŢEI „ARANYALMA”: CONTRACT SEMNAT


În data de 20 ianuarie, Primăria Municipiului Miercurea Ciuc a semnat contractul de execuţie cu firma locală Tectum Company S.A. în valoare de 5.052.089,07 lei, privind reabiltarea termică a Grădiniţei „Aranyalma”. Dura execuţiei este 6 luni.

[mai departe]

Ráduly Róbert Kálmán: voi candida pentru funcţia de primar


Primarul Municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán într-o conferinţă de presă organizată în data de 21 ianuarie 2020 a declarat: va candida pentru funcţia de primar în prealegerile UDMR din data de 7 martie 2020, dar nu doreşte să candideze pentru conducerea organizaţiei municipale ale Uniunii.

[mai departe]

RIDICAREA AUTOVEHICULELOR FĂRĂ STĂPÂN ŞI ABANDONATE CONTINUĂ


Numărul autovehiculelor abandonate, identificate pe domeniul public în ultimele luni s-a ridicat la 71. În totalitate au fost îndepărtate 24 de maşini de către primărie şi de către  proprietari. Ţelul primăriei este „curăţarea” domeniului public de autovehiculele fără stăpân şi abandonate până la începerea marii acţiuni de curăţenie de primăvară.

[mai departe]

PROGRAMUL CINEMATOGRAFULUI CSÍKI MOZI


Oferta din luna ianuarie a Cinematografului Csíki Mozi a fost întregită cu încă trei filme. În data de 22 şi 24 ianuarie vor avea loc cinci proiecţii. Biletele sunt deja disponibile.

[mai departe]

A început distribuirea sprijinului constând din pachete de produse de igienă


Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc înştiinţează beneficiarii de ajutor social, respectiv beneficiarii alocaţiilor de susţinere a familiei, că a început distribuirea sprijinului asigurat de către Uniunea Europeană constând din produse de igienă. Pachetele pot fi ridicate de la magazia societăţii comerciale Multiidea SRL, situată în Miercurea Ciuc, str. Harghita nr. 60/bis, în zilele luni–joi între orele 12.00–15.00. Pachetul conţine periuţe de dinţi, pastă de dinţi, săpun lichid, şampon pentru copii, şampon pentru adulţi, detergenţi de rufe.

[mai departe]

Aşteptăm executanţii pentru reabilitări termice!


În momentul de faţă reabilitarea termică a şase clădiri de şcoală şi a patru blocuri de locuit se află în faza de licitaţie. În curând vor fi puse la licitaţie executările lucrărilor la încă zece blocuri.

[mai departe]

DIN REGISTRUL STĂRII CIVILE – ANUL 2019


În anul 2019 în Municipiul Miercurea Ciuc au fost registrate 1430 naşteri, 707 decese, respectiv 240 căsătorii – aceste date se referă şi la locuitorii zonei Ciucului (inclusiv comunele Plăieşii de Jos, Lunca de Sus şi Lunca de Jos), cei care au fost înregistraţi în evidenţele de stare civilă.

[mai departe]

Măsuri sezoniere de apărare împotriva incendiilor la gospodăriile cetăţeneşti


În cursul lunilor de iarnă cele mai multe incendii afectează, din păcate, proprietatea individuală, în special locuinţe şi anexe ale acestora. Situaţiile de urgenţă la gospodăriile populaţiei pot fi preîntâmpinate dacă cetăţenii cunosc şi respectă regulile şi măsurile de prevenire a acestora. Potrivit ISU Harghita, principalele recomandări privind protecţia contra incendiilor la mijloacele şi sistemele de încălzire locală sunt următoarele:

[mai departe]

4,25 milioane de lei pentru Miercurea Ciuc: contracte de finanţare semnate


În data de 23 decembrie au fost semnate contractele de finanţare a două proiecte cofinanţate din fonduri europene: proiectele „Reabilitarea Grădiniţei Micimackó” şi „Finalizarea lucrărilor începute la Liceul Tehnologic Kós Károly: Atelier” au o valoare totală de 9,05 milioane de lei, iar Programul Operativ Regional asigură un sprijin financiar de 4,25 milioane de lei.

[mai departe]

Programul Cinematografului Csíki Mozi – actualizat


Oferta din luna ianuarie a Cinematografului Csíki Mozi a fost întregită cu încă patru filme. În data de 15 şi 17 ianuarie vor avea loc cinci proiecţii. Biletele sunt deja disponibile.

[mai departe]

Starea drumurilor şi a străzilor: îmbunătăţire continuă


Una dintre preocupările constante ale Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc este îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie prin reabilitări şi reparaţii, respectiv prin asfaltări realizate din investiţii.

[mai departe]

Urări şi piese de cor


Muzica militară a Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescuˮ, împreună cu piesele prezentate de corul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al Judeţului Harghita, al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita şi al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita au delectat într-adevăr conducerea şi angajaţii Primăriei. În data de 19 decembrie 2019 reprezentanţii-cântăreţi ai forţelor armate şi de ordine au urat un Crăciun şi un An nou fericit colectivului de muncă al Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc. Mulţumum pentru gestul Dumneavoastră!

216 DE PERSOANE AU PROFITAT CU OCAZIA ANULĂRII ACCESORILOR


În Miercurea Ciuc 216 de persoane fizice şi juridice au profitat de posibilitatea anulării accesoriilor aferente obligaţiilor fiscale restante, şi au plătit în total 737.181 de lei.

[mai departe]

PATINAJ PUBLIC DE LUNI PÂNĂ DUMINICĂ

Program de vacanţă


Cu apropierea vacanţei de iarnă, a crescut interesul faţă de patinajul public, şi din acest motiv Patinoarul Molnár Lajos a anunţat programul special în această perioadă (21 decembrie 2019–11 ianuarie 2020).

[mai departe]

FĂCĂTORII DE JUDEŢ – PREMIER DE DOCUMENTAR ÎN CINEMATOGRAFIA CSÍKI MOZI


În data de 13 februarie 1968, în Miercurea Ciuc s-au adunat câteva mii de protestatori, număr însemnat dacă avem în vedere populaţia oraşului din acea vreme, cerând ca Miercurea Ciuc să fie reşedinţa noului judeţ. Documentarul realizat de Daczó Katalin reconstituie întâmplările protestului – unul dintre foarte puţinele evenimente de acest gen în timpul lui Nicolae Ceauşescu –, prin interviuri cu participanţi şi cu membrii ai comisiei de conciliere, cei care a negociat cu dictatorul în Bucureşti.

Treceri pentru pietoni cu iluminat special


De la sfârşitul săptămânii trecute, corpuri de iluminat noi, speciale dau un sentiment de siguranţă în plus pietonilor care traversează strada Braşovului. Cele două treceri, iluminate deja în mod special pentru ca pietonii să fie mai uşor de observat de către conducătorii auto se află la intersecţiile străzii Braşovului cu strada Zöld Péter, respectiv strada Patinoarului. Corpurile de iluminat vechi de pe aceste locaţii vor fi mutate şi instalate pentru o mai bună iluminare a trecerilor din cele două străzi adiacente ante-amintite.

Siguranţa sporită a trecerilor de pietoni nu trebuie însă să scadă vigilenţa conducătorilor auto, sau a pietonilor, prudenţa celor participanţi la trafic este întotdeauna primordială. Conducerea prudentă şi portul vestei reflectorizante este recomandată.

ACHIZIŢIONAREA UNUI TEREN PENTRU AMENAJAREA ZONEI DE RECREERE


Consiliul Local al Municipiului Miercurea Ciuc, în şedinţa extraordinară din data de 13 decembrie 2019, a aprobat achiziţionarea unui teren de 12.430 mp în zona cartierului Tudor, cu scopul de a amenaja o zonă verde de recreere.

[mai departe]

Să fim cu toţii gazdele oraşului!


Potrivit prognozei meteorologice, în următoarele zile ne putem aştepta la ninsori. Primăria şi firma de salubrizare se pregătesc pentru ninsori, dar şi cetăţenii trebuie să fie pregătiţi. Numai împreună putem să evităm problemele de trafic şi rănirile personale, care pot fi cauzate de acumulările de zăpadă, gheaţă.

[mai departe]

AUTOVEHICULE FĂRĂ PROPRIETAR ŞI ABANDONATE VOR FI RIDICATE


Având în vedere obiectivul general de a avea un municipiu cât mai ordonat, angajaţii Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc în luna noiembrie au efectuat depistarea autovehiculelor fără proprietar, sau abandonate pe domeniile publice, şi au identificat 35 de vehicule. După emiterea somaţiilor privitoare, primele patru vehicule au fost ridicate. Rugăm şi pe această cale proprietarii să ia măsurile necesare pentru transportarea autovehiculelor.

[mai departe]

VALAN: ÎNCĂ O PROIECŢIE


Având în vedere interesul manifestat faţă de filmul „Valan – valea îngerilor” (biletele sunt epuizate şi pentru a cincea proiecţie), cinefilii ciucani vor avea şansa de a viziona filmul: în data de 15 decembrie, după proiecţia de la ora 18.00, va avea loc o proiecţie şi de la ora 20.00.

[mai departe]

PREGĂTIRI DE CRĂCIUN


Coroana de Advent din jurul pomului de Crăciun al oraşului este deja împodobită cu şirul  de lumini festive, în aceste zile coroana şi pomul fiind „îmbrăcate” şi cu celelalte ornamente de Crăciun. În mod tradiţional, iluminatul festiv este aprins în prima duminică de Advent.

[mai departe]

PROIECŢIILE DIN DECEMBRIE ALE CINEMATOGRAFULUI CSÍKI MOZI


Thrillerul maghiar „Valan – valea îngerilor” va fi proiectată a patra oară. Filmele româneşti amânate din luna noiembrie vor fi proiectate după reprogramare, şi cinefilii vor avea şansa să participe la proiecţiile celor trei filme de animaţie (una de 3D), două producţii maghiare şi una americană.

[mai departe]

Drumul de ocolire, tronsonul nord-sud: deschiderea pentru circulaţie în câteva zile


Datorită condiţiilor favorabile meteorologice, drumul de ocolire – tronsonul nord-sud – va fi deschis circulaţiei în decurs de câteva zile. Tronsonul va avea sensuri giratorii la ambele capete. Odată cu deschiderea tronsonului, pasajul peste calea ferată va fi scos de sub sarcina circulaţiei vehiculelor cu tonaj mare. Sectorul de drum cu o lungime de 1,2 km va avea pe timpul iernii un strat de macadam, anul viitor urmând lucrările de plasare a straturilor şi de asfaltare. Valoarea contractului de execuţie este de 10,9 milioane lei, şi va fi finanţată din bugetul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

[mai departe]

INFORMAREA AGENŢIEI NAŢIONALE PENTRU EGALITATEA DE ŞANSE ÎNTRE FEMEI ŞI BĂRBAŢI (ANES)


În anul 2000, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a stabilit prin Rezoluţia nr. A/RES/54/134, ca data de 25 noiembrie să fie Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei asupra femeilor. Adunarea Generală a Naţiunilor Unite invită guvernele, agenţiile Naţiunilor Unite, organizaţiile internaţionale şi neguvernamentale să organizeze evenimente în această zi pentru a atrage atenţia publicului asupra problemei violenţei împotriva femeilor.

[mai departe]

Un pas înainte în siguranţa publică


Pentru creşterea eficienţei, costuri mai scăzute, şi nu în ultimă instanţă pentru sporirea siguranţei publice, Primăria Municipiului Miercurea Ciuc instalează corpuri moderne de iluminat în mai multe locaţii.

[mai departe]

Pas important spre a deveni un smart city


Pentru Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, de acum încolo cea mai rapidă posibilitate de comunicare cu locuitorii oraşului va fi aplicţia smartphone numită SzeredApp: utilizatorii vor fi anunţaţi de pildă despre comunicatele Primăriei chiar în momentul publicării lor.

[mai departe]

Defibrilator şi rezervor de oxigen pentru centrul de permanenţă


Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc a achiziţionat un defibrilator şi un rezervor de oxigen pentru dotarea centrului de permanenţă al medicilor de familie.

[mai departe]

Filmele TIFF: bilete disponibile la proiecţiile reprogramate


Cinefilii au şansa din nou să cumpere bilete de intrare pe cele patru filme româneşti, ale căror proiecţie a fost amânată din luna noiembrie.

[mai departe]

VALAN: PROIECŢIE REPETATĂ


Dat fiind interesul manifestat, proiecţia filmului Valan – valea îngerilor va fi repetată în data de 29 noiembrie, în Cinematograful Csíki Mozi.

[mai departe]

MOZART, VERDI şI CEAIKOVSKI ÎN CINEMATOGRAFUL CSÍKI MOZI

Serata de toamnă a muzicii de cameră


Cincisprezece compoziţii ale lui Wolfgang Amadeus Mozart, Giuseppe Verdi şi Piotr Ilici Ceaikovski vor fi prezentate în data de 12 noiembrie, ora 18 în Cinematograful Csíki Mozi, în cadrul evenimentului muzical organizat de către Orchestra de Cameră Ciuc şi Primăria Municipiului Miercurea Ciuc.

[mai departe]

VALAN: A ÎNCEPUT VÂNZAREA BILETELOR DE INTRARE


Biletele de intrare sunt disponibile pentru premiera din Miercurea Ciuc a filmului turnat parţial la Bălan. Proiecţia thrillerului maghiar cu titlul „Valan – valea îngerilor” va fi urmată de o întâlnire cu publicul.

[mai departe]

FILMELE TOAMNEI, PROIECTATE LA MIERCUREA CIUC


Cum e să fii studentă şi să fii abuzată de profesorul tău? Cum e să pleci din ţară şi să găseşti acolo dragostea, dar şi o mare provocare? Cum e să fii în arest cu un necunoscut care te pune în faţa unor situaţii absurde? Şi de ce a învăţa să fluieri pe insula La Gomera îţi poate salva pielea? Mo, Parking, Arest şi La Gomera, patru dintre cele mai aşteptate filme româneşti ale sezonului vor rula în perioada 13-14 noiembrie, la Cinema Csíki Mozi din Miercurea Ciuc.

[mai departe]

STRADA IANCU DE HUNEDOARA: LIBER PENTRU TRAFIC


După finalizarea în data de 30 octombrie a sensului giratoriu, care deserveşte intrarea vehiculelor în parcarea parcului de retail în construcţie, nu mai sunt restricţii de circulaţie pe strada Iancu de Huneadoara. Din lucrările de construire privind zona menţionată au mai rămas de efectuat amplasarea indicatoarelor rutiere, vospirea şi asfaltarea trotuarelor.

[mai departe]

BĂNCI NOI ÎN CARTIERUL TUDOR


Pentru creşterea comfortului călătorilor şi a trecătorilor, se instalează bănci noi în staţiile de autobuz din cartierul Tudor Vladimirescu, în acest fel se continuă şi înfrumuseţarea oraşului.

[mai departe]

STRAT NOU DE ASFALT ÎN ALEEA PICTOR NAGY ISTVÁN


În data de 25 octombrie a fost asfaltat cel mai problematic sector al aleii pictor Nagy István. Pentru reabilitarea amplă a cartierului, Primăria Municipiului Miercurea Ciuc a semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate.

[mai departe]

NUMĂRUL LOCURILOR DE PARCARE: ÎN CREŞTERE

Pe strada Müller László au fost terminate lucrările de asfaltare


Executantul a finalizat asfaltarea porţiunii de drum situat între strada Müller László şi strada Szentlélek, iar în urma acestei modernizări vor fi disponibile mai multe locuri de parcare, decât în perioada precedentă demolării garajelor.

[mai departe]

CASA DE CULTURĂ: AU FOST TERMINATE LUCRĂRILE DE REABILITARE A ACOPERIŞULUI


Frecventele ploi, specifice regiunii noastre, nu mai reprezintă risc din punctul de vedere al pătrunderii apei prin acoperişul imobilului. În decursul lucrărilor au fost înlocuite toate ţiglele şi tăblăria acoperişului. Consiliul Local a alocat 400 mi de lei pentru executarea lucrărilor. Următoarele intervenţii în cadrul reabilitării imobilului vor fi înlocuirea ferestrelor şi lucrările de vopsire.

[mai departe]

CINEMATOGRAFUL „CSÍKI MOZI”: FILM DESPRE TORTURĂ, FILM DESPRE REGIMUL COMUNIST

„Între chin şi amin”


În data de 25 octombrie, cu începere de la ora 18:00 va fi proiectată la cinematograful „Csíki Mozi” filmul „Între chin şi amin”.

[mai departe]

A FOST SEMNAT CONTRACTUL PENTRU PROIECTARE

Parcare supraetajată în cartierul Spicului


Pe data de 17 octombrie, Primăria Municipiului Miercurea Ciuc a semnat contractul pentru proiectarea parcării supraetajate în cartierul Spicului. Valoarea contractului semnat cu S.C. Novart Engineering S.R.L. din Tulcea este de 360 600 de lei. Investiţia este finanţată din bugetul local.

[mai departe]

COMEMORAREA REVOLUŢIEI DIN 1956


Cu ocazia aniversării a 63 de ani de la izbucnicrea revoluţiei maghiare din 1956, Primăria Municipiului Miercurea Ciuc organizează suita de evenimente comemorative în ziua de 23 octombrie după următorul program:

[mai departe]

65 DE TONE DE STICLĂ PREDATE ÎN ACEST AN ÎN MIERCUREA CIUC

Campanie de colectare cu scop de reciclare


În acest an locuitorii şi firmele municipiului Miercurea Ciuc s-au debarasat în mare parte de deşeurile tip ambalaje din sticlă: firma de salubrizare Eco-Csík SRL a preluat în iunie 50,30 de tone de sticlă, iar în ziua de 12 octombrie încă 15,55 tone.

[mai departe]

LOCURI DE PARCARE PRACTICABILE


În ultimii ani, în Miercurea Ciuc se realizează în ritm constant demolarea garajelor construite pe terenuri publice. În primăvara anului curent, în cadrul unei acţiuni coordonate au fost demolate aproape toate garajele, iar în urma lucrărilor de demolare  firma de salubrizare Eco-Csík SRL a colectat 525 metri cubi de deşeuri. Locurile fostelor garaje – prin efortul şi cu ajutorul locuitorilor, foştilor proprietari – sunt astăzi practicabile ca locuri de parcare.

[mai departe]

SĂRBĂTOAREA MIERII

Festivalul Mierii şi Târgul produselor tradiţionale


Beneficiind de sprijinul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc, Asociaţia Crescătorilor de Albine din România – filiala judeţului Harghita, împreună cu Ordinul Cavalerilor Mierii au organizat cea de a 8-a ediţie a Festivalului Mierii şi Târgul produselor tradiţionale în Miercurea Ciuc. În cadrul evenimentului în Piaţa Cetăţii a fost plantată şi o tufă de levănţică.

[mai departe]

CENTRUL DE ZI „TULIPÁN”: ÎNCEP LUCRĂRILE DE REABILITARE

A fost semnat contractul de execuţie


După semnarea contractului de execuţie, în mijlocul lunii octombrie încep lucrările de reabilitare a clădirii Centrului de zi „Tulipán”. Modernizarea conţine reabilitarea termică, reabilitarea sistemului de încălzire, de apă şi a reţelei electrice, realizarea unui sistem de ventilaţie modern şi instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice.

[mai departe]

ARENA ERŐSS ZSOLT SE ÎNCHIDE TEMPORAR


Din motivul reabilitării Arenei Erőss Zsolt, sala sportivă se închide temporar, începând din prima săptămâna a lunii octombrie, până la sfârşitul lunii ianuarie (2020). Primăria Municipiului Miercurea Ciuc contează pe înţelegerea sportivilor şi a suporterilor, şi promite o arenă la standarde optime.

[mai departe]

3. FILMSZEREDA

Festivalul Cinematografic al Ţinutului Secuiesc


Evenimentul major cinematografic al municipiului îşi deschide porţile în data de 23 septembrie, FILMSZEREDA fiind din nou oportunitatea ca publicul să vizioneze varii creaţii cinematografice noi dintr-un proaspăt repertoriu maghiar, român şi internaţional.

[mai departe]

COMPETIŢIE DE ÎNOT PENTRU AMATORI DE ZILELE MUNICIPIULUI MIERCUREA CIUC


Din 22 iulie încep deja înscrierile la tradiţionala Competiţie de înot pentru amatori, organizată cu ocazia Zilelor Municipiului Miercurea Ciuc.

[mai departe]

ZILELE MUNICIPIULUI MIERCUREA CIUC 2019


Primăria Municipiului Miercure Ciuc organizează în perioada 1-4 august 2019 Zilele Municipiului Miercurea Ciuc.

[mai departe]

FESTIVALUL CARTOFULUI 2019

Termen de înscriere: 29 iulie 2019


În 2001 când acest eveniment a fost organizat pentru prima oară, aceasta părea un simplu concurs gastronomic în care în cele mai multe ceaune ale echipelor concurente se clocotea încă doar tocană de cartofi. Pe parcursul anilor însă acest eveniment şi-a format un cadru bine-definit, în care distracţia şi construirea comunităţii se îmbină în mod armonios.

[mai departe]

MARATONUL SECUIESC TUŞNAD

Regulament


Municipiul Miercurea Ciuc, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Harghita, Asociaţia Siculus Alpin şi CSM Miercurea Ciuc organizează pentru a 18-a Maratonul Secuiesc Tuşnad.

[mai departe]

[ arhivă ]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO