ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII

PENTRU ELEVI: O SALĂ DE SPORT; PENTRU ORĂŞENII: MAI MULT


Problema sălii de sport a Liceului de Artă „Nagy István” este o chestiune care preocupă de mult timp conducerea municipiului şi orăşenii. În ultimii ani Primăria a clarificat dreptul de proprietate a terenului aferent, a comandat elaborarea multor studii şi a proiectului tehnic, şi a obţinut o finanţare partială considerabilă. La prima licitaţie nu s-a prezentat nici un ofertant. A fost demarată şi a doua licitaţie, limita depunerii dosarelor fiind 18 februarie.

Prin porţiunile de construcţie abandonate, prin stâlpii de beton lăsaţi în paragină, tot terenul situat între Liceul de Artă „Nagy István” şi Casa de Cultură a Sindicatelor este o „insultă” la caracterul ordonat al întregului municipiu. Ţelul urmat de mult timp este de a îmbunătăţi circumstanţele educative-sportive ale liceului dar şi de a servi şi pietonii care doresc să aibă la dispoziţie o cale de trecere civilizată între cele două clădiri.

Conform proiectelor tehnice, se va construi o clădire cu două etaje, cu faţade parţial din sticlă, cu galerie de artă la parter şi sală de sport pe cele două etaje. Tot conform proiectelor se va dispune construirea unui pasaj între Piaţa Libertăţii şi strada Gál Sándor, respectiv se va construi şi o toaletă publică. Mai mult, liceul şi casa de cultură vor fi conectate de către un coridor la nivelul etajului 2, iar anumite săli ale casei de cultură vor fi utilizate şi de către elevii şcolii.

Pentru realizare mai este necesar un singur factor: un executant. Licitaţia este deschisă în valoare de 8.292.377,34 lei, firmele de construcţii pot să depună dosarele până la data de 18 februarie. PNDL-ul finanţează lucrările cu aproape 2,7 milioane de lei.

Ar fi o realizare mare, dacă am putea construi sala pe rămăşiţele şantierului de construcţii de odinioară. Primăria atrage atenţia asupra licitaţiei aflată în curs, iar elevii, părinţii, cum de altfel toţi locuitorii municipiului sunt rugaţi să promoveze licitaţia.

 

[înapoi]

Ofertă de programe

SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20
SEP FILMTETTFESZT – ÎN LINIŞTE
20
SEP FILMTETTFESZT – PĂLĂRIETARE ŞI NASDECARTOF
19
SEP FILMTETTFESZT – EDEN
19

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO