ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII

„LA CULESUL STICLELOR” (ÜVEGSZÜRET)

Campanie de colectare a recipientelor din sticlă


Primăria Municipiului Miercurea Ciuc împreună cu operatorul regional de salubritate Eco-Csík doreşte eficientizarea colectării selective a deşeurilor din municipiu şi a reutilizării, ca prin aceasta să scadă cantitatea de deşeuri transportate spre depunere, respectiv costurile plătite pentru transportul gunoiului.

Primăria Municipiului Miercurea Ciuc sprijină astfel orice iniţiativă care are menirea de a ajuta colectarea selectivă şi reciclarea, care are ca efect reducerea cantităţii de deşeuri depuse.

De aici şi iniţiativa de a ne oferi aportul ca şi co-organizatori pentru acţiunea SC Lixid SRL – “La culesul sticlelor” – care este de fapt o campanie de colectare a recipientelor din sticlă. Campania de protecţie a mediului înconjurător va avea loc în perioada 6-7 mai. În primul sfârşit de săptămână din luna mai – între orele 10.00–17.00 – toţi locuitorii municipiului, clienţii mărcii, dar şi instituţiile din oraş sau firmele locale au posibilitatea de a renunţa în mod civilizat de recipientele din sticlă de care nu mai au nevoie.

Organizatorii au desemnat mai multe puncte de colectare a sticlelor pe teritoriul municipiului:

  • strada Braşovului (vis a vis de staţia CFR)
  • strada Rét (Poienii) (la intersecţia străzilor Pârâului şi Izvorului)
  • strada Lunca Mare (locul unde sunt instalate corturile de circ)
  • Şumuleu-Ciuc (vis a vis de Centrul de plasament copii, fostul orfelinat)
  • Cartierul Spicului (la intersecţia străzilor Iancu de Hunedoara şi Culmei)
  • bulevardul Frăţiei (în parcarea de pe lângă intrarea pe Aleea Copiilor)

 

În punctele de colectare amintite pot fi depuse orice recipiente din sticlă (întregi sau sparte), dar nu vor fi acceptate materialele de sticlă-plată (oglinzi, retrovizoare, parbrize, ferestre etc.). SC Lixid SRL, producător de bere va acorda în urma predării fiecărei 5 kilograme de sticlă câte o bere „Csíki Sör”.  

 

Pentru succesul acţiunii organizatori contează mult pe aportul locuitorilor: prin reciclarea materialelor refolosibile câştigăm noi toţi!

[înapoi]

Ofertă de programe

IUN  
08
MAI  
27
MAR  
13
FEB  
28
OCT ZIUA INTERNAŢIONALĂ A PERSOANELOR VÂRSTNICE - Spectacol festiv
01

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO